בכל שבוע אשתף אתכם בשלוש המלצות שלי, טעימות ומגוונות, מרחבי הארץ, של דברים שנקרו בדרכי או הגיעו לפתחי - שטעמתי ואהבתי. ארוחות בוקר, עסקית צוהריים, משלוח שווה, מאפייה קסומה, בית קפה מגניב, מוצר טעים, או פופ אפ שכדאי לכם לבקר בו - לפי שייעלם. נתחיל עם שלוש המלצות שליקטתי בשבועות האחרונים.
פיק אה פוקי: קולקציית הפוקי של זה סושי
לפני כמעט עשור טרנד הפוקי שטף את רחובות תל אביב. קערות הסושי המפורק, שהגיעו מהוואי, התלבשו בול על מזג האוויר הישראלי - קערות להרכבה עצמית מבוססות על אורז סושי (בדרך כלל), עם דגים נאים, ירקות ושאר הפתעות. אך כמו כל טרנד, גם הוא דעך מעט בתורו.
אם נודה על האמת, קצת התגעגענו, והחזרה של הפוקי לחיינו עם "פיק אה פוקי" די שימחה אותנו, לנוכח הטמפרטורות ההולכות ומטפסות.
"פיק-א-פוקי" הוא תפריט המשלוחים החדש של קבוצת "זה סושי", שזמין דרך וולט באזור המרכז. הוא מתבסס על חומרי הגלם של הסושייה האהובה, והטיפול שהיא יודעת לתת להם, כשהתוצאה הסופית - קערה משביעה מאוד אך קלילה ומרעננת.
הקערות מתחילות בבחירת בסיס - אורז סושי מתובל, אורז שחור או אטריות שעועית - וממשיכות משם להוספת שישה ירקות ועשבי תיבול (מתוך מלפפון, גזר, אבוקדו, בצל ירוק, פטריות שיטאקה, אצות וואקמה, אדממה, כרוב סגול, אושינקו, תירס, נבטים, סלרי, כוסברה, ג'ינג'ר, צנונית, עלי ארוגולה). מנת החלבון היא שקובעת את מחיר המנה (59-71 שקלים) ומציעה לא פחות משמונה אפשרויות ביניהן טופו, סלמון נא או צלוי, עוף צלוי, טונה אדומה נאה או מיקס של סלמון וטונה - ועליה אפשר לערום מרכיבים מיוחדים עוד יותר, בתוספת תשלום: קימצ'י, חציל קוריאני, בצל כבוש, ביצת ראמן, אננס או מקלות סורימי.
ניסינו את שירות המשלוחים ובחרנו בפיק-א-פוקי עם סלמון צלוי ואטריות שעועית (67 שקלים) - שימו לב, המנות כולן קרות, עם שישה ירקות לבחירתנו – מלפפון, גזר, בצל ירוק, תירס, ארוגולה, צנונית ותוספת של קוביות בטטה (4 שקלים). בגזרת הטופינג בחרנו שומשום, שקדים קלויים ואת רוטב הבית.
ניסינו גם את הפיק-א-פוקי מיקס של טונה אדומה וסלמון נאים (71 שקלים), על בסיס של אורז סושי מתובל, עם גזר, אבוקדו, שיטאקה, וואקמה, ג'ינג'ר, אדממה ורוטב הבית.
מדובר במנות משביעות מאוד, שלא לומר מפוצצות, נדיבות מאוד, טעימות וכיפיות, הירקות טריים וקראנצ'יים, הדגים טריים וטובים, וכל הקערה הזאת מתלכדת לארוחת צוהריים שגרמה לנו להרגיש בריאים כמו שמזמן לא הרגשנו.
את כל הבריאות הזאת היינו חייבים לאזן עם דגימה של שניים מתוך שלושת הקינוחים שמציעים כאן – טירמיסו מאצ'ה (34 שקלים) שהיה כיפי וקליל, וכלל לא הזכיר מרירות אופייניית למאצ'ה, וכן קינוח של מוס שוקולד במבה (34 שקלים), מוס שוקולד במרקם מעולה, מהטובים שפגשנו, עם איזון טעמים מושלם של שוקולד וחמאת בוטנים.
פיק-א-פוקי
משלוחים באזור המרכז דרך וולט
קולקציית המאפים החדשה של ליבי פטיסרי, יקנעם המושבה
בחצר פסטורלית ביקנעם המושבה פועלת כבר שנתיים ליבי פטיסרי, שממשיכה את גל המאפיות המשובחות ששוטף את ארצנו, ואת הצפון בפרט. זוג קונדיטורים מוכשרים, לבנת ומקס פרץ, שהכירו בדלאל והקימו מפעל מאפים מצליח בהוד השרון, בחרו להגשים את חלומם ולפתוח מקום משלהם בנוף הירוק של הצפון.
מדי בוקר, צוות המקום מתפיח ומגלגל בצקים מדופדפים עמוסי חמאה, והתוצאה - קולקציית מאפים מרהיבה המשלבת טעמים מקוריים וחומרי גלם איכותיים.
לאחרונה השיק הצמד קולקציית מאפים חדשה ומרשימה למדי, של מאפים מלוחים ומתוקים, שקשה להישאר אדישים אליהם. בין המלוחים דגמנו ואהבנו גראטן בושה (30 שקלים) - קרואסון עשיר במילוי קרם גבינת בושה, שכבת גראטן תפוחי אדמה ופרמזן, בליווי שמנת חמוצה ועלי זעתר טריים. חובבי המאפים המסורתיים יאהבו את הבורקס הגלילי (28 שקלים) - בצק עלים פריך במילוי זעתר ארומטי, בצל בסומק, עלי מנגולד ולאבנה ביתית קרמית שיוצרים הרמוניה מושלמת של טעמים ים-תיכוניים, ואי אפשר בלי לתת מילה על הטוויסטר פולנטה ופרמזן (28 שקלים) - קרואסון מדופדף במילוי פולנטת תירס טרי, גבינת פרמזן, עירית ומעט שאטה.
המתוקים נותנים כאן פייט לא קטן עם קוביית סמורס (30 שקלים) - חגיגה של מרקמים וטעמים - קרואסון במילוי קרם שוקולד חלב ופרלינת עוגיות, מצופה בגנאש שוקולד מריר עשיר ומרשמלו ביתי שרוף שמוסיף מימד מפתיע, לאוהבי הפירות, הפאן דה מי תותים (36 שקלים) מציע חוויה משובחת של קוביית בריוש מקורמלת לשלמות, קרם דיפלומט משובח, קונפי תות מתקתק ושברי מרנג פריכים, בציפוי קרם שוקולד לבן ותותים טריים. ואל תפספסו את גלגל האגס והצ'אי (24 שקלים) - קרואסון מדופדף עם מלית פקאן אפויה, קרם צ'אי מתובל ואגס מקורמל שמשלימים זה את זה בהרמוניה מושלמת, ועוד ועוד.
ליבי פטיסרי
אגרא, יקנעם המושבה 052-2828979
ראשון-שלישי: 7:30-18:00, רביעי-חמישי: 7:30-21:00, שישי: 07:30-14:30
פופ אפ הקיץ של Sade, עין זיוון
Sade היא חווה חקלאית ייחודית ויפהפיה בעין זיוון שברמת הגולן, המתמחה בגידול צמחים ארומטיים, בהם לבנדר וורדים דמשקאיים. החווה משתרעת על פני כ-20 דונם בגובה של 970 מטר מעל פני הים, וממוקמת בין יערות אלונים עתיקים ונוף בזלתי פראי.
ב-Sade מתקיימים סיורים מודרכים וסדנאות חווייתיות, בהן ניתן ללמוד על תהליכי גידול, זיקוק והפקת שמנים אתריים מהצמחים הארומטיים. בנוסף, החווה מציעה חנות בוטיק במבנה אבן עתיק, בה ניתן לרכוש מוצרים טבעיים המבוססים על תוצרת החווה, כגון שמנים אתריים, נרות, קרמים ומוצרי לייף סטייל.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
החל מאמצע החודש שעבר ועד יולי, בכל שישי-שבת, פותחת Sade את שעריה עם דוכן קסום שמציע משקאות גזוז לימונדה, מבוססים על הוורדים והלבנדר שמגדלים כאן, לצד המשקאות יש גם גלידות נהדרות בשני הטעמים (ורדים או לבנדר), קפה קולד ברו, ואפשר להזמין סל פיקניק עם תוצרת מקומית של גבינות ועוד.
יש המון פינות ישיבה קסומות, פזורות ברחבי המקום, שולחנות פיקניק, ונדנדות ערסל. הלבנדר אמנם עוד לא בשיא פריחתו, אבל כבר עכשיו מהמם כאן, כיף וטעים.
Sade
עין זיוון
שישי-שבת מ-10:00 עד 15:00
