מלון ריץ קרלטון
המלון בהרצליה מציע בתאריך 31 בדצמבר ארוחת ערב מיוחדת עם תפריט סגור שכולל שש מנות שף (מרענן חך, שתי מנות קרות, מנת דג, מנה עיקרית וקינוח) וקוקטייל. תמורת 450 שקלים לסועד תקבלו, בין היתר, טרטר טונה אדומה (מניפת אבוקדו, סורבה תפוז דם, בריוש קלוי, פונזו הדרים, שמן עשבים, שבבי קוקוס); סלט אווז מפורק ומלון (ויניגרט אפרסק, חסות פריכות, שאלוט, ג'ינג'ר מסוכר, אננס טרי ופתיתי קרח); פילה לוקוס ("קשקשי" זוקיני פריכים, ירקות גינה, קרם ארטישוק ירושלמי); וצלע טלה ופילה בקר (גרטן גזרים צבעוניים, אפונה סינית שחורה, ציר אספרסו).
לולה מרטין
המסעדה בהרצליה תקבל את 2024 עם מנות ייחודיות המבוססות בעיקר על הדגה היומית הטרייה, ביניהן קובניא דג ים (59 שקלים); עטאייף ים (59 שקלים); רול מרטין פוטומאקי (סלמון, טונה, אבוקדו, מלפפון, בטטה וקאמפיו מצופה בביצי סלמון - 62 שקלים); לולה רול (סלמון, אבוקדו, מלפפון ואספרגוס מצופה בטונה - 62 שקלים); וסיגר מראקש (עלי סיגר במילוי בשר טלה, שקדי עגל על טחינה, עמבה, סלט עגבניות חריף ושמן אריסה - 59 שקלים).
פדריק
הביסטרו הכשר במודיעין, מציע ארוחה ללא מינימום הזמנה עם ספיישלים כמו סביצ'ה פאני פורי (פילה דניס, מלון, צ'ילי, כוסברה, בצל סגול, נענע, פקאן מסוכר, שמן זית ומיץ לימון - 71 שקלים); שקדי עגל (שומר, ארוגולה, נענע, תפוז וזיתי טאסוס, מונחים על מצע קרם שום ושמן עשבי תיבול - 86 שקלים); נתח פלאט איירון משויש (לצד קרם תרד ואפונה ותוספת לבחירה - 61 שקלים למאה גרם); ולקינוח - Chocolate Bowl (בראוניז אגוזים, קרם פטיסייר, מוס פרלינה, שטרוייזל ורוטב שוקולד חם - 54 שקלים).
וילה מארה
המסעדות וילה מארה בתל אביב ובבת ים מציינות השנה את הנובי גוד בצניעות. עד תאריך 20 בינואר יוגש בהן תפריט עם מנות רוסיות מסורתיות על פי המתכונים המשפחתיים של הבעלים אלכסנדר דרוז, ביניהן בלינצ'ס בליווי קוויאר אדום (85 שקלים); מרק סוליאנקה מנחם (52 שקלים); רגל קרושה (45 שקלים); פלמני (כיסונים מהמטבח הרוסי) עם בקר וכבש (75 שקלים); סלט "שובה" עם הרינג וסלק (48 שקלים); ועוגת נפוליאון קלאסית לקינוח (45 שקלים).
סנטה קתרינה
המסעדה התל אביבית של תומר אגאי מציגה תפריט חדש לגמרי שיושק בערב השנה החדשה (סבב ראשון החל מ-19:00 ללא מינימום הזמנה, סבב שני החל מ-22:00 עם מינימום הזמנה של 300 שקלים). טעימות מהתפריט: צלעות טלה מקומיות, בצלים ממולאים בפריקי וחסה בייבי ג'ים צלויה; ניגירי מאורז פרסי חרוך, ספייסי טונה מעושנת ופינגר ליים; ולוקוס צלוי בגריל פחמים, רביולי לבנה, שומר בר וראגו עגבניות שרי מהדרום.
טאיזו
טאיזו של יובל בן נריה מגישה ב-31 בדצמבר תפריט טעימות זוגי בן עשר מנות שיוגשו למרכז השולחן, במחיר 480 שקלים לאדם בהושבה מוקדמת (עד 19:00), ו-520 שקלים לאדם מ-19:15 ואילך. בפתיחים: לחמניות מאודות (יוגורט באפלו, צ'אטני עגבניות וחצילים) וטרטר טאיזו (דגי ים, קונוס אורז, שומשום שחור, קציפת סויה וביצי דג דאון). בראשונות: ירקות סיניים (פולי סויה, פאק בונג, באק צ'וי, למון גראס, אספרגוס סיני, רטב פטריות); קרפצ'יו בנגאלי (דג מקומי, שמן עלי קארי, זרעי חרדל מותססים, פאפדם וקרם פרש); ספייר ריבס טלה (דף אורז, כוסברה, גלייז תמרינדי, בוטנים, מלפפון ונענע). בעיקריות: פילה בר ים (קראסט כפיר ליים קוקוס, חמאה לבנה וקוויאר) ופילה בקר (ירקות אורגניים, כמהין שחורות מרמת הגולן). ויש גם קינוחים, כמובן.
נינה ביאנכה
המסעדה הכשרה שבצומת ביל"ו מזמינה אתכם לטעום את השנה החדשה עם ספיישלים של השף ירין עמירה, שחזר לאחרונה למסעדה. בתפריט המיוחד: טרטר אינטיאס (סלקים צהובים על גספצ'ו קלמנטינה - 75 שקלים); פולנטה תירס (80 שקלים); דניס צרוב (גזרים מזוגגים בחמאת לימון ושרי - 145 שקלים); וקינוח של מילפיי טרופי (קרמו מנגו אננס ופסיפלורה, קולי לימון ונענע וג'ל שמפניה - 60 שקלים).
סרפינה
סרפינה התל אביבית תציע בערב השנה החדשה ספיישלים שיוגשו בשני סבבים (19:00 עד 21:00 - מינימום 250 שקלים לסועד; החל מ-21:00 - מינימום 350 שקלים לסועד). בתפריט: סשימי דג לבן (רוטב תות, צ'ילי ונענע); צלעות טלה (רוטב ארטישוק ירושלמי, ירקות על הגריל ודמי גלס); דג לברק שלם (רוטב עגבניות שרי צלויות, צ'ילי ושום); וטארט לימון (שוקולד לבן וקימנון).
יאוזה
האסייתית, הממוקמת במתחם סרפינה, תציע באותן שעות בדיוק (סבב ראשון ללא הזמנת מינימום, סבב שני מינימום של 400 שקלים לסועד) ספיישלים דוגמת טונה יוקה (שלושה סוגי דגים ברוטב מעושן - טונה אדומה, המאצ'י וסלמון, לצד קרם אבוקדו על עלה וון טון); ויגו (ראגו ויאטנמי בציר בקר וירקות שורש לצד בגט תוצרת בית); וקינוח פגודה (שכבות בצק פריך, קרם שמנת מאצ'ה, רוטב אנגלז קוקוס ותות שדה טרי).
מעדיפים לציין את השנה החדשה בבית?
לגיטימי לגמרי. בדיוק בשביל זה משיקה רשת קצביות מיט מן מארז של יין ובשר טרי, הכולל שני נתחי סטייק אנטריקוט או פילה בקר, מנת קרפצ'יו וכבד אווז ובקבוק יין לבחירה, במחיר 300 שקלים.
משהו לשתות?
עד 31 בדצמבר תפעל בקומה הראשונה של קניון עזריאלי שרונה חנות פופ אפ של Free Spirits, חברת האלכוהול שמייצגת בישראל כמה מהיצרניות המובילות בעולם. אפשר למצוא בחנות טקילות מקסיקניות דוגמת טקילה אוצ'ו, ג'ין צרפתי מתובל באפרסקים, ורמוטים איטלקיים של מנצ'ינו, מגוון רומים מברבדוס וג'יימקה דוגמת רום אפלטון, מארזי מתנה ואביזרים להכנת קוקטיילים כמו שייקרים, כוסות וכו'.
יקבי ברקן מציעים לשנה החדשה את Blush - יין רוזה עדין וארומטי שמופק מענבי קלדוק הגדלים בכרם יחידני בהרי יהודי, ומתהדר בארומות ובטעמים פרחוניים-פירותיים של אפרסק, תות שדה, הדרים ואגס. 60 שקלים.
המותג Giacobazzi מציג מהדורת שנה חדשה, מיוחדת ומבעבעת של למברוסקו לבן חצי יבש, שמגיעה בבקבוק מעוצב ומקושט ועשירה בניחוחות של פרחים ופירות במתיקות מעודנת. מושלם לשתייה כאפרטיף ו/או כליווי לארוחת גבינות. 30 שקלים.
יאנגו דלי מספקים לראשונה משלוחי צ'ייסרים עד הבית, להרמת המורל. עד סוף השנה האזרחית תוכלו לרכוש דרך השירות בקבוקוני צ'ייסרים של 50 מ"ל (כמו אלה שמוכרים בדיוטי פרי) של מותגים מובילים כמו וודקה עלית, קוניאק רמי מרטן, ג'ין הנדריקס, וויסקי מאנקי שולדר, ליקר קואנרטו, וודקה סטולי וייגר מייסטר. טווח מחירים: מ-13 שקלים לצ'ייסר זול דוגמת סטולי, עד 30 שקלים לצ'ייסר יקר דוגמת רמי מרטן (ויש גם מבצעים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו