בית הקפה החדש והמדובר "אפולו" התמקם לאחרונה בבוטקה קטן ברחוב לילינבלום, על הגבול שבין מרכז העיר לשכונת נווה צדק היפה ורומנטית.
"אפולו", שם שהושפע מהמראה הייחודי של אותו בוטקה ישן, ששופץ, אובזר ועוצב כהלכה, נולד מתוך שיתוף פעולה של חבורה צעירה וכישרונית; שניים מהיזמים, אביב מילשטיין ועומרי קריאף, עומדים גם מאחורי ׳פאקן סאנדיי׳ - גלריית קפה טרנדית שנפתחה לאחרונה בסמוך לשוק לוינסקי והפכה לאבן שואבת לחובבי קפה בעיר, אליהם הצטרפו הקונדיטור המוכשר אלכסנדר ברמן, שהבייקרי שלו נמצא צעדים ספורים משם, הוא מופקד על הקינוחים המדויקים שמוגשים במקום, היזם אורי חזיזה, עם רזומה מרשים בזירת הקולינריה התל אביבית, ושותפו סהר אריאנפנה.
התפריט באפולו אמנם מצומצם למדי, אך נבנה בקפידה ומציע חווית קפה ברמת דיוק אובססיבית: תמצאו כאן קפה מוקפד שמוגש בפשטות, מאצ'ה איכותית במספר גרסאות (אם אתם "בתולי" מאצ'ה, או שעדיין לא מצאתם את זאת המדויקת לכם - זה המקום לנסות), וקינוחים שכבר הפכו ללהיט ברשתות החברתיות: רולדות נוסטלגיות בטעמים מתחלפים (24 שקלים), עוגת גבינה יפנית גבוהה ואוורירית (36 שקלים) שמרגישה כמו לאכול ענן, ומדלנים חמאתיים בטעמים עונתיים - כולם מוגשים באסתטיקה נהדרת.
מילשטיין וקריאף ממשיכים כאן את הקו המדויק שלהם - הקפדה על חומרי גלם מובחרים, דרך שיטות עיבוד של בתי קלייה מהעולם, ועד כיול מדויק של כל פרמטר בכוס.
בשעות אחר הצהריים, המקום משנה אווירה - מאפולו של הבוקר ל"בר יין" פשוט ואלגנטי שמציע יינות טבעיים. בהמשך לצד היינות יוגשו מנות קטנות שילוו אותם.
האנשים מאחורי אפולו מוכיחים שלפעמים דווקא פשטות ומיקוד הם המצרך המבוקש ביותר. תפריט מצומצם, עשייה מוקפדת, והתייחסות מעמיקה לכל פרט ופריט - כל אלו יחד מייצרים בועה קטנה, שהיא קצת פריז, קצת טוקיו, והרבה מאוד תל אביב.
אפולו
לילינבלום 3 ת"א
ראשון - חמישי: 07:30-19:00, שישי: 07:30-16:00
