סערת המשואה של אסף גרניט: "זה בדיחה, נכון?"

ההכרזה על השף אסף גרניט כאחד ממשיאי המשואות הציתה גל תגובות סוער, בין תמיכה בהישגיו לביקורת על סדרי העדיפויות • גולשים רבים טוענים כי בשנה כה מורכבת, הבמה צריכה להיות שמורה לדמויות מהחזית: "מה עם הגיבורים האמיתיים? זה ריאליטי? כמה זילות יש בטקס הזה כבר"

אסף גרניט באירוע "25 המשפיענים של ישראל 2025", ForReal. צילום: לירון מולדובן

ההכרזה על השף אסף גרניט כאחד ממשיאי המשואות ביום העצמאות ה-78 עוררה גל תגובות ברשתות החברתיות. בעוד שרבים מברכים על ההכרה בהישגיו הבינלאומיים ובתרומתו בזמן המלחמה, אחרים מבקרים את סדרי העדיפויות: "מה עם הגיבורים האמיתיים של השנה?"

אמש (חמישי) הוכרז כי השף אסף גרניט, מהדמויות המשפיעות ביותר בעולם הקולינריה הישראלי, נבחר להשיא משואה בטקס המרכזי בהר הרצל. הטקס השנה, שיעמוד בסימן "עוצמות של התחדשות", מבקש להעלות על נס דמויות ששילבו מצוינות מקצועית עם התגייסות אזרחית יוצאת דופן מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל".

גרניט, המוביל את קבוצת "מחניודה" חובקת העולם, רשם בשנים האחרונות הישג היסטורי עם מסעדת "שבור" בפריז. המסעדה מחזיקה בכוכב מישלן יוקרתי זו השנה השישית ברציפות, הישג חסר תקדים למסעדה בבעלות ישראלית המגישה אוכל עם שורשים מקומיים בלב בירת הקולינריה העולמית.

בדברי ההסבר לבחירתו של גרניט להדלקת המשואה, נכתב כי "הצליח להביא את הטעמים של ירושלים ושל ישראל לבירות העולם הגדולות ביותר", אך הדגישו כי ברגע האמת בחר להניח את ההצלחה הבינלאומית בצד. עם פרוץ הקרבות, התייצב גרניט לשירות מילואים כחובש קרבי, ובמקביל הקים מערכי מזון שסיפקו עשרות אלפי ארוחות ללוחמים ולמפונים.

"הצליח להביא את הטעמים של ירושלים ושל ישראל לבירות העולם הגדולות ביותר", צילום: legacyfilms_agency

אסף גרניט הוא "ההסברה הכי טובה למדינה"?

הבחירה בגרניט זכתה לחיבוק חם מצד קולגות וקהל רחב שרואה בו שגריר של כבוד. חברו למקצוע, השף חיים כהן, בירך בקצר וקולע: "כל הכבוד".

ברשתות החברתיות עלו קולות רבים שתמכו במהלך: "כל מי שמגיב בשליליות כנראה לא יודע כמה הוא עזר לאנשים ומעבר למה שהוא עשה בזמן המלחמה", כתב אחד הגולשים.

חיים כהן. "כל הכבוד", צילום: אריק סולטן

גולשת אחרת הוסיפה: "מגיע לו, שנה שישית ברציפות שהוא מקבל מישלן על מסעדה ישראלית בשיא הגאווה והוא עושה את ההסברה הכי טובה למדינה שלנו. זה כבוד לקולינריה הישראלית".

למה המבקרים תוקפים את מירי רגב והבחירה?

מנגד, הבחירה לא עברה חלק בגרון של כולם. גולשים רבים הביעו תרעומת על כך שבשנה כה קשה, המקום על הבמה צריך להינתן לדמויות מהקו הראשון של הלחימה בלבד.

למרות הרזומה המרשים, הבחירה בגרניט נתקלה בגל ביקורת חריף בכל הרשתות החברתיות, מצד גולשים שחשים כי בשנה כה מטלטלת, הבחירה בשף, מוערך ככל שיהיה, מחטיאה את רוח השעה.

"מה עם כל החיילים והפצועים וגיבורי השנה והמלחמה באמת?", תהתה אחת המגיבות, בעוד אחרים הביעו זלזול מופגן: "זה בדיחה, נכון? כמה זילות יש בטקס הזה כבר, כל בן אדם עם דופק נבחר".

"מירי רגב הפכה את זה לריאליטי", צילום: גדעון מרקוביץ

הביקורת הופנתה גם כלפי הוועדה הבוחרת והתחושה כי מדובר בבחירה "סלבריטאית" מדי. כמה גולשים הציעו: "המועמד הבא, לירן חולצה אפורה", "אני מבינה שיש בעיית כוח אדם השנה", עקצה גולשת אחת, ואחרת הוסיפה: "חסרים אנשים שעשו דברים גדולים יותר. מירי רגב הפכה את זה לריאליטי, אולי תמתינו קצת וגם זוכה העונה של האח הגדול יוכל להצטרף".

גרניט ישיא את המשואה לצד דמויות כמו הלוחם הפצוע ארי שפיץ, השחקנית חנה לסלאו ויזם ההייטק גילי רענן. כעת נותר רק לאחל מזל טוב לכל הנבחרים, ולקוות לטקס שיאחד את העם ביום חגו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר