אחרי שכבשו את מדפי רשתות השיווק עם "אבוקדו בשל" - קופסאות ממותגות של אבוקדו מוכן לאכילה בכל רגע נתון ("בכל עונה אנחנו בוחרים את זן האבוקדו האיכותי ביותר ומלווים אותו החל משלב הגידול והקטיף - ועד לשלב ההבשלה המדויקת והמבוקרת, המבטיחה שהאבוקדו יהיה בשל, טעים ומלא בערכים תזונתיים"), אורי קפלן ושותפו לדרך - דורון דיאמנט, יוצאים עם בשורה חדשה לחובבי הפרי הירוק: ממרח גוואקמולי טרי, עשוי מ-89% אבוקדו, באיכות שטרם נראתה בישראל.
"צברתי את המשמעות של המוצר הזה עוד לפני שהצטרפתי לפרויקט של ’אבוקדו בשל’", משתף קפלן. "עבדתי באחת מחברות המזון הגדולות בארץ, ושם ניסיתי לשווק סלט אבוקדו תעשייתי. זה היה כל כך גרוע - חמוץ, מר וזרחני - שזה שלח אותי למסע חיפוש אחר הגוואקמולי המושלם".
בלי קפואים, בלי פשרות
לאחר מחקר שוק מעמיק וטעימות אין-ספור, הוא הבין - כל עוד משתמשים באבוקדו קפוא - לא ניתן להגיע לטעם אמיתי וטבעי. "כשהתחלנו את הפרויקט של 'אבוקדו בשל', הצלחנו לשנות תודעה ולהכניס אבוקדו טרי למטבחים של בתי קפה כמו ארומה, בנדיקט ועוד, שעבדו עד אז עם מוצר קפוא ונחות".
אבל עניין הגוואקמולי לא באמת הניח לו - "למה שלא נוכל להציע מוצר מוכן, שיהיה גם איכותי וגם נגיש? אבוקדו זה מוצר כל כך אהוב בישראל, שדורש ממך כל כך הרבה עבודה מסביב". הצוות החל לחפש פתרון שיאפשר ייצור גוואקמולי באיכות גבוהה, ללא שימוש בשימור תעשייתי אגרסיבי. הפתרון הגיע - באופן מפתיע - דווקא כשנסע, יחד עם אשתו ובתו התינוקת, להשתתף בתערוכת מזון עם מוצר אחר שלהם, שם נתקלו בממרח אבוקדו שהפתיע אותם בטעמו הטרי. הראשונה לזהות, לטעום ולהתפעל הייתה דווקא בתו התינוקת, שאימה חיפשה משהו לתת לה לאכול באותה תערוכה, הוא בתחילה סירב לטעום מוצר שעשוי מאבוקדו קפוא, סירוב שהתחלף מהר מאוד בהתלהבות.
HPP: טכנולוגיה שמשמרת את הטריות
הממרח שהדהים את קפלן, אשתו ובתו הקטנה, התגלה כמוצר בטכנולוגיית HPP - עיקור בלחץ גבוה, שמאפשר שימור ללא פגיעה בטעם ובמרקם. הוא טס עד מקסיקו, לאחד האזורים המסוכנים בעולם, רק כדי לראות במו עיניו את המפעל שמייצר את הקסם הירוק. "זה מקום בגודל של מדינת ישראל, שכל כולו אבוקדו. הם לא עושים קיצורי דרך - מגדלים בתנאים אופטימליים, ממיינים רק את הפירות היפים ביותר, והכל באיכות שאין בארץ".
גוואקמולי טרי – גם בקיץ
למרות קשיים לוגיסטיים, מלחמות וייבוא מורכב, הם הצליחו להביא את המוצר לישראל. כאן בארץ, הוא עובר תהליך נוסף של הפשרה, תיקוף וכשרות, במפעל בדרום. המוצר מחזיק 50 יום במקרר, או עד שנתיים בהקפאה.
"תקופת הקיץ היא מאתגרת במיוחד לאבוקדו", מסביר קפלן. "אבל דווקא עכשיו רצינו להשיק את המוצר – זה האבוקדו הכי טעים שישראלים יוכלו לאכול עד נובמבר".
כמה זה יעלה?
הממרח עולה השבוע למדפי רשתות השיווק המובילות, במחיר של כ-17 שקלים למארז. "אני מאוד מקווה שבאוקטובר, כשתתחיל עונת האבוקדו, נוכל להוריד את מחיר המוצר ל-13/14 שקלים, המטרה שלי שזה יהיה מוצר שנמצא בכל בית. מי שיטעם את המוצר יבין מיד" הוא אומר.
את הממרח תצטרכו לחפש דווקא במקרר הפירות, לצד הפירות הטריים, ולא במקררי הסלטים, ולא בכדי, מדובר במוצר שעשוי מ-89 אחוז פרי, לצד רשימת רכיבים טובה למדי - של בצל, פלפל חלפיניו, כוסברה, מלח, מיץ ליים, מחית שום ומעט חומר מסיך. ואכן, גם במבחן הטעם זה ניכר. המוצר שהגיע אלינו לטעימה עמד בכל הציפיות - הוא קרמי, בצבע ירוק טבעי ומשגע, נמרח בקלות, מתובל קלות, עם מעט חרפריפות מעודנת וללא טעמי לוואי.
העתיד נראה ירוק
ומה הלאה? קפלן אופטימי: "אנחנו נכנסים לשנת ‘און’ באבוקדו – שנה עם יבול שופע. כשיש הרבה אבוקדו, המחיר יורד, וזה גל עולמי. הצרכנים יוכלו להנות בעונה הקרובה (סביבות אוקטובר) מאבוקדו מצוין, במחיר הרבה יותר נגיש, ונוכל גם אנחנו להציע גם את המארזים שלנו במחירים הרבה יותר משתלמים".
