סביר להניח שהשם "דמיטרי בורדון" לא אומר לכם הרבה, אבל החל מהשבוע השף קונדיטור הצרפתי בן ה-29 הוא אלוף העולם בהכנת שוקולטינים - המאפה השוקולדי המלבני הדומה בטעמו ובמרקמו לקרואסון, שנמכר לרוב לצד קרואסונים מן השורה במאפיות צרפתיות (יש מדינות שבהן השוקולטין פשוט נקרא "קרואסון" ולא מבדילים בינו לבין הקרואסון המסורתי - שצורתו כמובן כצורת סהר - אבל אנחנו כאן בשביל לדייק).
הצגת פוסט זה באינסטגרם
בכל אופן, אתמול (ראשון) הגיעה לסיומה בטולוז, צרפת, אליפות העולם בשוקולטינים (Coupe du Monde le la chocolatine) - התמודדות רוויית יצרים, שוקולד, בצק חמאתי וקלוריות מתות שנועדה לקבוע מיהו אמן הפטיסרי הטוב מכולם - לפחות בתת-התחום הזה.
20 קונדיטורים נחושים מ-12 מדינות, ביניהן צרפת, קנדה, איטליה, ערב הסעודית, מצרים, קמרון, מרוקו, וייטנאם, חוף השנהב ואפילו לבנון התחרו על התואר.
כל מתמודד נדרש להכין 24 מאפים - תריסר שוקולטינים רגילים "לפי הספר", ותריסר שוקולטינים עם טוויסט אישי ויצירתי. צוות של 18 שופטים בחן, דירג ומן הסתם גם דגם את התוצאות הטריות, כשהוא לוקח בחשבון אלמנטים כמו טעם, מרקם, איכות וזמן הכנה.
"זה כבוד גדול, במיוחד כשרואים את המתחרים האחרים", אמר בורדון הנרגש עם זכייתו, שהוענקה לו בזכות גרסת השוקולטין הייחודית שלו: מאפה מקסים בצורת תחנת רוח עם קמצוץ של פלפל סצ'ואן חריף בציפוי גלייז הדרים של מדרינה, חושחש (תפוז מר) ויוזו.
View this post on Instagram
שוקולטינים מיוחדים אחרים שזכו לשבחים היו אלה של מתמודדת וייטנאמית בשם תו'י וויאן, אשר הציגה מאפה בצורת פרח בעיטור פירות פטאיה וקלמונדין ("ליים פיליפיני"), ושל המתחרה הצרפתי הנוסף גאי אורסיני, שיצר שוקולטין בצורת פפיון במילוי קרם אגוזי לוז וקלמנטינה מסוכרת.
באליפות נערך גם מקצה לקונדיטורים צעירים ומבטיחים, שהרי השוקולטינים של המחר לא ייאפו את עצמם. את שלושת המקומות הראשונים בתחרות הנוער קטפו מתמודדים מצרפת, שאולי, ביום מן הימים, יועבר אליהם שרביטו השוקולדי של בורדון. שאפו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו