רבות דובר כבר בשבועות האחרונים, מאז אירוע מבצע "שומר חומות", על הנזק שנגרם בערים המעורבות, הן בנושא היחסים בין התושבים והן בכל הנוגע למצב העסקים המקומיים. שיתוף פעולה בין מסעדת "אונזה" היפואית ובין השף חמודי אבולעפיה שיתקיים מחר (שלישי) ומחרתיים במסעדה הוא אחת הסנוניות הראשונות לאותה חזרה מיוחלת לנורמליות.
אבולעפיה, נצר למשפחה היפואית המפורסמת והאהובה בעיר, עומד בזמן האחרון מאחורי המטבח של המסעדה הלבנטינית "אבו ג'מיל" בתל אביב (ועבד לפני כן במסעדות עילית כמו "יפו תל אביב"), וביומיים הקרובים יבשל ממטבח המסעדה משוק הפשפשים שלל מנות חגיגיות פרי מוחו היצירתי.
התפריט החגיגי שיוגש, כאמור, במשך יומיים בלבד, מבוסס כולו על טהרת המטבח הים תיכוני ויכלול את המנות הבאות, אותן ניתן יהיה להזמין בנוסף לתפריט הרגיל של המסעדה:
קובנייה - טחינה אריסה, עשבי תיבול, בצל ירוק, צנון ושקדים.
דליק אקמק - לחם קלוי, קונפי דג, ירקות צלויים ושמנת חמוצה
פילה דג ים - תבשיל פריקי עם תרד שחור ויוגורט תרד טורקי.
שווארמה שישטאוק - פרגיות מושרות ביוגורט, ליה כבש, תערובת תבלינים ממזרח ירושלים. לצד לחם מחבת, טחינה, ירקות צלוים בטאבון ובצל בסומאק
סלט ירקות שוק - גבינת טולום, קרעי סימיט, טינקרבל,צנון ,בצל ירוק ולבן, מלפפון, פאקוס וגרגיר נחלים. וויניגרט סומאק.
אונזה, רבי חנינא 3, יפו
לפרטים נוספים: https://www.onza.co.il/he/
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו