נפרדים מ-2022: לאן יוצאים ומה אוכלים בערב השנה האזרחית החדשה?

פסטיבל ספיישלים בשריים במסעדות כשרות • שפים מובילים חוברים למותגי אלכוהול מובילים • ד"ש מפרידה קאלו • וגם: המון-המון שמפניה • המדור מרים כוסית לחיים

לגזיאל, צילום: גיל אבירם

חגיגה לקרניבורים. קצביית הבוטיק משק לגזיאל חוברת לקהילת האוכל הכשר "דתילישס" ולשלוש מסעדות שף כשרות, ופותחת את 2023 עם שבוע של תפריטים חגיגיים בהם מנות ספיישל על טהרת הבשר.

ספרה ברחובות, למשל, תגיש צלעות טלה על קרם אפונה, ראגו עדשים, קינואה ערמונים ודמי רימונים; 02 הירושלמית תציע שיפוד נתח קצבים בפחם, לצד קרם תירס וגזרים מזוגגים; ואילו ווסט סייד התל אביבית תפנק במסבחה שקדי עגל על פחמים, עם ויניגרט שיפקה, קרעי פרנה בסלט עלי טעם וסומק. הפסטיבל יחל ב-31 בדצמבר ויסתיים ב-5 בינואר.

בר המסעדה נורדר (דיזנגוף 245, תל אביב) משתף פעולה עם שמפניה מואט אנד שנדו לארוחת סילבסטר של השף ליאור כהן. בתפריט: שפע של ספיישלים דוגמת טרטר דג, קרקר אינקורן ואיולי יוגורט; סלקים של חורף, דיבס, שנקליש, פקאן וחמציץ; קרם תירס, בר ים וקריספי תפוח אדמה; ולחמניית בקר, בריסקט מפורק ואיולי דאשי.

תמורת 289 שקלים לסועד, תקבלו שתי מנות פתיחה, מנת אמצע, מנה עיקרית וקינוח. ואם אתם כבר שם, אתם מוזמנים ללגום קוקטייל מבעבע או שניים ב-49 שקלים לכוס.

מסעדת נורדר, צילום: אסף קרלה

תפריט החורף של מסעדת הרברט סמואל שבמלון ריץ קרלטון, הרצליה (השונית 4), יושק – וזה לא צירוף מקרים – בערב השנה האזרחית החדשה. המנות מורכבות מחומרי גלם ישראליים בלבד, ומתגאות בפרשנות של השף אביבל סנדרוסי למטבח המרוקאי, לצד השפעות מהמטבח האסייתי והמזרח האירופי.

אז מה אוכלים? בר ים (פילה דג על הפלנצ'ה, ריזוטו ירוק, קרם סלק, רוטב לימון וזעפרן – 145 שקלים); לברק שלם (אפוי על אבן, קונפי ארטישוק ירושלמי ושומר, מנגולד וסלסת עגבניות פיקנטית – 178 שקלים); חזה אווז (דלעת בתבלינים חמים, בוקצ'וי, גסטריק תפוזים, קרם גזר וקוקוס, צ'ילי, סלט רענן בפונזו – 136 שקלים); בטטה קסבייה (קונפי, קרם שורשים לבנים, קראמבל פטריות וערמונים, ביצה עלומה – 68 שקלים); פריים ריב מיושן על העצם (ירקות ירוקים אורגניים ותפוחי אדמה צלויים בגרמולטה – 68 שקלים ל-100 גרם) ועוד. לרגל השקת התפריט, תיפתח המסעדה ב-31 בדצמבר לשני סבבים, ב-20:30 וב-22:00.

הרברט סמואל, צילום: אסף קרלה

מסעדת מארי של אביב משה (קהילת צפת 3, נתניה) תשתף פעולה עם יקב קסטיאל ויקב רזיאל לערב סילבסטר שיתהדר במוזיקה חיה, בתפריט קוקטיילים משודרג, ואיך לא – במבחר ספיישלים של השף.

תפתחו פנקסים: טרטר טונה (קרקר פשתן, טונה אדומה, עגבניות חלוטות, איולי שורש חזרת, סלט שומר ואבוקדו וקראנץ' אורז קלוי – 74 שקלים); עגבניית טלה (קרפצ'יו של עגבניות צלויות, כדורי טרטר טלה, טחינת שקדים, גלדים של בצל שאלוט וסקורדיליה, צנוברים מקורמלים במייפל וטוויל לחם תחרה – 78 שקלים); כבד אווז (פטיסייר פירות יער, בריוש צרוב וקולי סחלב עם שברי קוקוס ונענע – 128 שקלים); פילה לוקוס ים-תיכוני בקראסט שום ודבש (רביולי במילוי קולרבי צלוי, עגבניות קלויות, קרם ארטישוק ירושלמי, ויניגרט זרעי עגבניות וצ'יפס עלי גפן עם שבבי זיתי טאסוס בריח אניס – 152 שקלים); וצלעות טלה (אמפנאדס בשר וגרגרי חומוס על קרם ארטישוק ירושלמי ודמי גלאס בצלי פנינה – 239 שקלים).

סבב הזמנות ראשון: 19:00, 450 שקלים לסועד, 800 שקלים לזוג. סבב הזמנות שני: 22:15, 500 שקלים לסועד, 900 שקלים לזוג.

מסעדת מארי // צילום: אמיר מנחם

למסעדת המקדש הכשרה (הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה) ולשף לירן בלו יש שתי סיבוב לחגוג: גם את סוף השנה האזרחית, וגם את השקת החדר הפרטי של המקום. מה זה אומר מבחינתכם? ארוחת טעימות שתתפרס על פני יומיים (29.12 ו-31.12) הכוללת 10 מנות: עלה דבש מקורמל עם ברזאולה חזה אווז; טורטליני עבודת יד במילוי ארטישוק ירושלמי עם פטריות יער צרובות; שוק אווז בעישון עצי חרוב, פירה שורש סלרי, דמי גלאס אווזים ופופקורן קינואה; אסאדו בבישול ארוך עם ירקות שורש ואחרות. 350 שקלים לסועד.

מסעדת המקדש, צילום: דוד מויאל

סילבסטר בסגנון ספרדי: אונזה היפואית (רבי חנינא 3) חוברת ליקב וילרנאו מברצלונה לטובת ארוחת סוף שנה עם מגוון מנות שמתכתבות עם הקאווה של המותג.

הארוחה תחולק לארבעה סבבים, כאשר בכל סבב יוגשו כמה מנות חלוקה. בהיצע: שייטל קצוץ (בריוש צלוי במח עצם, איולי וציר בקר); שומר בתרד טורקי; נתח בבישול ארוך (יין אדום, תבלינים חמים, תבשיל חומוס וכרישה); דג בעלי תאנה (דג ים ממולא לימונים וטימין, עטוף בעלי תאנה וצלוי בטאבון) ועוד. הארוחה כוללת בקבוק קאווה וילרנאו 200 מ"ל, צ'ייסר הבית וקינוח זוגי. 280 שקלים לסועד.

אונזה, צילום: יונתן בן חיים

סילבסטר בווייב וייטנאמי: ק-פה האנוי הכשרה (מלכי ישראל 3, תל אביב) ובר הקוקטיילים מושו משגרים לערב השנה החדשה (החל מ-19:00) ספיישלים דוגמת דרגון בול דוג (דג מוסר ים ממולא בעלים טריים ופירות העונה ברוטב חמוץ-מתוק – 69 שקלים); גיוזה בקר (ציר בקר ותבלינים – 52 שקלים); מדליון פילה בקר (200 גרם, צלוי ברוטב דמי גלאס לצד תפוח אדמה פריזיאן, ירקות ירוקים צלויים ושום קונפי – 145 שקלים); וקינוח מוצ'י בטעמים (49 שקלים).

מסעדת האנוי, צילום: יחסי ציבור

סילבסטר בקטע קולנועי: רשת Planet משדרגת את תפריט מתחמי ה-VIP שלה בערב השנה האזרחית החדשה. אם תגיעו לדינר אנד א מובי ב-31 בדצמבר החל מ-16:00, תוכלו להתביית על עמדות ספיישל חדשות שיגישו לכם, בין היתר, אספקה אינסופית של קרואסונים בשלושה מילויים (גבינת ברי, אגסים מקורמלים ופקאן מסוכר; גבינת שמנת, קוויאר סלמון ועלי שמיר; וטונה פריקסה).

שוברי קופות נוספים: עמדת בורגר פורטובלו מעושן ועמדת שטרויזל תפוחים. כל זאת לצד זרימה שוטפת של פופקורן, נאצ'וס, גלידה, קאווה, שתייה חמה וקרה, וגם כרטיס כניסה לסרט (אתם הרי בכל זאת בקולנוע). 200 שקלים לאדם.

מתחם ה-VIP בפלאנט, צילום: איל תגר

הסדנה של אסף גרניט (דרך חברון 28, ירושלים) ו-וויסקי ג'וני ווקר משתפים פעולה בארוחת סילבסטר לרגל השקת מהדורת האספנים Cities of the Future של המותג, בעיצובו של האמן לוק הולס. הארוחה שיצר גרניט במיוחד לאירוע תכלול מנות שחלקן משלבות וויסקי, ומורכבת ממנת פתיחה, ארבע ראשונות, שלוש עיקריות ושני קינוחים לבחירה. בין המנות: פטה כבדים ו-Double Back, עוגיית מרוקאית, ציר בקר ובצלים; ומוס שוקולד Blue Label, טוויל שוקולד, שמן זית ומלח גס. להזמנת מקום לחצו כאן.

חגיגות השנה האזרחית החדשה יתקיימו במסעדת נינה בינאכה הכשרה (בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו) ב-1 בינואר 2023. אורחת מיוחדת: פרידה קאלו. לא, באמת: חלל המסעדה יעוצב ברוח הציירת המקסיקנית הנודעת, והתפריט יכלול ספיישלים בהשראתה, בניצוחו של השף דודו בן אבו. צמד דוגמאות: טאקו דג נא (איולי צ'יפוטלה וכוסברה – 78 שקלים); ודג צלוי (על קרם שעועית לימה וחמאה, חריימה מקסיקני חריף, עלים ירוקים וסלסה של שעועית – 147 שקלים).

נינה ביאנכה // צילום: דוד מויאל

נוף לים, ספיישלים חגיגיים ואווירה ים-תיכונית ממתינים לכם בארוחת הסילבסטר של מסעדת חצר גולדמן (נחום גולדמן 6, תל אביב). בחטיפים: כרוב צלוי עם גבינת גורגונזולה וטחינה-סילאן. בראשונות לבחירה: שזיפים מיובשים (טלה קצוץ, פיסטוק, גלייז ציר בקר וסילאן); סביצ'ה דג (בצל חרוך, פיסטוק, קרם חציל שרוף ויוגורט); וקפלצ'יו סלק. בעיקריות לבחירה: פילה בס (פורצ'יני, פלפל ארבע עונות, קרם ארטישוק, ניוקי עננים); לברק שלם על האש (חמאת צ'יפוטלה, כמון); צלעות טלה (פיסטוק, דמי גלאס, ירקות שורש); וספגטי ליים (שמן זית, פקורינו, נענע).

הושבה ראשונה: 19:30-17:00 – 280 שקלים לאדם. הושבה שנייה: 19:30 עד אחרון הסועדים – 365 שקלים לאדם.

צדקיהו, הירושלמית הכשרה (יד חרוצים 21), תקיים לראשונה מסיבת סוף שנה עם תפריט שהורכב על ידי השף מוטי אוחנה. פתיחים: לאפה לצד קישואים בטחינה; סלט ירוקים, חמוציות ושקדים; חומוס צידקי גרגירים ותטבילה; קרם חציל וסילאן. ראשונות למרכז השולחן: טרטר דג ים; פטה כבדים, ריבת עגבניות שרי וטוסטונים; וקבב דג ים וזוקיני על פחמים. עיקרית: פלטת בשר זוגית הכוללת שני מדליוני פילה, סטייק פרגית וסטייק אנטרקוט. קינוחים: פבלובה תותים וצ'ורוס לצד שוט שוקולד חם. 250-200 שקלים לסועד. ארוחה ראשונה: 21:00-18:30. ארוחה שנייה: 21:00 עד חצות.

צדקיהו, צילום: דוד גורלוב ושלומי בכר

טילון טונה ממולא בקרם אצות ים, מישהו? זו אחת המנות שתמצאו בערב הסילבסטר ביאוזה האסייתית (איינשטיין 10, תל אביב). אליה מצטרפים פילה בר ים עם אטריות סובה (ציר דאשי, ירקות ירוקים, פטריות שיטאקי וצ'ילי חריף – 128 שקלים); סושי "פרפל ריין" (טונה צרובה, דג לבן, אבוקדו ועירית עטוף בדייקון, מונח על קרם סלק וואסבי – 94 שקלים); וקינוח "היער המכושף" (עץ סקורה משוקולד ותפרחת של צמח גפן מתוק, קרם גבינה ותפוז, קרם פיסטוק וקולי קסיס וקראמבל קקאו – 78 שקלים).

קינוח היער המכושף במסעדת יאוזה // צילום: יחסי ציבור

סרפינה האיטלקית (איינשטיין, 10, תל אביב, ממש מעל יאוזה) מפרגנת בסילבסטר עם מבחר ספיישלים כמו סוכריות פסטה במילוי גורגונזולה (על קרם סלק, בלסמי מצומצם ופירורי לחם – 69 שקלים); פילה בקר (ניוקי צרוב, דמי גלאס, גזרים צבעוניים ושאלוט – 148 שקלים), וקאנולי סיציליאני לקינוח (קרם פיסטוק/מסקרפונה ודובדבני אמרנה – 52 שקלים).

סוכריות פסטה במילוי גורגונזה בסרפינה // צילום: יחסי ציבור

האסייתית הכשרה סושי בר בזל (מאפו 9 תל אביב, בתוך מלון פרימה סיטי) מציעה ארוחת שנה אזרחית חדשה הכוללת חמש מנות, קינוח, קוקטייל סנגריה ובקבוק יין אדום או לבן.

פתיח זוגי: חמוצים יפניים או צ'יפס אבוקדו. ראשונה לבחירה: סלט פפאיה או כרוב צלוי. ביניים לבחירה: סיגר קריספי באזל (מוסר, עלי פילו, טחינה יפנית, שמן צ'ילי ועירית) או גיוזה במילוי עוף/פטריות. רול סושי לבחירה: סלמון אבוקדו או רול טופו צמחוני. עיקרית לבחירה: סטייק טופו, חזה אווז או פילה דניס. קינוח זוגי לבחירה: נמסיס שוקולד או קרם ברולה. 220 שקלים לאורח למזמינים שולחן בשעה 19:00; 270 שקלים לאורח למזמינים שולחן בשעה 21:30.

סושי באזל, צילום: דויד ששון

למה להסתפק בערב סילבסטר אחד אם אפשר להקדיש לסוף השנה האזרחית סוף שבוע שלם? זה בדיוק מה שקורה בהולה הולה הכשרה (סמטת הכרמל 27, תל אביב), עם חגיגות שיתחילו ב-28 בדצמבר ויסתיימו ב-31 בדצמבר. בין הספיישלים של השף שקד פחימה: פסטה אלי אוליו שמפנייה ורודה וערמונים (89 שקלים); ופולנטה פטריות שימג'י, כמהין ופרמזן (89 שקלים). תוסיפו לזה קוקטיילים שנרקחו בשיתוף מותג הוודה בלוודר, די.ג'יי ורקדניות בטן שיעשו שמח – ואתם מסודרים. מינימום הזמנה לסועד במוצ"ש: 350 שקלים.

הולה הולה, צילום: דור כחלון

רשמו לפניכם את מנות הספיישל של סילו החולונית (שדרות ירושלים 210, פארק פרס) לסילבסטר: נתח אנטרקוט על העצם עם תפוחי אדמה וסלסה ורדה; קרפצ'יו סלמון ומוסר ים ברוטב רימונים, זרעי עגבנייה וקרם פרש; ברוסקטה טרטר בקר; לחי בקר מפורקת בבישול ארוך עם קרעי פסטה ברוטב דמי גלאס, ואחרות. בקינוחים: טארט די לה נונה ומסקרפונה ותותים.

הנה הצצה לספיישלים החגיגיים של הבראסרי הנתנייתי בר איטליה, של השף שחר ברנע: סשימי טונה תותים (בזיליקום, שאלוט, צ'ילי, בלסמי לבן ופיסטוקים – 78 שקלים); סביצ'ה אבוקדו (ויניגרט שרי כתום, צ'ילי מותסס ופאף ריזוטו – 78 שקלים); פילה בר ים (כיסוני תפוח אדמה מדורה, בר בלאן – 168 שקלים); וצלעות טלה (גרטן שורשים ורוטב יין – 230 שקלים).

בר איטליה, צילום: אנטולי מיכאלו

ואילו פומו התל אביבית (הברזל 11), גם היא של שחר ברנע, מרימה ל-2023 עם סביצ'ה ספרדי (תפוז דם, קרם עשבי תיבול, כוסברה וצ'ילי – 78 שקלים); פרופיטרול זעפרן (פורל מעושן, איולי צלפים ובצל מושחם – 72 שקלים); וכמה מהספיישלים של בר איטליה.

פומו, צילום: דוד מויאל

מה קורה בוויסקי בר מוזיאון בערב האחרון של 2022? הרבה אוכל ו-וויסקי, תודה ששאלתם, עם משתה שיכלול שש מנות שף שאליהן יותאמו ביטויים של וויסקי מקאלן. בתפריט: לחמים צבעוניים עם מטבלים; קרפצ'יו קולרבי לצד מקאלן 12 שרי; אספרגוס "חוצפן" לצד מקאלן דאבל קאסק 12; סלט חסות וטטאקי טונה לצד מקאלן ניין און ארת'; חזה אווז מעושן לצד מקאלן רייר קאסק; מנה עיקרית לבחירה וקינוח שווה במיוחד: פס קרמו שוקולד על בסיס קראנץ' קרמל עם גלידת קרמל מלוח ופולי קקאו, קראמבל קקאו ומקרון שוקולד, לצד מקאלן ריץ' קקאו. 399 שקלים לאורח.

ביסטרו הכובשים המתחדש (הכובשים 48, תל אביב) מציע ארוחת פיקס לערב הסילבסטר, הכוללת פתיחה (כוס מבעבע, פלוט חמאת עגבניות, מרק ארטישוק ירושלמי וכמהין), מנה ראשונה לבחירה (סביצ'ה מקסיקני, כבד אווז על וופל בלגי, בוראטה עגבניות שרי או שקדי עגל צלויים), עיקרית לבחירה (פילה בר ים, צלעות טלה, פילה בקר או רביולי בטטה) וקינוח לבחירה (פבלובה, מוס שוקולד מריר ולבן). 360 שקלים לאדם.

קוקטיילים מיוחדים לערב אחד בלבד: בר האלכימאי (נחמן 4, שוק הפשפשים, יפו) ירקח בערב סוף השנה חמישה משקאות מבוססי קוניאק רמי מרטין, במחיר 59 שקלים לקוקטייל. מה לוגמים? Algera (רמי מרטין, תפוחים, דובדבנים, שקדים ולימון); French Margarita (רמי מרטין, גליאנו אפרטיבו, וורמוט אדום ותבליני הבית), Monaco (רמי מרטין, שוקולד, מוקה, שקדים ואגוזי לוז) ועוד. תרימו.

אלכימיסט, צילום: אסף קרלה

צמד ספיישלים חגיגיים בלאגו, האיטלקית במתחם הקולנוע Planet בראשון לציון: קרודו דג ים (על קרם ריקוטה עם סלט עשבים ופלחי הדרים, שמן בזיל – 69 שקלים); ומילפיי תותים וגבינה כקינוח זוגי (59 שקלים).

לאגו // צילום: יחסי ציבור

המבורגרים ורומנטיקה הולכים אצלכם ביחד? הגעתם למקום הנכון: רשת BBB מציעה לפני הנשיקה של חצות ארוחה זוגית הכוללת מנה ראשונה לבחירה, שתי מנות עיקריות (המבורגרים קלאסיים ומיוחדים, סלטים, בוריטו או מנות גריל ופלנ'צה) לצד צמד תוספות, שתייה (קלה, קוקטיילים, בירות או יין) וקינוח. 269 שקלים.

BBB, צילום: גיל אבירם

מנת הספיישל לסילבסטר של רשת פאט ויני האיטלקית היא ניוקי סלק בחמאת מרווה, אגוזי לוז וגבינת עיזים (69 שקלים). תוסיפו לה קוקטייל Spritz Y (אפרול, סירופ אפרסק, לימון סחוט, טוניק וניחוחות הדריים - 35 שקלים); או Spritz X (וורמוט קוקי אמריקנו, מלפפון, תפוח, סירופ אננס, לימון סחוט וטוניק – 35 שקלים) והחיים יפים.

אמנם לא סילבסטר, אבל חבל שתפספסו: אתר שוק הדגים ירים ביום שישי הקרוב חנות פופ-אפ שבה יימכרו מנות המורכבות מדגים טריים. עלו בחכה: טורטיית דגים, סביצ'ה, המבורגר דגים ואחרות. מחיר כל מנה הוא 35 שקלים, והאירוע יתקיים ברחוב אלפא 4, תל אביב, בין 12:00 ל-15:00.

אתר שוק הדגים // צילום: Aleisha Kalina

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר