מסעדת הבשרים האהובה משיקה תפריט המבורגרים מושחתים

נוסעים לכנרת? שימו לב לזה • וגם - הפופ-אפ שכולם מדברים עליו השבוע, השפים מגיעים לנמל ת"א, בראנץ' חדש בהרצליה, אסייתית מתחדשות בחולון ועוד ועוד • כי מגיעות לנו גם קצת חדשות טובות

המבורגר אינדונזי במרינדו עין גב. צילום: יח"צ מרינדו

תפריט המבורגרים חדש במרינדו, עין גב

מסעדת מרינדו בקיבוץ עין גב שעל שפת הכנרת מציגה תפריט המבורגרים מעודכן ומושחת במיוחד. בין המנות החדשות: בורגר אנטריקוט (220 גרם בשר עם ירקות – 85 שקלים); בורגר אינדונזי (המבורגר אנטריקוט, ממרח סמבל פיקנטי, אננס על הגריל ובייקון טלה – 92 שקלים); כמו גם המבורגרים מותאמים לילדים. כל מנה מוגשת עם תוספת לבחירה: צ'יפס, שעועית ירוקה, פירה או סלט חסה.

מרינדו עין גב, קיבוץ עין גב

הקפה הקוריריאני מגיע לת"א, צילום: בועז לביא

פופ-אפ "קצוף", תל אביב

עזריאלי שרונה, Nescafe ונדב בורנשטיין מרימים בעזריאלי שרונה את "קצוף": פופ אפ של בית קפה קוריאני שיפעל עד יום שישי הקרוב – 4 ביולי. מה שותים? לא סתם קפה, אלא קפה קוריאני מוקצף על בסיס טייסטרס צ'ויס, שמוצע בארבעה טעמים: קלאסיקצוף (בעיטור אבקת סוכר ואבקת קפה); שוקצוף (קרם שוקולד, שברי שוקולד ואבקת שוקולד); קוקיצוף עוגיות טחונות בעיטור שברי עוגיות); וקוקוצוף (ריבת חלב, שבבי קוקוס ועוגיות אלפחורס בעיטור שברי אלפחורס). לצד המשקה תוכלו לכרסם עוגיית דלגונה קוריאנית, בדיוק כמו שראיתם ב"משחק הדיונון" (רק אל תשברו אותה, כן? אנחנו עדיין בטראומה). 25 שקלים למשקה, 30 שקלים למשקה ועוגייה. כשר

שעות הפעילות: עד יום חמישי השבוע – 20:00-13:00 / שישי – 15:00-10:00. פופ אפ קצוף, עזריאלי שרונה, דרך מנחם בגין 121, תל אביב

ספינג' בורגר של אבי לוי ומסעדת רשל, צילום: קובי מהגר

אירוע "פורט שף"' , ת"א

אירוע "פורט שף", שהיה אמור להתקיים בחודש שעבר אולם נדחה עקב המערכה באיראן, יתקיים כעת בין 14 ל-24 ביולי. כזכור, במסגרת המיזם ישתפו מסעדות הנמל פעולה עם שפים ומשפיעני אוכל מובילים ויגישו מנות מיוחדות שיוצעו במהלך תשעת ימי האירוע בלבד. מה אוכלים? הנה קומץ דוגמאות על קצה המזלג: תמרה אהרוני תחבור לכמה מדוכני שוק הנמל עם סנגריה קרה מפירות קיץ (דוכן מיצי בשוק); סלט תפוחי אדמה והרינג (דוכן שרי הרינג); ומק אנד צ'יז עם תירס מתוק (דוכן פסטה בנמל). השף מאור בצלאל ישתף פעולה עם קפה נמרוד ויכין סלט כרובית ועגבניות שרי צבעוניות; קנלוני תרד וריקוטה; טירמיסו וגם קינוח דובאי. השף אבי לוי יתארח במסעדת רשל הכשרה ויציג תפריט ירושלמי-מרוקאי של מנות כמו סביצ'ה פרידה עם שערות קדאיף ושמן כוסברה; וספינג' בורגר עם בצל מקורמל. מעין שטרודל תגיש בקפה לנדוור לינגוויני בקרם תירס וקינוח רוזלך קרואסון שקדים עם גלידת וניל, והשף טום אביב יביא את שוק הכרמל לנמל ויפתח שולחן בסוכה הלבנה עם שניצל סלמון XL וקבב דייגים.

להזמנת מקום במסעדות

גינת סלמון במסעדת סומו, צילום: רפאל ביטון

המהפך של סומו, חולון

סומו, המסעדה האסייתית שבחולון, עברה מהפך קולינרי ועיצובי – ומעכשיו היא גם כשרה. התפריט המעודכן כולל גרסאות כשרות של מנות הדגל של המקום לצד יצירות חדשות, וגם מתגאה בשיתוף פעולה בשרני עם משק לגזיאל. במנות המומלצות: רד קארי (אטריות ביצים, ירקות, בוטנים, קרם קוקוס, למון גראס, צ'ילי וכפיר ליים – 69 שקלים); פרגית הימלאיה (גלייז רוטב גריל מעושן, באק צ'וי צלוי ובטטה מאודה – 89 שקלים); שניצל טוגראשי (79 שקלים); פילה לברק בקרם יוזו כורכום (129 שקלים); צלעות טלה של לגזיאל (פטריות יער, תפוחי אדמה בייבי – 239 שקלים); ומגוון רולים, באנים וסלטים בטעמי המזרח הרחוק. 

סומו, גולדה מאיר 6, חולון (צמוד למדעטק). כשר

סלט סלק בקאסה בלה, צילום: עמרי סילבר

הבראנץ' של קאסה בלה, הרצליה

קאסה בלה, הביסטרו האיטלקי שבמרינה בהרצליה, מציג תפריט בראנץ' קיhצי חדש בנוסח ארץ המגף עם טוויסט ים תיכוני. טוחנים לבוהריים: פוקאצ'ה מהטאבון עם מטבלים (36 שקלים); קרפצ'ו די פשה (פרוסות דג נא בשמן זית, שמנת חמוצה, עשבי תיבול וברוסקטות בריוש – 69 שקלים); שקשוקה טוסקנה (שתי ביצים בתבשיל עגבניות עם זוקיני, בצל, שום, זיתי קלמטה ומוצרלה באפלו – 74 שקלים); שקשוקה ביאנקה (תבשיל שמנת ותרד, מוצרלה ופרמז'ן מגורר – 76 שקלים); פריטטה איטלקית (74 שקלים); סלט סלק וגבינת עיזים (60 שקלים); ולקינוח פנצ'ה דולצה (בריוש מתוק מטוגן עם קרם מסקרפונה, רוטב קרמל, פירות ואגוזים קלויים – 54 שקלים). מומלץ לצוות לארוחה מימוזה מרעננת (42 שקלים) או מבחר משקאות מאצ'ה (30-26 שקלים).

הבראנץ מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 9:30 ל-13:00, ובסוף השבוע בין 9:30 ל-12:00.

קאסה בלה, השונית 2, מרינה הרצליה

לה בוקריה בקניון רמת אביב, צילום: יח"צ

"לה בוקריה" בקניון רמת אביב

קניון עופר רמת אביב מציג את "לה בוקריה": יריד אוכל חדש מבית Weekend Market שמתקיים מדי יום שישי ומתגאה בשפע של דוכנים ועמדות קולינריות, חלקם של בתי אוכל ידועים, ומציע מבחר מטעמים, מעדנים, קינוחים, אוכל מבושל ותוצרת חקלאית טרייה. בין העמדות: מסעדת צמח מקבוצת מחניודה; קינוחים ומאפים תוצרת פיקאסו של ערן שוורצברד (כולל קרואסונים במילויים מלוחים); מאכלים ירושלמיים מבית ירושלמי אסלי (מוסקה, חמין, ממולאים וכו'); שוקולד ופרלינים בעבודת יד מבית אדורה (יש גם אופציות טבעוניות); ופירות וירקות של טרופיקנה.

היריד ממוקם בקומה השנייה של הקניון, ויושק ביום שישי הקרוב, 4 ביולי, ב-9:00.

יריד לה בוקריה, קניון עופר רמת אביב, איינשטיין 40, תל אביב

טאלי בטנדורי, צילום: יח"צ

טנדורי משיקה ארוחות טאלי

מסעדת Tandoori Lands End של רינה פושקרנה בתל אביב משיקה ארוחות טאלי (מגשי ארוחה הודיים מסורתיים שעליהם כמה מנות) בשעות הצהריים. במהלך כל ימי השבוע יוגש טאלי בסגנון צפון-הודי שמורכב משני תבשילי בשר/עוף/דג (דוגמת צ'יקן טיקה מסאלה או פיש גואה קארי), ואילו בימי ראשון תוכלו להתנסות גם בטאלי בהשראת מחוז קרלה, עם מנות כמו אידלי (רייס קייק הודי) וסמבר (תבשיל עדשים בתוספת ירקות). כל זאת לצד אורז בסמטי, נאן או רוטי וקינוח משתנה, כאשר הארוחות מוצעות גם בגרסאות צמחוניות וטבעוניות. 78 שקלים לארוחה. כוס יין, בירה או שתייה קלה בתוספת 10 שקלים.

Tandoori Lands End, הרברט סמואל 76, תל אביב

טייסטינג רום, צילום: ג'ני רוחלין

תפריט קיץ בטייסטינג רום, תל אביב

הטייסטינג רום, בר היין שבפארק שרונה בתל אביב, פותח את הקיץ עם תפריט חדש לצד שעות שמחות מבעבעות במיוחד. במנות הקיציות: ארטישוק רומאי (יוגורט עשבים, ויניגרט עגבניות, אורגנו ושמן זית – 48 שקלים); קרפצ'יו טונה אדומה (72 שקלים); פילה דניס סיציליאני (ניוקי, חמאת עגבניות, זיתים וארטישוק – 86 שקלים); ויקיטורי סלמון (שיפודי סלמון בתוספת ירקות ירוקים – 92 שקלים). בנוסף, בימים ראשון עד חמישי, בין 17:00 ל-19:00, תקבלו 30 אחוז הנחה על כל תפריט היין והאלכוהול. 

טייסטינג רום, מתחם שרונה, אליעזר קפלן 36, תל אביב. כשרות בהשגחת צהר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר