מנת פלפלים ממולאים היא מאכל חגיגי וצבעוני שנותן תחושה של בית. משהו במתיקות של הפלפל המבושל בשילוב רוטב עגבניות עשיר ומעט חמצמץ, אורז ובשר, הופך אותה לארוחה מלאה, מספקת ומנחמת. לכבוד חג הפסח, השף הפרטי, רונה ורה, בשיתוף משק תמם - דור שלישי של חקלאים במושב גבע כרמל - משתפים מתכון למנה האהובה שחוסך בתיבול ובכך נותן לטעמם של חומרי הגלם לבוא לידי ביטוי.
מתכון לפלפל ממולא של השף רונן ורה ומשק תמם
רכיבים
6 פלפלים גדולים ממולאים
500 גרם בשר בקר טחון
1 כוס אורז לבן
1 בצל קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2-3 כוסות מים
4-5 שיני שום
4-6 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לשים את הבשר במחבת ולטגן עם מעט שמן זית.
2. להוסיף את הבצל ולטגן עם הבשר עד שהבצל מתחיל להזהיב.
3. להוסיף את האורז ולערבב היטב לתערובת אחידה.
4. להוריד את החלק העליון "המכסה" של כל פלפל.
5. למלא את הפלפלים המוכנים בתערובת הבשר והאורז עד חצי גובה הפלפל (זה מתעבה).
6. לערבב את מצרכי הרוטב בסיר, להניח את הפלפלים בצפיפות ולסגור את ה"מכסים" שלהם.
7. לכסות את הסיר ולבשל על להבה נמוכה עד שהפלפלים מתרככים והמילוי מבושל, בסביבות שעה וחצי. במידה ונגמרים הנוזלים, ניתן להוסיף מים בעת הצורך.
בתאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו