בעקבות ההצלחה המסחררת של ספיישל פסח "בואו לאכול איתי" בכאן 11, מסעדת Pop & Pope מציעה לקהל הזדמנות לטעום את המנות המדוברות שכיכבו בתוכנית, וכמובן לפגוש את כוכבי הספיישל. השף שחף שבתאי מארח במסעדתו את גל זהבי, סמדי בומבה, ניסן שור ונועה לוי - לשני ערבים בלבד, בתאריכים 9-10 ביוני.
מאחורי הקלעים של הפופ-אפ המדובר מסתתר סיפור של חיבור אנושי מפתיע שנוצר במהלך צילומי התוכנית. "אלה היו צילומים אינטנסיבים של חמישה ימים, יום אחרי יום, ופתאום מצאנו את עצמנו מתגעגעים אחד לשני אחרי שהצילומים הסתיימו," מספר שחף, "החיבורים יצרו אנרגיה מיוחדת וחיבור קולינרי אחר".
שבתאי מספר שהרעיון נולד בעקבות התעניינות הציבור: "אחרי השידור קלטנו שכל הזמן שואלים אותנו על משתתפים אחרים מהתכנית. בקבוצת הוואטסאפ שלנו שגל פתח ("אל תבואו לאכול איתי"), כולם שיתפו ששואלים אותם על המשתתפים האחרים. הבנו שיש הרבה עניין, אמרנו אם כל כך הרבה מתעניינים, בואו נעשה יחד משהו". זהבי מצידו מחזק, "שחף התקשר אליי אחרי הפרק הראשון והשני בהיסטריה, 'אתה לא מבין מה קורה, אנשים לא מפסיקים להתקשר למסעדה, רוצים לאכול את האוכל שלנו, שואלים אם אני מוכר את האוכל הזה במסעדה, מה אתה אומר נעשה פופ אפ?' ואני כזה 'מי יבוא לזה?' מהר מאוד זה כבר הפך למשהו עובדתי".
ההשתפות בתכנית, מעדים שבתאי וזהבי, עשתה להם רק טוב. מסעדת פופ אנד פופ, זוכה לבאזז חיובי מאז השידור, וגם זהבי, לא האמין שלמסך הטלוויזיוני עדין יש כזאת השפעה. "אני חייב להגיד שמהרגע שבואו לאכול איתי שודרה, אני לא נח לרגע", הוא מספר, "עלו לי 7,000 עוקבים, זה הביא קהלים חדשים, אחרים, יותר בוגרים. התגובות ברחוב, זה מטורף, איזה מנעד רחב של צופים יש בזה. המון אהבה חדשה ברחוב, המון לקוחות חדשים וישנים. חוויה מדהימה".
התפריט המיוחד יכלול את המנות הכי מדוברות מהתוכנית, כשכל משתתף מביא שתי מנות מהרפרטואר שלו: גל זהבי יגיש את הסשימי המפורסם "האמולסיה שנשברה לי" - סשימי אינטיאס עם רוטב פלפלים מותססים, וכן את מנת "מה לא ככה שף?" - פילה בר ים בגריל על קרעי סלק צלוי עם רוטב בר בלאן; סמדי בומבה תכין את ה"דואט מז'וזין" - סרדינים ממולאים על מצע זיתים שבורים ועגבניות שרי, וכן צלעות כבש על מצע של בצל מקורמל וטראפש; ניסן שור יפנק את הסועדים עם מרק פו וייטנאמי וטאקו בשר פקיילה, שחף שבתאי יגיש פורל מנחל הדן עם קוויאר ואספרגוס, וכן אסאדו הונג קונג, ונועה לוי, המנצחת הגדולה של הספיישל, תסגור עם לחי בקר צרובה וקינוח פלאן מקדמיה.
שבתאי טוען שהרכב המשתתפים הייחודי הוא שיצר את סיפור ההצלחה: "הליהוק הזה הוא חיבור של כל התמהיל של הקולינריה הישראלית היום – זה לא רק שפים, זה שף, וזה כוכב רשת, וזה מבקר אוכל וריאליטי. קבוצה של אנשים שכל אחד הוא משהו אחר, ופתאום מכירים את האנשים מאחורי המקלדת ומאחורי המסך, מגלים אנשים, מגלים תרבויות, מגלים סיפור אחר".
גם הערבים המיוחדים, כמו התכנית כולה יצרו לא מעט רגעים הומוריסטים בין המשתתפים: "המסעדה שלי זאת מסעדה אסייתית, פתאום הם נכנסו למטבח שלי, סמדי מלמדת את הסינים לבשל את האוכל שלה, זהבי עושה שם טיקטוק, היה מצחיק," אומר שבתאי.
זהבי שיתף בכנות, כי עבורו האירוע מהווה אתגר מרגש: "אני מרגיש אחריות ומחויבות כפולה ומכופלת, זאת לא מנה שהעליתי או מתכון, זה אנשים שבאים לאכול את האוכל שלי. יהיה מעניין לראות מה קורה בשולחנות".
Pop & Pope
הארבעה 28 תל אביב, קומה 14
שני-שלישי, 9-10 ביוני, החל מ-18:00
