טרנד "משחק הדיונון" בשיאו והגיע הזמן שהוא ישתלב גם בקולינריה. בעלי מסעדת הטרקלין בתל אביב, יוסי בן אודיס, החליט להשיק ארוחה בהשראת הסדרה המקריפה לרגל חגיגות יום הולדת 15 למסעדה והשקת תפריט משלוחים חדש. התפריט משלב מנות עם משימות משחק נושאות פרסים.
נמצא שם מנות בשר מדממות כמו נתחי סינטה לצלייה אישית, המבורגר בלחמניות בריוש אדומה, פסטה דיונון שחורה, סלט גולות גבינה ועוד. עובדי המסעדה יעטו את התחפושות של אנשי המשמר, איש החזית ואורחי ה-VIP וילוו את הסועדים לחלל מיוחד שנועד במיוחד לארוחה.
בכל ערב בחודש נובמבר - היכל התלמוד 4, נווה צדק
עוד בגזרת משחק הדיונון - השף אביב משה, מארח במסעדה ה(עדיין) חדשה שלו מאקוטו את השפית הקוריאנית ג'ין לידור לשני ערבים חד פעמיים על טהרת האוכל הקוריאני האותנטי.
בשני הערבים, שיתקיימו ב14 וב-18 בנובמבר, תוכלו לאכול, בין היתר, סושי בסגנון בודהיסטי, טופו מטוגן ברוטב חמוץ מתוק, סשימי סלמון, ג'און קימצ'י, מרק מאנדו, עוף חריף, דג על הגריל ואיטריות סובה בליים.
הארבעה 21, תל אביב
מסעדת גרקו של צביקי עשת ממשיכה להתפתח. בימים אלו פותחת את דלתותיה "גרקו קיטשן אנד דלי" באזור התעשיה בכפר סבא. מדובר במתחם ענק המתפרס על פני כ-1,000 מ"ר הכולל בתוכו גם את המסעדה היוונית והמעדניה, ובחלקו האחורי מטבח ענק הכולל בתוכו את כל ההכנות והבישולים הנעשים לכל רשת המסעדות והמעדניות של גרקו.
כמו בכל גרקו, מדובר כאמור במסעדה ובמעדניה. בבוקר נמצא קפה יווני ומאפים טריים וחמים, בצהריים ובערב ארוחות יווניות. בנוסף, ישנם משלוחים לכל אזור כפר סבא, השרון והמושבים שמסביב.
היוצרים 3, כפר סבא
בין כל ההמבורגרים התל אביביים המוצלחים, יש אחד שרבים הכתירו להכי טוב בעיר, אך הוא עדיין נשאר צנוע ובעל סניף אחד קטן בדרום העיר - בנץ ברדרס. המצב הזה הולך להשתנות ובענק כיוון שהאחים מתן ובן בזילר החליטו להתרחב, ולא סתם להתרחב אלא להגיע ללב תל אביב, רחוב אבן גבירול, איפה שנמצאים שניים נוספים מההמבורגרים הטובים ביותר בעיר, ואולי גם בישראל כולה - ג'ורג' דה בף והוויטרינה.
המקום החדש מעוצב בבית מלאכה עם ספרים על המבורגר, קיר סכינים ועוד. יש תפריט משודרג יותר, מנות חדשות בצד אך במרכז נותר ההמבורגר האיכותי של בנץ, שיהיה זמין עכשיו לישיבה במקום לעובדי ודיירי האזור הרעבים, וגם לאזור משלוחים נרחב יותר לכיוון צפון העיר.
אבן גבירול 37 תל אביב 077-7242085 | ידידיה פרנקל 4 תל אביב 03-6123452
תושה בייקרי, המקום שהוא נקודת עצירה חובה בצפון, עובר דירה מראש הנקרה לחוף אכזיב. בית הקפה והקונדיטוריה הגליליים של תומר סוויסה ושחף אברהם השיקו על הדרך גם תפריט חדש עם אותה האווירה שמאפיינת את המקום, פשוט עם נוף לים.
בין היתר נמצא במקום החדש קרואסון כרוב צלוי עם לבנה וגבינת עזים, בייגל מקמח מלא וגרעינים עם גבינת שמנת אמנטל וריבת שרי, כריך מחמצת אגוזי מלך עם טחינה ירוקה ועוד שלל סוגי מאפים מתוקים ומלוחים.
שעות פעילות:
א-ה 08:00-17:00
ו 8:00-14:30
טלפון: 072-3957620
מסעדת שאראק התל אביבית משיקה תפריט בראנץ' חדש ומסקרן, כולו על טהרת הדגים. צמד השפים מאור זגורי ורוסלן אוסוב יצרו תפריט עם חיבורים מעניינים ודי מפתיעים הכוללים, בין היתר, מנות דוגמת בריוש דג עם תרד מוקפץ בחמאה וביצה עלומה, סטייק כרוב בג'וספר וברוסקטה אורטיז. לצד אלו ישנה גם אופציה לפתיחת שולחן עם לחם טרי ומטבלים, צלחת חריפים, סלט עלים ירוקים וויניגרט, דגים כבושים, סלט טאבולה ועוד.
ימי שבת בין 12:00 ל-16:00. בן יהודה 120 תל אביב
תכף נובמבר, אבל חגיגות האוקטוברפסט, בישראל לפחות, לא הסתיימו. אחרי החגיגות הגדולות בתל אביב, ביר גארדן פאולנר בהוד השרון חוגגים גם הם את חג הבירה הגרמני. זה יקרה בין התאריכים 31.10 ל4.11, החל משש בערב, ולקהל הרחב יוצעו מגוון סוגי נקניקיות לצד בירת האוקטוברפס של פאולנר.
הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון
רשת מוצ'ה, המונה כבר חמישה סניפים (תל אביב, רמת גן, כפר סבא, פתח תקווה ונתניה) מציעה קולקציית פסטות טריות ואיכותיות הנעשות בעבודת יד ובמגוון רטבים. קולקציית הפסטות החדשה, שיצר השף גיל כהן, כשרה ונמכרת בכל הסניפים למעט זה שבתל אביב, גם במשלוח ובאיסוף עצמי וגם בישיבה במקום.
בין המנות נמצא רוטב עגבניות קלאסי עם שום קונפי ופרמזן, רוטב עגבניות שמנת, רוטב שמנת כמהין עם פטריות שום ופרמזן, רוטב שמנת פסטו עם בזיליקום וזוקיני ועוד.
טלפון: *2548
https://mucha.co.il/
מסעדת רוטנברג האהובה מעמק המעיינות משנה את פניה ואפשר לומר שאפילו משתדרגת. בעלי המסעדה רונן ויזהר סהר, החליטו לקיים מעתה אך ורק ארוחות שהן במסגרת חווית טעימות ייחודית. מדובר על ארוחת ערב המוגשת בתפריט טעימות בן 13 מנות או ארוחת צהריים עם תפריט בן חמש מנות, כולן מבוססות על הלמידה, המחקר, הגידול, הליקוט והבישול העונתי בו התמקצעו בני הזוג.
מספיק מסקרן ומסתורי כדי לנסוע צפונה.
המסעדה פתוחה בימים שני עד שישי
צהריים 13:00-15:00 – ארוחת טעימות בת חמש מנות עם קפה לסיום- 185 ₪ לסועד
ערב 19:00- ארוחת טעימות בת שלוש עשרה מנות- קוקטייל קבלת פנים בגינת המסעדה, וקפה 325 ₪ לסועד
רוטנברג, קיבוץ גשר הישנה
יש להזמין מקום מראש בטלפון: 04-6752237
לקראת החורף הבא עלינו לטובה, נערכים בבית קנדינוף היפואי לעונה גשומה עם תפריט חורפי המבוסס על התוצרת שנקטפת מהגינה הקהילתית החדשה הצמודה למסעדה. בין המנות החדשות שנמצא במקום: לחם מחמצת עם חמאת שום שחור, שמן זית וריבת כרישה, גספצ'ו מעגבניות צהובות, חציל אפוי עם קרם עגבניות וגבינת טולום, קרפצ'ו קולורבי מוחמץ, קרפצ'ו דג עגבניות מיובשות, חזה עוף שלם על פחמים עם תבשיל מנגולד שרוף ועוד.
הצורפים 14, תל אביב יפו
רשת "מוזס שופ" משיקה תפריט צ'ופרים וחטיפים לכלבים ללא עלות. מדובר בשיתוף פעולה עם מותג המזון לכלבים קנל סלקט והמטרה היא לפנות לכל חברי המשפחה, ללא הבדל בין בעלי חיים וכלבים. אז כשאתם תרכשו המבורגר להכנה ביתית, הכלב שלכם יקבל חטיפים במקום להסתכל עליכם אוכלים בעיניים נוגות.
ניתן להשיג בכל מסעדות הרשת:
מוזס שופ הוד השרון, מוזס שופ הרצליה, מוזס שופ טבריה, מוזס שופ חולון.
מייזון קייזר חוגגת שנה מוצלחת מאז נכנסה לישראל עם פתיחת סניף שלישי, הפעם במידטאון תל אביב, מקום שבשקט בשקט הופך להיות יעד קולינרי שאי אפשר לפספס. סניף הבוטיק החדש יכלול 80 מקומות ישיבה והחידוש בו לעומת שני חבריו ברוטשילד ובנמל תל אביב הוא תפריט כריכי פרימיום בהרכבה עצמית. הסועדים במקום יוכלו לבחור משלל חומרי גלם דוגמת חמאה וגבינות יוקרתיות, דגים מעושנים, ממרחים ורטבים עבודת יד, טונה אורטיז, בוטרגה ועוד - בלחמים מעולים הנאפים במקום.
מנחם בגין 144 תל אביב. ניתן להזמין מראש דרך האפליקציה.
הטברנה היוונית משוק הפשפשים - אלבי, חוגגת תפריט חדש על טהרת האוכל הבלקני כמובן, כזה שיש בו את האופציה גם לפתוח שולחן מאזטים עם חברים וגם לאכול ארוחה גדולה ומסודרת.
בין המנות הראשונות נמצא, כצפוי, עלי גפן דולמה, טאבולה, וסקורדיה. בעיקריות נוכל להזמין קבב דגים, סיגר דגים, בקלוואה טלה, מאפה האלים, סביצה אינטיאס או סלט יווני המאירי.
עולי ציון 6, שוק הפשפשים יפו
רשת מקס ברנר מתרחבת ליעד מפתיע במיוחד. רשת השוקולד הישראלית תפתח ממש בקרוב חנות שוקולד בוטיק בטיימס סקוור במנהטן. החנות תיפתח בנובמבר הקרוב בעלות של למעלה ממיליון שקלים ותשתרע על שח של 60 מ"ר. לרשת שני סניפים נוספים בארה"ב, ותיקים ומצליחים, בפילדלפיה וביוניון סקוור בניו יורק, לצד 23 סניפים באוסטרליה.
מסעדת נינה ביאנכה, החלבית והכשרה בסגנון ים תיכוני, חוגגת יום הולדת שלוש. לרגל החגיגות יארח השף ירין אמירה את השף משה עזרן, שהשתתף בעונה האחרונה של משחקי השף, לערב מיוחד בו יגישו תפריט המשלב את המטבח הים תיכוני של אמירה עם זה האססיאתי של עזרן.
9.11, החל מהשעה 19:00. בוסי סנט ג'ורג' 9, צומת בילו. להזמנת מקום - 08-9480080
רשת ריבר האסיאתית משיקה את ה"קופסושי" - ערכה להכנת סושי ביתי לכל המשפחה. הערכה כוללת, מלבד חומרי הגלם כמובן, גם הוראות, סרטון הסברים ועזרים מקצועיים על מנת שכל אחד יוכל להכין בביתו סושי בצורה הכי מקצועית שיש כמו במסעדה.
מחיר - 250 גרם. תוספת אורז מוכן מבושל: 50 שקלים. תוספת דגים לערכה - 12 שקלים ל100 גרם.
פריים האסיאתית משיקה בכל סניפיה מגשי אירוח במארזים חדשים ומעוצבים המגיעים בשני גדלים שונים ובהן מנות הדגל והספיישלים הייחודיים לרשת: רול מיקס דגים פיסטוק, אינדיאן רול ועוד. מחיר מגש המסיבה הגדול 640 שקלים, הבינוני 430.
פריים רמת החייל, ראול ולנברג 2, תל אביב, טלפון: 03-6498080 שלוחה 2, פריים ראשון לציון, הראשונים 2, טלפון: 03-6498080 שלוחה 3, סניף משלוחים פריים אורבן – המסגר 38 תל אביב, טלפון: 03-6498080 שלוחה 3 ובאתר: https://frame-sushibar.co.il/
רשת "פיתה בשר" ממשיכה להתרחב עם סניף חדש בפתח תקווה. הסניף, ברחוב גיסין בעיר, ישתרע על פני 65 מטרים רבועים שיכללו גם מקומות ישיבה ויהיה פתוח מדי יום עד אחת בלילה, כך שייתן מענה גם לבליינים בברים באזור. יש גם משלוחים כמובן.
אבשלום גיסין 64, פתח תקווה
רשת KFC יוצאת במבצע שבמסגרתו, במשך כמעט חודש שלם, יוגרל בכל יום זוג אוזניות איירפודס בין חברי המועדון והמצטרפים החדשים שהזמינו ארוחה ב59 שקלים ומעלה.

מסעדת טאקריה המקסיקנית בתל אביב חוברת למותג מזקל אמורס לטובת ספיישל חגיגי לכבוד "יום המתים". התפריט, שיוגש היום (שני) ומחר בלבד, כולל מנות כמו טאקו לחי עגל או טאקו פטריות מעושנות וצ'יפוטלה, לצד קוקטיילים מיוחדים על בסיס מזקל.
לבונטין 28 תל אביב
בראנץ' סוף השבוע של מסעדת שוקרייה בהוד השרון זכה למחמאות רבות, גם כאן אצלנו אך לא רק, ולכן הוא הועשר במנות נוספות וכעת יוגש לסועדים גם בימי שבת.
בין המנות בתפריט המורחב נמצא בראנץ' עיראקי עם עיג'ה, טחינה, חלה קריספית ועוד. "כבד בקן של ציפור" עם כבד ברוטב יין על ביצה בקן, מנת נקניקיות מרגז עם ביצה מקושקשת והום פרייז ועוד שלל מנות מפתיעות.
ימי שישי ושבת בין עשר בבוקר לשלוש אחר הצהריים.
רמתיים 18 הוד השרון