בשורה טובה לטבעונים. הכירו את סימונצ'ו, בייקרי ובית קפה קטן שנפתח לאחרונה ביפו וממציע רפרטואר שלם של מאפים, קישים ועוגות טבעוניות, חלקן גם ללא גלוטן. חומר הגלם העיקרי במקום הוא שמן קוקוס מכבישה קרה בלבד, טבעי לחלוטין, קשיו טבעי לייצור עצמי של גבינות טבעוניות, קמחים עשירים בסיבים תזונתיים ועוד.
על התוצרת במקום אחראית סימונה ויילר, חובבת אפיה ובוגרת לימודי קונדיטוריה ב"בישולים", שעבדה בשלל קונדיטוריות נחשבות אך עם הזמן נמשכה לעולם התזונה הבריאה ולעולם הלא כל כך נפוץ של אפייה בריאה.
לרגל החגים יצאו שם בקולקציה חדשה של עוגות טבעוניות אך גם בקולקצייה הרגילה נמצא שלל אופציות מרעננות כמו עוגות בראנץ', טארטים ובגזרת המלוח גם בורקס מבצק כוסמין וחמאה טבעונית - בשלל מילויים, קישים ועוד.
סלמה 3, תל אביב יפו
פיצות למבוגרים בלבד - מסתבר שיש דבר כזה ואחראית עליו רשת הפיצריות של "מוצ'ה" שיצרה קולקציית פיצות חדשות לאניני טעם וסקרנים, מה שנקרא. השף גיל כהן יצר ארבעה סוגי פיצות מבצקים שונים מרכיבים לא שגרתיים שמוצאים בדרך כלל על פיצות, וכדאי לכם לכל הפחות לנסות.
בין היתר, נמצא פיצה מבצק שחור עם רוטב סויה וטופי, קממבר צלויה, לת דבש ג'ינג'ר ועלי מורינגה, פיצה מבצק צ'דר עם רוטב שמן המפ ירוק, גאודה הולנדית ופטריות, פיצה מבצק לחם בצל עם רוטב קרם בצל וצ'ילי טרי ועוד.
ניתן למצוא בכל סניפי רשת מוצ'ה: תל אביב, רמת גן, נתניה, כפר סבא ופתח תקווה
רשת ההמבורגרים מוזס יוצאת בשיתוף פעולה מפתיע עם עמותת "מעגלי שמע" המסייעת לציבור כבדי השמיעה בישראל. שיתוף הפעולה, המתקיים לרגל חודש שפת הסימנים הבינלאומי, כולל המבורגר חדש "טקסני" שיימכר ברשת ויכלול חזה אווז מעושן, נאצ'וס, ירקות, וצ'ילי. הבחירה בנאצ'וס היא בשל תחושת הקראנצ'יות המייצרת רעש בראשו של הסועד, כזה שגם כבדי שמיעה או חירשים יוכלו לחוש וליהנות ממנו.
חלק מההכנסות ממכירת ההמבורגר ייתרמו לעמותה.
רגע לפני ראש השנה תקיים קבוצת "we like you too" שוק חגיגי של ראש השנה שיתקיים ממש בערב החג ובו יוכלו הממתינים לרגע האחרון לרכוש ממיטב התוצרת המתוקה של הרשת, לצד פרחים לשולחן החג, יינות ושאר הפתעות.
בליין העוגות נמצא את הטארט הבאסקי ועוגות הגזר המפורסמות לצד שלל מתוקים נוספים, כולם מעשה ידיו של קונדיטור הקבוצה שגיא מלר.
האירוע יערך בווספר, קפלן 8 תל אביב, ביום שני בין השעות 8:00 ל-15:00
המותג "אפרול שפריץ" חוגג את סיום הקיץ עם מבצעים ומנות מיוחדות הכוללות שני דרינקים של אפרול שפריץ לצד מנה ראשונה במחיר חגיגי. בפעילות, שתתקיים לאורך כל חודש ספטמבר, משתתפות 30 מסעדות בהן גוצ'ה, צ'נטרו, ג'מה, פיורי, קאלטה, גזיבו ועוד.
לרשימת המסעדות המלאה
גלידת עוגת ביסקוויטים עם שברי שוקולד של גולדה ואניטה, או בשמה הנפוץ יותר "הגלידה של מאיה ורטהיימר", הפכה לאחד הטעמים הנמכרים ביותר של הרשת וכעת חוגגת קאמבק לרגל החגים. מדובר, למי שעדיין לא מכיר, בשבבי ביסקוויט פתי בר בציפוי קרם ביסקוויטים עם שברי שוקולד. איזה סיבה יש לא לרצות טעם כזה בעצם?
מקדונלד'ס לא מפסיקה להתרחב. מתחילת 2021 פתחה הרשת שמונה סניפים חדשים ברחבי הארץ ועד סוף השנה אמורים להיפתח שישה נוספים, לצד השקת רשת הגלידריות החדשה "מק גלידה", שנפתחה בשבועות האחרונים ברחובות ובראשון לציון.
רשת הברים הלונדונית "לאגר אנד אייל" חוגגת בימי החג עם מגוון בירות מובילות מרחבי העולם ובירות בוטיק מקומיות. בכל הזמנה של בירה תקבלו בחמישה שקלים בלבד צ'ייסר של וויסקי ג'ים בים תפוח או ג'ים בים דבש.
סניפים: שרונה תל אביב, נמל תל אביב, מרינה הרצליה, יכין סנטר פתח תקווה, מצפה רמון
הטייסטינג רום נפתח מחדש, ואם אתם מכירים אתם יודעים שאלו חדשות טובות. מדובר במבנה טמפלרי עתיק מתחת לאדמה במתחם שרונה בתל אביב. נמצא בו למעלה מ30 יינות למזיגה בכוסות ויותר מ-400 סוגי בקבוקי יין עם תפריט שתוכנן על ידי השף אוראל קמחי (פופינה).
קפלן 36 תל אביב
הבראסרי האיטלקי "בר איטליה" בנתניה נפתח לארוחות צהריים ומשיק מנות חדשות ומגוונות עם 15% הנחה על כל התפריט באמצע השבוע, מ12:00 בצהריים עד 17:00.
קהילת צפת 1 נתניה
יקב רימון, המתמחה בייצור יינות מרימונים (והחל מ-2017 גם מענבים) משיק יין חדש, סוביניון בלאן מענבים. היין עושי מ-100% ענבי סוביניון בלאן בעל ארומה פרחונית עם עשבוניות קלה, פירותי עם חמיצות נהדרת וסיומת קלילה.
איש העסקים גיל גורביץ פותח מסעדה חדשה בשם "TLV" בדובאי. המקום החדש נמצא בקומה ה-37 במלון 5 כוכבים בדובאי ויכלול שלל מנות ישראליות שיגיעו את המטבח האמירתי.
בין המנות במקום נמצא אוכל ביתי ישראלי כמו קובה סלק, שניצל קלאסי שקשוקה ועוד. בנוסף ייפתחו באותו המתח גם סופרמרקט כשר ומאפייה כשרה, בית כנסות ועשרות חדשים כשרים לקהל הדתי שיגיע למלון.
ומה חדש ב"פיתה בשר"? קודם כל סניף חדש, חמישי במספר במתחם "מול החוף וילג'" בחדרה. הסניף נפתח בהשקעה של מאות אלפי שקלים, יהיה פתוח עד 2 בלילה בכל ערב ויגיש אלכוהול כך שיתן מענה גם לבלייני האזור, זאת בנוסף לטווח משלוחים נרחב באזור חדרה, אור עקיבא והסביבה.
בנוסף, משיקה הרשת קינוח חדש - פיתה סמורס, קינוח שהוא פיתה עם השחר העולה ומרשמלו.
שכטמן 10, חדרה
מאריס, המסעדה הטורקית של צפון תל אביב חוגגת את חגי תשרי בתפריט ייחודי עם טוויסט חגיגי הכולל מנות כמו קובנייה דג על יוגורט אריסה, שוק טלה מפורק בציר טלה ורכז רימונים – מוגש על לאפה, יוגורט/טחינה, בצל, סומק וסלטון עלים, מנת קאטמר תפוח בדבש ועוד. התפריט יוגש מראשית תשרי ועד תום חגי תשרי.
איינשטיין 7, תל אביב
סביח אריכא הירושלמי, שהוקם לפני כשבע שנים בשוק מחנה יהודה, הופך כעת גם למעדניה. "אריכא HOME" כך זה נקרא. המחשבה על כך החלה אצל איתי אריכא מהסגר הראשון, אז החל ליצור עוד ועוד מוצרים ולארוז אותם בצנצנות. במעדניה החדשה נמצא שלל סלטים ומאכלים נוספים, כולם טבעוניים, שמוכנים במקום מחומרי גלם איכותיים.
בין המנות שנוכל לקנות ולקחת הביתה: מטבוחה מעושנת, קרם פלפלים מתוקים, קונפי שום, שמפניון צלוי, טפנד סלק צלוי ואגוזי מלך, קרם טחינה ולימון פרסי שחור ועוד.
חומוס אליהו חובר למותג הקטוגני "KETO CHEF" של עודד טלמור לטובת מנה חדשה - חומוס קטוגני, שזה קצת מוזר לאור העובדה שהתזונה הקטוגנית בעיקרה עוסקת בהימנעות מקטניות.
אז החומוס הקטוגני שפיתח טלמור אינו כולל חומוס אך עשוי מביצים קשות וטחינה ויוגש לצד מיני קיטו גריסיני. נכון לעכשיו החומוס זמין במספר מוגבל של סניפי חומוס אליהו - הרצליה פיתוח, נתניה פולג, דיזנגוף סנטר תל אביב, שרונה מרקט תל אביב ושוהם.
מחיר המנה - 38 שקלים
מסעדת "פאפי" האילתית, שהיא הגלגול החדש והמשודרג של מסעדת אל גאוצ'ו המיתולוגית בעיר, משיקה תפריט קוקטיילים חדש ומרענן עם שלל קוקטיילים מסקרנים שיתאימו לערב מלא בשר.
דרך הערבה בכניסה לאילת
מסעדת השף ביץ' קלאב, הממוקמת בדרום הטיילת של חוף דדו בחיפה, החלה בקונספט של קבלת שבת שיימשך לאורכו של חודש ספטמבר בכל יום שישי החל מהשעה 14:00. במקום יתארח השף קורן שובי והסועדים יוכלו להגיע ולאכול משלל התוצרת של השף אילן ברמלי שיצר תפריט בלקני וים תיכוני עם דגש על ים וטאבון.
יוחאי בן נון 1, חיפה
קבוצת קפה גרג פותחת רשת חדשה של מסעדות איטלקיות להן יקראו "מאמא גרג", שני הסניפים הראשונים, כשרים כמובן, יפתחו בקרוב בקניון איילון ברמת גן ובקניון עופר ברחובות בהשקעה של מיליוני שקלים. כל המנות במקום נעשות בשיטה האיטלקית המסורתית ובעבודת יד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו