המתכון לעוגיות המפורסמות והכשרות לפסח של שירן מתתיהו

בלוגרית האוכל האהובה חברה השנה לכוכב הילדים המשעשע, מני ממטרה, והתוצאה: מאפה לא שגרתי כשר לפסח • "אני מעריצה של מני, אז מה אם אני בת שלושים פלוס?", היא אומרת לנו בשיחה שקיימנו עמה

עוגיות סנדוויץ'. צילום: שירן מתתיהו

שירן מתתיהו פרסמה במהלך החג (רביעי) בחשבונה באינסטגרם מתכון משגע ויצירתי לעוגיות סנדוויץ' ממולאות בצורת מצה. המתכון, שיצא כבר בשנה שעברה וזכה לחיבוק גדול מהגולשים, קיבל השבוע תוספת חידוש וחיזוק בדמות כוכב הילדים מני ממטרה.

"הזמנתי את שף ממטר ללמד אותי להכין 'קוקיצה', כתבה ממתיהו בבדיחות בתחתית הסרטון. "שף מקצוען", פרגנה לכוכב הילדים שכבר בתחילת הסרטון יצר המון בלגן במטבח כשפיזר קמח לכל עבר ושבר ביצה על מצחו לנגד עיניה המשתאות.

"היה ממש כיף ומצחיק! אני מעריצה של מני. אז מה אם אני בת שלושים פלוס?", אומרת לנו מתתיהו בחיוך גדול.

שירן מתתיהו ומני ממטרה, צילום: שירן מתתיהו

מה גרם לך לפנות דווקא למני?

"העוקבים שלי מכל הגילים, וידעתי שייהנו מאוד מהנוכחות שלו".

איך נולד הרעיון לעוגיות בצורת מצה?

"יש תקופות שבהן אני לא מצליחה לחשוב על רעיון, אז אני מתייעצת עם חברות וחברים. חברים שלי ממש מוכשרים והפעם זה היה רעיון של חברה שלי מיכל".

יש עוד מתכונים כשל"פים בקנה או שסיימנו לחג זה?

"לפסח הזה כבר לא, אבל המתכון הבא הוא למימונה, כך שיש למה לצפות".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Shiran Matetyahu שירן מתתיהו‎‏ (@‏‎shiran_matetyahu‎‏)‎‏

את מוצאת שהמתכונים הכשרים לפסח מאתגרים יותר?

"היום זה ממש פשוט. יש כל כך הרבה תחליפים מעולים שלא מרגישים בכלל שהם כשרים לפסח".

יש מתכון כשר לפסח שלא הצליח לך?

"יש מלא מתכונים שאני מנסה בפעם הראשונה ולא מצליחים. אני עושה ניסיונות לפני שאני כותבת מתכון ומצלמת סרטון, ורק כשאני ממש מרוצה מהתוצאה, אני יוצאת לדרך".

מתכון לעוגיות סנדוויץ' בצורת מצה

רכיבים:

מצרכים ל-30 עוגיות (תלוי בגודל)

  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 2 ביצים גודל M
  • כפית אבקת אפייה
  • 2 וחצי כוסות (400 גרם) קמח "כרגיל", קורנפלור או כל קמח אחר כשל"פ
    למילוי:
  • צנצנת של כל ממרח שאוהבים
    לעיטור:
  • קקאו

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את כל המצרכים לקערת המיקסר (אפשר גם ידנית) ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. אם יוצא יבש, ניתן להוסיף מעט מים. אם יוצא דביק, ניתן להוסיף עוד קמח.
  2. מחלקים את הבצק לשניים.
  3. מרדדים כל חלק על משטח מקומח או בין שני ניירות אפייה.
  4. מיישרים למלבן בעזרת סכין.
  5. מורחים ממרח על חצי מלבן ומקפלים.
  6. חותכים לקוביות.
  7. מכניסים למקפיא לחמש דקות.
  8. מעבירים לתבנית אפייה.
  9. מחוררים את הריבועים בעזרת מזלג על מנת שיתקבל מראה של מצה.
  10. בעזרת קקאו מברישים את המסגרת של כל עוגייה ומנקדים באבקה גם במרכזה.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10-15 דקות.
  12. מצננים ונהנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר