ביום - בייקרי וקפה, בלילה - בית יין בסגנון איטלקי

הרצליה מתחדשת עם ורדה - בית אוכל ומשקאות שמשנה את פניו עם השקיעה • תומר טל חובר לאגאדיר לקריספי צ'יקן אדיר • טוסט הדבש ששיגע את העולם נוחת בביסקוטי • וג'ירף חוגגת 29 (!) שנים • כל החדשות הכי טעימות, כי מגיעות לנו גם כאלה

הרצליה - תתחדשי. צילום: גיל אבירם
הרצליה - תתחדשי! הכירו את ורדה (Verde), בית אוכל ומשקאות חדש בהרצליה, שמשנה את פניו מדי יום עם השקיעה. כשהשמש זורחת, המקום מציע מגוון מאפים כמו קרואסון עם קרם פטיסייר, פחזניות קרמל וסינבון, לצד מגוון פוקצ'ות, כריכים, טוסטים, שקשוקות, פיצות, פסטות, סלטים וגם מאפים מלוחים.
וורדה בייקרי, צילום: גיל אבירם
בערב, כאמור, הווייב הופך לאינטימי יותר. תוכלו לבחור מתוך 47 יינות שנבחרו בקפידה ולטעום תפריט מהודק עם מנות במחירים הגיוניים לגמרי דוגמת רביולי ארטישוק ירושלמי (45 שקלים); דניס בטמפורה (52 שקלים); ארנצ'יני (42 שקלים); וניוקי ברוטב פטריות יער ושמנת (46 שקלים). בקיצור, תגיעו פעמיים. ורדה, נתן אלתרמן 44, הרצליה
קריספי צ'יקן "אדיר", צילום: דויד שטיינברג
תומר טל חובר לאגאדיר רשת אגאדיר משיקה בשיתוף השף תומר טל כריך קריספי צ'יקן "אדיר" שכולו טעם מקומי: פרגית שהציפוי שלה מכיל דבאייל (חטיף קמח חומוס מטוגן), עם גסטריק פלפל שיפקא, עגבניות, כוסברה וג'ינג'ר. המנה מוגשת החל כבר עכשיו בסניף נחלת בנימין של הרשת בתל אביב, ומ-16 בספטמבר בכל מסעדות אגאדיר. 66 שקלים לכריך / 76 שקלים לכריך בתוספת צ'יפס / 96 שקלים לארוחה עם בקבוק בירה שקמה.
האני באטר טוסט, צילום: בועז לביא
טוסט הדבש מגיע לביסקוטי עד אמצע אוקטובר תוכלו להתפנק בסניפי ביסקוטי על האני באטר טוסט – הקינוח שכבש את טיקטוק ונהנה עכשיו מפרשנות ישראלית שעליה חתומים רשת הקונדיטוריות, מותג הדבש יד מרדכי ונדב בורנשטיין. מדובר במנה מתוקה ומושחתת, גרסה יפנית לפרנץ' טוסט אם תרצו, שמקורה ברובע שיבויה הסואן שבטוקיו. הגרסה הישראלית עשויה מפרוסת לחם בריוש טבולה בדבש שנאפית עד פריכות, וכדי שלא יהיה משעמם היא מוצעת בחמישה טעמים: קרם ברולה; מרשמלו עם שבבי מרנג פטל וניל; קרמל מלוח; קרם פטיסייר עם רוטב פירות יער וגם גרסה מלוחה לראש השנה עם גבינת קממבר ופלחי תפוח בדבש יד מרדכי. 39 שקלים, להשיג בכל סניפי ביסקוטי. כשר
מונא, צילום: ים גל
ארוחות מיוחדות במונא מסעדת מונא הירושלמית חוגגת את השקת המהדורה השנייה של ספר המתכונים (והסיפורים) שלה, "מונא – ארבע ארוחות", בסדרת ארוחות מיוחדת בשיתוף המותג מאלפי ג'ין. היום, 11 בספטמבר, תגיש המסעדה תפריט ערב שכולל מנות דוגמת סלט סלקים עם גורגונזולה (72 שקלים); דג בחמאה לבנה עם פירה (112 שקלים); פילה דג בפחמים, סלסה בצל ירוק ולימון שרוף לצד תפו"א מדורה (148 שקלים); וטארט לימון (52 שקלים). מחר, 12 בספטמבר, תוצע במקום ארוחת בראנץ' במחיר 150 שקלים לאדם, עם עיקרית לבחירה כמו אגס פלורנטין (תבשיל תרד וביצים עלומות הולנדז) או נקניקיית צ'וריסו עם ביצת עין ועגבנייה צלויה, לצד מגוון מאפים, סלטים ומנות דג לראשונות. הארוחות ילוו בתפריט קוקטיילים מבוסס מאלפי ג'ין (54 שקלים לקוקטייל), ביניהם Malfy Tonic (ג'ין טוני על בסיס מאלפי); Negroni Bergamot (טוויסט על הנגרוני המוכר עם טעמים הדריים ונגיעה מרירה); ו-Malfy Revier (קוקטייל חמצמץ עם טעמים לימוניים ועשבוניים). מונא, שמואל הנגיד 12, ירושלים
ג'ירף חוגגת 29, צילום: דניאל לילה
גי'רף חוגגת 29 רשת ג'ירף יוצאת בתפריט חדש של מנות שרינג, כי למה לאכול לבד אם יש אפשרות לחלוק? התפריט כולל, בין היתר, בריוש טרטר ים (לחם חלב יפני במילוי טרטר דג לבן, איולי חלפיניו, טוביקו ועירית – 58 שקלים); סשימי פדרון (סשימי טונה עם פלפלי פדרון ומיקרו כוסברה – 72 שקלים); טוקיו סביצ'ה (סלטון סלמון ואבוקדו ברוטב פונזו יוזו על אצה קריספית – 48 שקלים); וסלמון אודון (קוביות סלמון ברוטב מתקתק-חריף עם אטריות אודון, ברוקולי ואספרגוס – 86 שקלים). כמו כן הרשת יום הולדת 29, ולטובת העניין היא מציעה עד ה-21 בספטמבר מגוון קוקטיילים ב-29 שקלים בלבד. לא תבואו להרים, רצוי עם חברים?
ארוחת הדבש של עמק בראסרי, צילום: חיים יוסף
הכל דבש בעמק בראסרי אחרי ההשקה בשנה שעברה, הופך תפריט הדבש של עמק בראסרי למסורת קבועה. בין 15 ל-19 בספטמבר, רגע לפני ראש השנה, תחבור המסעדה שבשרון למכוורת אופיר מכפר חוגלה לטובת תפריט חגיגי ששם את הדבש במרכז, כשהמנות נוצרו בהתאם לזני דבש שונים. ברוסקטת הטרטר טלה, למשל, מבוססת על דבש אקליפטוס; מנות הבייבי בק ריבס והבצל הירוק הצלוי כוללות דבש פרחי הדרים; ואילו מנות התירס בג'וספר וטארט פלאן הדבש מחוזקות בדבש פרחי אבוקדו. איזה מתוקים. עמק בראסרי, מתחם דור אלון, קיבוץ משמר השרון
מרגישים את הבריזה?, צילום: עומרי אבוחצירה
מרגישים את הבריזה? הטיילת של נהריה מתחדשת במתחם פודטראקס שווה, BRIZA שמו, שם תוכלו להתפנק משעות הצהריים על מגוון מנות מקומיות עם טוויסט בינלאומי. מה אוכלים? מטעמים שעלו בחכה כמו פיש אנד צ'יפס וכריך בריוש עם קוד מבית פישקו; מאכלים הודיים על גלגלים כגון סמוסה ומלאי כופתא של משאית האוכל גנש; בשר מפורק בסגנון ארגנטינאי מבית לה פמפה אקספרס; פיצות תוצרת בינאלה פיצה ארט מג'וליס; ולקינוח גלידות גליליות של גלילידה. הנוף המרהיב ומשב הרוח המרענן על חשבון הבית. מתחם בריזה, מול רחוב השקד 38, הטיילת הדרומית של נהריה
פסטיבל היין של G כפר סבא, צילום: ליה גולדמן
פסטיבל היין של G כפר סבא מרכז G כפר סבא (רחוב ויצמן 207) יקיים ב-17 בספטמבר, בין 17:00 ל-23:00, פסטיבל יין בשיתוף דלי וינו, שבו יציגו עשרות יקבים מארץ ומהעולם למעלה מ-150 סוגי יינות ללגום במקום או לקנות הביתה, לצד דוכני אוכל ומוזיקה חיה. תמורת 99 שקלים (89 שקלים לחברי מועדון G ומצטרפים חדשים) תקבלו כוס יין ללא תחתית, ותקבלו הזדמנות לרכוש בקבוקים ומארזים לחג במחירים מיוחדים. בנשנושים (בתוספת תשלום): גבינות של גבינאז', בשרים מבית ארגנטינוס. ועוד. למחרת, 18 בספטמבר, ייערך במרכז G סביון (רחוב השקמה 1) פסטיבל בירה עם מזיגות של מבשלות בירה בוטיק ישראליות כמו אגס 1, ביר באזאר, בירה בירליך ומבשלת שריגים, כמו גם נבחרת פודטראקס שמייצגת את תושבי הצפון, הדרום ומילואימניקים דוגמת נקניקיות נורדן ממרום גולן ובשרים מעושנים של מיטראק. הפסטיבל גם יציע מנות טייק אוויי מיוחדות ממסעדות הקניון במחירים מופתחים, כמו מיני המבורגר וצ'יפס של מוזס שופ (30 שקלים); שלישיית טאפאס של לה ריספקט (39 שקלים); צמד שיפודי יקיטורי וסלסולי צ'יפס מתובלים של מון (48 שקלים); וזוג טאקוס אסאדו מבית טורוס סמוקהאוס החדשה (54 שקלים).טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר