איפה תחגגו מימונה? הנה כמה אופציות מתוקות במיוחד

השיטה של השף עומר מילר לגידול ילדים במטבח, החג התאילנדי הצבעוני שמגיע לתל אביב, המושבה שחוגגת 140 שנה עם יריד יין וגם כמה חגיגות מימונה ששווה להכיר • מדור חדשות האוכל באווירת חג אביבית

מגש מימונה של בן חמו בשרים, צילום: גיל אבירם

השף עומר מילר ובת זוגו שירן מילר הוציאו ספר חדש בשם "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול?". ספרם מציג שיטה שפיתחו לחינוך ילדים דרך עשייה ויצירה במטבח. הספר נוצר מתוך תפיסה שההנאה מאוכל ומבישול היא הדרך הטובה ביותר ליצור זיכרונות, לבלות ולפתח את הדמיון ואת הסקרנות בקרב ילדים, כמו גם בקרב מבוגרים. הספר בבסיסו הינו ספר בישול עם למעלה מ-80 מתכונים פשוטים, ישימים וטעימים. הוא כולל מתכוני פטנט לארוחות ערב, קלאסיקות של בוקר ומאכלים שכל המשפחה אוהבת. אך לא מדובר בספר בישול קלאסי, הוא משלב גם טיפים לשיתוף הילדים בתהליך הבישול ונוגע בסוגיות רבות שמטרידות את רוב ההורים בישראל.

מתוך הספר "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול", צילום: שניר גואטה (סופגי)

מסעדת נינה ביאנכה, שממוקמת במתחם ביל"ו, חוגגת מימונה ביום חמישי 13.4 החל מהשעה 19:00 עם הרבה אלכוהול ותפריט מיוחד שיצר שף המסעדה, דודו בן אבו. בתוכנית: אווירת מימונה חגיגית עם מוזיקה אוריינטלית. תפריט המימונה כולל מבחר מנות מרוקאיות משובחות, בהן: פרנה חלוקי נחל (36 ₪), מבחר טאפסים ממרוקו (105 ₪), קוסקוס מסורתי (64 ₪) סלט ביזבז (55 ₪), וקינוחים, כמו: צלחת עוגות מרוקאיות, שבקייה ומופלטה חמאה ודבש.  

שף דודו בן אבו בנינה ביאנכה,

וממרוקו לתאילנד: החג התאילנדי הכי צבעוני ומיוחד מגיע למסעדת קאב קם, שממוקמת ברחוב לינקולן 11, תל אביב, למשך סוף שבוע שלם, בין התאריכים 13-15 באפריל. פסטיבל הסונגקראן נחגג כל שנה בתאילנד בתאריך 13 באפריל למשך שלושה ימים כדי לציין את המעבר מהשנה הקודמת לשנה החדשה. במהלכו יוגשו מנות מהכפר ומהבית של טבחי המסעדה, שמוצאם במדינה השוכנת במזרח הרחוק. בימים אלו, אורחי המקום יוכלו ליהנות ממנות שנרקחו מחומרי גלם מיוחדים ולהכיר את האוכל התאי מעט יותר לעומק. לצד המנות יוגשו קוקטיילים ב"באקטים" בדיוק כמו בחגיגות בתאילנד. בין המנות יהיו: מו סום טאם טואה - של נתחי ברוסט כבושים ופריכים לצד סלט לוביה חריף במיוחד (72 שקלים) ; קוי נאה - טרטר שפיץ שייטל מ״איסאן״ עם כוסברה, נענע, שאלוט, ״קאו קואה״ והמון חריף (42 שקלים); ועוד ועוד. 

קאב קם, צילום: יונתן בן חיים

ברעננה נפתחה מסעדה אסייתית חדשה - "קאמי" שמה. המקום, השוכן ברחוב ויצמן 273, מציע מנות של מטבחים מרחבי מזרח אסיה לצד קוקטיילים עם נגיעות מהאזור. בתפריט אפשר למצוא להיטים מתאילנד, אוכל מסורתי מרחובות וייטנאם, מנות הודיות מורכבות וגם אגף סושי רחב. בין המנות: פתיחה דוגמת "אגדאשי טופו" (47 שקלים) ונאמס פריכים במילוי עוף, ירקות או אטריות (62 שקלים), מנות עיקריות, כמו: "פאד סי יו" מתקתק וקארי עם סינטה, פאד קפאו על בסיס אונטריב, ועוד (64-102 שקלים).

קאמי, צילום: אפיק גבאי

במסגרת חגיגות 140 שנה לראש פינה, יוצא לדרך יריד היין המסורתי של המושבה. היריד יארח את מיטב יקבי הגליל, הגולן והעמקים, שיציגו יינות משובחים של הטרואר הצפוני המקומי. לצד היינות יוקמו דוכני מזון גליליים בדגש על תוצרת חקלאית מקומית, בית קפה, דוכנים של מוצרי אקססוריז, פינות ישיבה ותתנגן מוסיקה חיה באווירה לילית קסומה. היריד הגלילי מהווה הזדמנות נפלאה למפגשים מרתקים עם אנשי היקבים, הייננים והכורמים הגליליים. בין היקבים שנפגוש יהיו: יקב נעמן, יקב אביבים, יקב הר זמר, יקב עכו, יקב סקוריה, יקב בזלת הגולן, יקב צפת העתיקה.היריד יתקיים בין התאריכים 17-18 במאי, בין השעות: 19:00-24:00 במתחם יריד היין, ראש פינה. 

יריד היין ראש פינה, צילום: מיכל ממן

אווה סאפי, המסעדה המרוקאית של תל אביב בכתובת השחר 8 בנווה צדק, מזמינה למימונה שמחה ודביקה מתמיד בסימן של פיוס "כמו שחוגגים בקזבלנקה של סוליקה", מבטיחים במקום. החל משעה תשע בערב לאחר צאת החג, תחכה לאורחי המקום עמדת מופלטות. במסעדה יוגש תפריט ספיישל עם מנות חגיגיות. בין המנות יהיו: שני סיגרים במילוי צלעות בקר בבישול איטי לראשונה, טאג'ין לחי עגל בבישול ארוך עם ציר בקר וגרגירי חומוס לעיקרית, גריל פחמים פרימיום עם נתחים מובחרים, כמו, סינטה בקר (תוספת 55 שקלים) וסיום מתוק עם מנות, כמו: ספינג‘ עטאייף או מופלטה. ברקע תנגן להקה מוסיקה אסלית, בחצות נרים כוסית עם רקדנית בטן והשאר קולולולו", אומרים המארחים. מחיר לסועד 400 שקלים וההזמנות מראש. 

מימונה באווה סאפי, צילום: אמיר מנחם

רובע בר יין, שממוקם ברחוב דיזנגוף 192 בתל אביב, חוגג מימונה בצאת חג הפסח עם מופלטות ומתוקים מרוקאים, מוזיקה שמתאימה למאורע וכמובן, מגוון יינות מהתפריט המגוון של המקום. המימונה תתקיים ביום חמישי בתאריך 13 באפריל בשעות הערב.

רובע בר יין, צילום: יונתן בן חיים

רשת ההמבורגרים ״פריז טקסס״ פותחת לראשונה סניף במרכז תל אביב בכתובת הרצל 4. הסניף התל אביבי יהיה השלישי במספר של הרשת, שהוקמה בשנת 2018 וסניפיה האחרים פזורים בגבעתיים ורמת גן. המקום החדש צפוי להיפתח בתאריך 16 באפריל. הוא הוקם בהשקעה של מיליון שקלים על פני שתי קומות בשטח של 160 מ״ר. המקום מציע מבחר המבורגרים מושחתים ומנות מיוחדות, כמו: סלט סטייק, סטייק וצ׳יפס, נתח קצבים, סינטה או פילה על מצע של סלט ירוק. ההמבורגר של פריז טקסס מורכב מ-16 חלקים שונים של הפרה. כל אחד מהם מיושן במשך תקופה שונה.

פריז טקסס, צילום: אנטולי קריניצקי

בר היין CW מזמין אתכם לחגוג את המימונה עם מגוון יינות מרוקאים, מופלטות, ממתקים מסורתיים ומוסיקה טובה. הבר וחנות היין, הממוקם בכתובת יהודה מרגוזה 10 ביפו, חוגג את חג הפסח המקדש יין ולכל אורכו מציע תפריט יינות הכולל 350 סוגי יינות שונים לצד מנות מבית "פארוק בשוק". בערב המימונה, שיתקיים ביום חמישי בתאריך 13 באפריל, יחולו מבצעים על יינות הבוטיק המרוקאים במקום ואף מבצע על יין מרוקאי ללא תחתית במחיר 98 שקלים.

קיר יינות של CW, צילום: אסף קרלה

מסעדת CONMIGO של השף עידו אלקיים, השוכנת ברחוב שדרות הרכס 13, במודיעין, תקיים לראשונה במשכנה חגיגות מימונה באווירה אותנטית. ביום רביעי בתאריך 12 באפריל כשעה וחצי לאחר צאת פסח, ילבש המקום חג עם תפאורה מותאמת כשברקע ינגן די.ג׳י את מיטב שירי העדה השמחים. אורחי המקום מוזמנים להתלבש בלבוש המרוקאי המסורתי, אותו ילבש גם כל צוות העובדים. במסעדה יהיה אפשר ליהנות משולחן מימונה גדוש במגוון רחב של מטעמים מרוקאים מידיה של ריקי אלקיים, אמו של השף וכמובן, ממנת המופלטה הידועה שלה. הכניסה חופשית, אלכוהול בתשלום. 

לרגל המימונה, מסעדת "פארוק בשוק" הממוקמת במרכז שוק הפשפשים ביפו בכתובת רבי נחמן 6, פוצעת בחגיגה מרוקאית אסלית של ערב מופלטות, מתוקים והנחה מיוחדת על כל היינות המרוקאים בתפריט. בין היתר, תתקיים במקום הופעה חיה של אלקטריקו טריו. ערב המימונה יתקיים בשעות הערב של יום חמישי בתאריך 13 באפריל. במסעדת "פארוק בשוק".

בן חמו בשרים, המסעדה הוותיקה הכשרה ברחוב ויצמן 1 באור עקיבא, חוגגים את המימונה עם סלטים מרוקאים, קוסקוס עם ירקות, ומגש עוגיות ושבקיות מסורתי. ביום חמישי בתאריך 13 באפריל החל משעה 11.00 ועד הלילה, יוגש במסעדה בנוסף לתפריט הבשרים המשובח והמנות המרוקאיות המאפיינות את המקום, גם מגש עוגיות ושבקיות של מימונה, לצד תה בכלים מסורתיים (49 שקלים).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר