ג'קי אזולאי בקיטשן 94. צילום: אסף קרלה

"חטפתי ביקורות על הלבוש, לא על האוכל": ג'קי אזולאי פותחת דף חדש

ההערות על הבגדים, הבחירה בעוד תוכניות ריאליטי, סגירת המסעדה וגם הזוגיות המתוקשרת שהסתיימה • השפית, שנדמה שנמצאת בכל מקום, התחילה עכשיו להגיש אוכל בקיטשן 94 בת"א • בראיון איתה היא חוזרת לילדות, לזיכרונות הבישולים בבית וגם מפיקה לקחים

"אני מאוד מתרגשת. אני תמיד באוכל, רק שאנשים לא יודעים את זה או לא תמיד רואים. עכשיו יש לי הזדמנות להנגיש את זה ואותי לכולם", מכריזה ג'קי אזולאי.

את האוכל של השפית הסלבית, שפרצה לתודעה לפני יותר מעשר שנים בעונה השלישית של "מאסטר שף", יכולנו כולנו לטעום עד כה רק עם העיניים למעט אפיזודה קצרה במסעדת "ג'קי" שפתחה בשנת 2018 בשוק צפון. אך זו נסגרה אחרי פחות משנה. כעת ניתן שוב לאכול מידיה תבשילים עם טעם של בית כמו מפרום, קוסקוס, דג מרוקאי או קציצות בקר בקיטשן 94 שממוקם במגדלי אלון בתל אביב. במהלך השבוע ניתן יהיה ליהנות מהאוכל שלה בחלל המסעדה, בעוד שבסופי שבוע מתקיימות במקום קבלות שבת עם אזולאי. "זוהי חגיגה של טעמים, אלכוהול, אוכל מוכן לשבת ועוד", מסבירים במקום.

לאן זה מחזיר אותך?, צילום: סטודיו אסף קרלה

שמה שרפרף, עולה על השיש

"אני מביאה למסעדה את התבשילים שהייתי אוכלת כילדה", היא אומרת אזולאי בחיוך ומוסיפה: "אני רוצה שכל אדם שנכנס לקיטשן 94, פתאום הטעם יתחבר לו גם לאיזשהו זיכרון. תמיד אנשים באים ואומרים לי: 'אמאל'ה, זה כמו הקציצות של סבתא שלי' וזה משהו שאני מכוונת אליו".

בתבשילים שלה אכן אפשר למצוא נגיעות שכבר נשכחו במטבח. רמז לתבלין, רכיב מעניין שהחך פתאום נתקל בו. למשל, יכולנו לחוש רמזים לקינמון ממקל הקינמון שהכניסה אזולאי לרוטב הקוסקוס "כי זה מה שהיו עושים פעם. חשוב לי שילכו אחורה בזמן כשאוכלים את האוכל שלי".

ואותך לאן זה מחזיר - לאוכל של אמא?

"אני לא יכולה להגיד את זה, כי כילדה הלכתי בין כל הבתים בשכונה, אל כל המבוגרות. פה הסתכלתי, שם נתנו לי לעזור. התחלתי לבשל באמת בגיל צעיר. אני השנייה מבין 14 אחים ופעם אם, מה שנקרא, אמא הולכת ללדת למשך שלושה ימים, הבישולים היו עלינו - עלי ועל אחותי הגדולה".

מאיזה גיל?

"אני יכולה להגיד לך שהייתי שמה שרפרף, עולה על השיש - לא הייתי אפילו מגיעה. הייתי רואה סירים של שבת, הכל על הכיריים, שכנות היו נכנסות לראות מה איתנו, אם אנחנו מסתדרות - הכל היה כבר מוכן, מסודר. אני לא אשקר, לא אהבתי את זה כילדה, אבל זה השתלם לי. היום אני באמת עושה את זה מאהבה. לבשל אי אפשר בכוח, אם כן, זה מורגש. מי שלא אוהב את זה, יהיה לו קשה נורא לשרוד את התחום הזה".

סירים לשבת, צילום: סטודיו אסף קרלה

היום ג'קי מגישה את האוכל שלה במערכת המשומנת של קיטשן 94 בין עוד אופציות נוספות המוצעות שם. מקום שמתנהל באופן שונה מאשר המסעדה אותה סגרה בשוק הנמל. "המסעדה ברמת החייל הייתה כולה באחריותי. אני הייתי זאת ששוטפת את הכלים, זאת שמבשלת, זאת שמזמינה את הסחורה וזאת שמוזגת לצלחות", היא נזכרת. 

איזה לקחים הפקת מהסגירה?

"הגעתי עכשיו למקום שיש בו מעטפת אדירה. אני משתהה בכל יום שבו אני באה לעבודה כמו ילד בלונה פארק. הכל מסודר, וכיף, ונכון. אז זאת לא הפקת לקחים כי לא נכשלתי שם, אבל כאן זה הרבה יותר קל, כי רוב האנרגיה באמת הולכת לבישול".

"אני מולטי טאלנט"

ג'קי אומנם אשת קולינריה וכך גם פרצה לתודעה, אבל מאז הספיקה לעבור בין כמה וכמה תוכניות ריאלטי, בהן "זוג מנצח VIP" ו"השרדות". "אני חושבת שנכון, התפרסמתי בתוכנית של בישול, אבל בסוף אני ממשיכה כי יש משהו גם באישיות שלי", היא אומרת בשלמות ומוסיפה ש"אין מה לעשות, זה חלק מזה. אני חושבת שג'קי נהייתה כבר לא רק אוכל ואין לי בעיה עם זה".

מה את מרגישה לגבי התעסקות בחיים האישיים שלך?

"אני בן אדם פתוח ותמיד הייתי. אז אם בתוכנית בישול עפו על האוכל, עכשיו עפים גם על החיים האישיים - בסדר, שייהנו כולם".

מולטי טאלנט, צילום: סטודיו אסף קרלה

את שלמה עם הבחירה להיכנס לתוכניות ריאליטי אחרות?

"אחרי 'מאסטר שף' הייתי צריכה לזרום גם עם הדברים האחרים. לא עשיתי את זה בלית ברירה, אני נהנית מלעשות את זה וחושבת שדבר מביא דבר ודבר עוזר לדבר. תוכניות ריאליטי אחרות עזרו לי גם כשהייתי צריכה לקדם את האוכל. אני מולטי טאלנט".

איך משפיעות עליך כל הביקורות על הלבוש שלך?

"נכון שאני חוטפת. זה נוגע בי לפעמים ומכאיב לי, אבל אני יכולה להגיד לך שדבר אחד שלא חטפתי עליו ביקורת עד עכשיו, זה האוכל שלי. אם זה נוגע בי? כן, אנחנו בני אדם ויש לנו רצון שיאהבו אותנו ושיאהבו את מה שאנחנו עושים. לפעמים לא כולם אוהבים, אני מכבדת ומבינה. הם לא מכירים אותי באופן אישי, הם שופטים לפי מה שהם רואים. אבל זה עובר ממש מהר. זה לא משהו שאני לוקחת".

רוצה להגיב?

"אני יכולה להגיד דבר אחד וזה 'תודה', כי באמת שהם לימדו אותי לא לשפוט אף אדם ולהבין שגם אם משהו נראה שחור על גבי לבן, אני צריכה להגיד לעצמי: 'ג'קי, גם את היית נראית שחור על גבי לבן ואת יודעת שזה לא ככה'. השיעור הכי גדול שלמדתי מהטוקבקים זה לא לשפוט אחרים וזאת מתנה. היום לא שופטת אף אדם".

תבשילים של ילדות,

איך זה להיות חשופה עכשיו לביקורות גם על האוכל?

"ברור שיכולות לקרות תקלות, אנחנו בני אדם. אני לוקחת כל הערה עם אפס אגו ובודקת אותה לעומק. בסוף הרצון שלי הוא שבן אדם יהיה מרוצה, שיהיה לו כיף וטעים. אם לא, אני אבדוק מה קרה, אני אפצה, ארצה ואעשה הכל. אבל אני יכולה להגיד לך שב- 99 אחוז אין תלונות, ברוך השם. ברור שאני חוששת, אבל השיעור הראשון שלי היה ב'מאסטר שף'. אתה בא לשם אחרי שכולם כבר היללו את האוכל שלך ופתאום עומד להדחה. במסעדה אנחנו בודקים הכל לפני, כדי שנהיה על אפס טעויות".

הפרידה מבני פרץ הייתה מאוד מתוקשרת, איפה את נמצאת היום?

"היום אני רווקה. אני לא אגיד לך שאני יכולה עכשיו ללכת ולהכיר מישהו, כי באמת, לי ולבני היה משהו חזק. אנחנו עדיין מדברים פה ושם, זה כאילו נגמר ולא נגמר. כשזה עדיין ככה, קשה לנסות להתחיל או אפילו לחשוב על משהו אחר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו