מכורים לעוגיות אוראו אבל חוששים מהקלוריות? יצרנית עוגיות אוראו הודיעה אתמול על השקת שתי גרסאות חדשות דלות סוכר שייצאו לשוק האמריקאי בינואר 2026. זו תהיה הפעם הראשונה שבה החברה משווקת עוגיות ללא סוכר בארצות הברית , אחרי שכבר הציעה גרסאות כאלה באירופה ובסין. העוגיות יגיעו בשתי גירסאות: Oreo Zero Sugar ו־Oreo Double Stuff Zero Sugar.
המתכון החדש מזהה את הסוכר המוסף והופך אותו לתחליפי ממתיקים כמו מליטול, פולידקסטרוז, סוכרלוז ואצסולפאם אשלגן, מבלי להשתמש באספרטיים (כך לפי ABC News).
העוגיות מגיעות באריזה חדשה, שקית עמידה (stand-up bag) במקום שקית הפלסטית הרגילה, ועל כל עוגיה מופיע הכיתוב “Zero Sugar” כדי להבדיל אותן מהגרסה המקורית.
לפי הנתונים שפירסמה החברה, מנה של 22.6 גרם Oreo Zero Sugar מכילה 90 קלוריות, 4.5 גרם שומן ו־16 גרם פחמימות; לעומת זאת, מנה של 34 גרם Oreos רגילות כוללת 160 קלוריות, 7 גרם שומן, 25 גרם פחמימות ו־13 גרם סוכר מוסף,
המהלך מגיע במקביל למגמה כלל-ארצית בארה״ב של ביקוש גובר לחטיפים שנתפסים כ”בריאים יותר” ו”מודעים יותר” בצריכת הסוכר. לפי חברת המחקר Circana - רוב הצרכנים מחפשים כיום חטיפים שהם רואים כבריאים.
יצרנית אוראו, מונדלז אינטרנשיונל, מסרה כי השקיעה ארבע שנים בפיתוח הגרסה החדשה במטרה לשמר את טעם אוראו המקורי גם בלי סוכר והשקה זו נועדה לתת מענה לאותם צרכנים שמחפשים "להתפנק ללא סוכר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו