גם בתי אוכל מעבר לים נרתמים למען כוחות הביטחון בישראל בזמן המלחמה. השף הישראלי-אמריקני מייקל (מיכאל) סולומונוב - הבעלים של ארבע מסעדות ורשתות מזון בפילדלפיה, בפנסילבניה שבארצות הברית - תרם את כל הכנסותיהן ביום חמישי האחרון לארגון איחוד הצלה בישראל.
המסעדות שהשתתפו ביום ההתרמה הן Zahav הישראלית, רשת הפלאפליות Goldie, מסעדת הבשרים Laser Wolf ובית הקפה K’far Cafe.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
כל המוסדות הקולינריים הם למעשה חלק מקבוצת Cooknsolo זוכת הפרסים באזור פילדלפיה, שאותה מנהל סולומונוב ביחד עם שותפו, איש העסקים סטיב קוק. השניים הכריזו על יום ההתרמה בהודעת אינסטגרם מרגשת, שאותה חתם סולמונוב בקריאה "עם ישראל חי".
מייקל סולומונוב נולד במושב גני יהודה בשנת 1978. הוא עבר עם משפחתו לארה"ב בילדותו וגדל בעיר פיטסבורג, אך שב לישראל בגיל 18. הוא חזר לארה"ב כדי ללמוד קולינריה בפלורידה, ולבסוף השתקע בפילדלפיה.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
את Zahav, המסעדה הראשית של קבוצת Cooknsolo, פתחו סולומונוב וקוק ב-2008. ב-2011 זכה סולומונוב בפרס "השף הכי טוב באזור המיד אטלנטיק" מטעם ארגון הקולינריה ללא מטרות רווח ג'יימס בירד, ואילו ספר הבישול הישראלי שלו, "Zahav: A World of Israeli Cooking" הוכרז מטעם הארגון כ"ספר הבישול של השנה" ב-2016. ב-2017 נבחר סולומונוב כ"שף הטוב ביותר" מטעם ארגון ג'יימס בירד, ואילו Laser Wolf נכללה ברשימת 50 המסעדות האהובות של עיתון הניו יורק טיימס ב-2021.
אחיו של מייקל, סמ"ר דוד סולומונוב, נהרג בגבול לבנון בשנת ב-2003, בעת פעילות מבצעית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו