עוף ממולא בתנור במילוי פריקי וגזרים צבעוניים היא מנה מזינה ומשביעה בסיר אחד, שתתאים לארוחה מפסקת לפני כניסת הצום. המנה מכילה חלבונים, פחמימות וירקות, ובעצם את כל מה שהגוף זקוק לו לקראת הצום. פריקי, הלא היא חיטה ירוקה מעושנת, מוסיפה רובד מיוחד לעוף וגם מעניקה תחושת שובע לאורך זמן. המנה פשוטה להכנה והתוצאה מרהיבה וטעימה.
המתכון הזה יכול לעבוד עם מילויים שונים, מרינדות לפי בחירה וירקות שורש מגוונים. החלטתי הפעם ללכת על כיוון פחות קלאסי מאשר מילוי אורז ותפוחי אדמה מסביב לעוף, ולהשתמש בגזרים צבעוניים שתמיד מוסיפים עניין, ועם פריקי שמשתלב נהדר עם העוף.
המצרכים:
• עוף שלם טרי ויפה
• חבילת גזרים צבעוניים חתוכים גס
מילוי:
• חצי כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת)
• בצל אחד גדול קצוץ
• חופן שבבי שקדים וצנוברים קלויים
• חופן חמוציות מיובשות
• מלח גס, פלפל שחור גרוס, כמון
לסיר:
• כוס ציר עוף/ ירקות/ מים רותחים
לתיבול העוף:
• שמן זית
• מלח גס, פלפל שחור גרוס, כמון
• כף גרגרי חרדל יבשים
• פפריקה מתוקה
• כף דבש
• כ-3 ענפי רוזמרין טרי
אופן הכנה:
• מחממים תנור ל-180 מעלות על טורבו.
• מכינים את המילוי: שוטפים את הפריקי ומשרים במים רותחים כרבע שעה ומסננים.
• מעבירים את הפריקי לקערה ומוסיפים בצל קצוץ, שקדים וצנוברים קלויים, חמוציות מיובשות ותבלינים.
• ממלאים את העוף במילוי הפריקי. אפשר להיעזר בכף או כפפה חד פעמית.
• מעבירים לסיר המתאים לתנור כאשר חזה העוף פונה כלפי מטה, על מנת שלא יתייבש.
• מושחים את העוף בשמן, מוסיפים את שאר רכיבי התיבול ומעסים את העוף.
• חותכים את הגזרים לטבעות ומפזרים מסביב לעוף.
• שופכים את ציר העוף/מים רותחים מסביב לעוף.
• מכסים ומכניסים לתנור לכחצי שעה. זה יבטיח לנו עוף עסיסי ולא יבש. כמו כן, ציר העוף שהוספנו מוסיף לחות ואדים לסיר.
• לאחר חצי שעה מורידים את המכסה ומחזירים לתנור עד להשחמה ויצירת קראסט יפה.
לבלוג של יולי איז'ק - מחשבות שהיולי - לחצו כאן
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו