צפו: מתכונים משגעים שיחסכו לכם הרבה כסף בחג

לא תאמינו מה אפשר לעשות מבצל או מקליפות של אבטיח • בשבועות אנחנו חוגגים גם את התוצרת של האדמה שלנו, אז למה שלא נשמור עליה ונפסיק לזרוק מזון? • נפגשנו עם גיל דהאן במסעדת צ'נה, שף שחרט על דגלו קיימות • הוא הדגים איך מכינים ממולאים וסלט מפתיעים וטעימים להפליא מרכיבים פשוטים - בלי לזרוק דבר

לא תאמינו מה אפשר לעשות עם בצל. צילום: משה בן שמחון

שבועות הוא גם חג של האדמה. חג ששם בקדמת הבמה את החקלאות, היבולים והתוצרת שלנו. משכך, זה החג הנכון ביותר לעסוק בו בנושאים של קיימות וצמצום בזבוז מזון - כדי שנוכל לשמור עליה. 

בדרך כלל בחגים אנחנו מכינים כמויות של אוכל והרבה ממנו נזרק. הפסולת הזאת פוגעת מאוד בכדור הארץ, נושא שהפך מדובר מאוד לאחרונה גם בעולם הקולינריה הישראלי.

אבטיח עם פטה, אבל לא סתם, צילום: גיל דהאן

אחד השפים שחרטו על דגלם צמצום בזבוז מזון הוא גיל דהאן שמוביל את מסעדת צ'נה בתל אביב. במפגש איתו הוא הסביר לנו איך להכין שתי מנות משגעות וטעימות במיוחד שהן גם חסכוניות. הוא מכין כל אחת מהן משני חומרי גלם בסיסיים ומשתמש בכל חלק וחלק של חומר הגלם, לא זורק כלום. 

המתכון הראשון הוא מנה מסעירה שאי אפשר להפסיק לאכול - סלט אבטיח קר וקרם גבינת פטה אבל עם טוויסט. התוצאה מרעננת, פיקנטית, מתקתקה ומלוחה, מקפיצה את בלוטות הטעם. דהאן מפתיע בה ועושה שימוש בכל חלקי הפרי, כולל בחלק הלבן שצמוד לקליפה (גם בקליפה עצמה אפשר, אגב, להשתמש - מתכון בסוף הכתבה). 

צפו בגיל דהאן מכין את מנת האבטיח:

צפו: כך תכינו מנת אבטיח עם קרם גבינת פטה לשבועות // צילום: גיל קרמר, משה בן שמחון

במנת הבצלים הממולאים בפריקה עושה דהאן שימוש בכל חלקי הבצל כולל בקליפות ובחלק הפנימי שלא ניתן למלא. מדובר בבחירה מפתיעה וטבעונית שנבחרה מכיוון שבחג השבועות אנחנו חוגגים את תבואת הארץ. רק עם השנים הפך חג הקציר גם לחגיגת גבינות.

מדובר כאן במנה זולה ולא מסובכת להכנה שתגרום לכם לקצור אינספור מחמאות.

צפו במתכון למנת בצלים ממולאים בפריקה:

 

צפו: מתכון לבצלים ממולאים בפריקה // צילום: גיל קרמר, משה בן שמחון

הבטחנו גם מתכון לקליפות אבטיח מוחמצות - הנה הוא כאן:

רכיבים:

תמיסת מלח -

  • 1 ליטר מים 
  • 20 גרם מלח (1 כף)
  • קליפות אבטיח חתוכות לפרוסות דקיקות. 

אופן ההכנה:

  1. חותכים קליפות אבטיח לפרוסות דקיקות. 
  2. מערבבים יחד את המים והמלח ליצירת תמיסת מלח.
  3. מניחים את הקליפות בצנצנת ויוצקים אליה את תמיסת המלח.
  4. משאירים במקום מוצל בטמפרטורת חדר למשך שישה חודשים.
  5. אפשר לשלב עם שלל מאכלים ואפילו להניח על פרוסת לחם עם גבינה וליהנות. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר