בירה ונשירה

טעמים חדשים של בירות ישדרגו לכם את הארוחה - גם בבית • החל מארוחת פסטה כבדה עד אפרטיף של גבינות

הטעמים החדשים בעולם הבירות // הטעמים החדשים בעולם הבירות

עכשיו, כשהיורו נגמר, עומדים אצלכם על הרצפה במטבח כל בקבוקי הבירה הריקים כמו חיילים משוחררים שסיימו את תפקידם. לפני שאתם אוספים אותם אל המיחזור, זאת הזדמנות מצוינת לבדוק מה היה לנו פה החודש, מבחינת האלכוהול לפחות. 

אז ככה - כנראה שעל הרצפה שלכם תמצאו בקבוקי גולדסטאר, הייניקן, קרלסברג או קורונה. הבירות הנפוצות והנמכרות בסופרים הגדולים הן בדרך כלל אלו שמגיעות למקרר הביתי שלנו.

בברים המבחר המצומצם הזה נעלם, והתחלף בברזים מהודרים של בירות אקזוטיות או בבקבוקים מיוחדים ממדינות רחוקות, אבל בבית נגזר גורלנו להשתעמם תמיד מאותן הבירות. לא עוד.

מסתבר שכבר אפשר למלא את המקרר הביתי שלנו בבירות בלתי רגילות, כאלו שעוד לא טעמנו.

זאת השנה השישית שחודש יולי בטיב טעם מוכרז כחודש הבירות ובמהלכו משווקים ברשת מעל ל-500 סוגי בירות שונים, חלקם נדירים ממש על מדף האלכוהול הישראלי.

שוק הבירה, המשקה השלישי הפופולרי בעולם אחרי מים ותה, עובר בעשור האחרון מהפכה של ממש עם הפיכתם של מבשלות הקראפט לשחקן משמעותי בזירה. בירת קראפט בהגדרתה שייכת למבשלה קטנה ועצמאית המשתמשת בשיטות בישול מסורתיות. בארצות הברית יש מעל ל-3000 מבשלות קראפט. 

התופעה התרחבה למדינות שונות בעולם, שגם בהן החל ללבלב שוק הבירות המקומיות והמוקפדות.

כל בירה מבירות הבוטיק האלו, שייכת למישהו שחלם אותה ולמד אותה בתהליך ארוך של ניסוי וטעייה. גם אם יש בירות טובות יותר או טובות פחות, הן עדיין כולן נוצרו מתוך אהבה אדירה למשקה הזה. ואת זה מרגישים בכל לגימה. 

הלכנו לחפש איפה אפשר למצוא בירות קראפט ממקומות רחוקים בעולם וטעמנו שלוש בירות מיוחדות שראויות לציון, והמלצה על מנת האוכל שתתאים לבירה.

ארוחת פסטה משולבת בהיטאצ'ינו נסט ווייט אייל 


וויט בירה // צילום: יח"צ

בירת הדגל של המבשלה היפנית היטאצ'ינו שהוקמה בשנות ה-90 כחלק מבית סאקה מפורסם, לאחר שממשלת יפן נתנה הקלות מס למבשלות קטנות ובכך טרפה את הקלפים של שוק הבירה היפני שנשלט עד אז על ידי ארבע מבשלות עיקריות. היטאצ'ינו הוקמה על בסיס ידע וטכנולוגיה אירופאיים ומשם גם מגיעים רוב חומרי הגלם שלה, מה שיוצר בירה איכותית במיוחד.

הווייט אייל היא בירה בלגית קלילה יחסית, בצבע צהוב בהיר ויש לה קשת טעמים שנעה מקליפות תפוזים ואגוז מוסקט ועד כוסברה. יש בה אחוז אלכוהול של 5.5% ועדיין בקושי מרגישים בו, היא מוגזת מאוד יחסית לאחרות ומתאימה מאוד לקיץ. היא רעננה, חלקה ומרירה במידה. בגלל הקלילות שלה, היא משתלבת מצוין בארוחות כבדות של בשר או פסטה. אבל, יכולה להתאים לכל מנה כמעט, וגם לעמוד בפני עצמה כמובן, כשמתחשק לכם רק לשתות משהו קר מבלי לאכול. 


משתלב נהדר עם פסטה

קינוח עם בירה פירותית- סימקו 3


סימקו 3 // צילום: יח"צ

הבירה המוצלחת ביותר עד כה של המבשלה הבווארית המוערכת Riegele. במבשלה יצרו לאחרונה סדרה של בירות שהן כולן פרי של שיתוף פעולה בין סומלייה הבירות המפורסם סבסטיאן פרילר שהוא גם נצר לשושלת ריגלה, לבין הברו- מאסטר של המבשלה. הברו מאסטר הוא בדרך כלל אדם קפדן ביותר, אוטודידקט, כזה שטעם בירות בכל העולם ולמד את התחום לעומק.

סימקו 3 היא דוגמה לתוצאה של שיתוף הפעולה בין שני המבריקים הללו. זאת בירה מפתיעה בעומק הטעם שלה, כי היא עשויה משלושה סוגי כשות שונים. מה שגם מעמיד אותה על הגבול בין אמריקן פייל אייל, בירה שעשויה בדרך כלל מכשות צפון אמריקאית, לבין אינדיה פייל אייל שאחוז הכשות והאלכוהול שבה גבוה יחסית. לסימקו 3 יש גווני טעם פרחוניים מעודנים והיא פירותית ואפילו מזכירה בטעמה דבש. היא מתאימה לערבי קיץ חמים, לארוחות קלילות וגם לשלב הקינוחים. 


בירה שתתאים לקינוחים

גבינה ובירה הייזלנאט בראון אייל

רוג - הייזלנאט // צילום: יח"צ

בירה מיוחדת מאוד של מבשלת Rogue האמריקאית מחלוצות הקראפט האמריקאי.

המבשלה מפורסמת בכך שהיא מגדלת בעצמה את חומרי הגלם שלה ובעצם מכניסה לבקבוקי הבירה שלה רק חומרי גלם מקומיים שעברו ביקורת פנימית קפדנית של המבשלה.

יש להם כמה סוגי בירות לא שגרתיים וביניהם ההייזלנאט בראון אייל, שהיא בירה בסגנון בריטי מסורתי, מתקתקה ואגוזית עם ארומה של קרמל, אליה מוסיפים תמציות טעם טבעיות של אגוזי לוז שגדלים איך לא, במטעים של המבשלה.

זוהי בירה קלילה וטעימה, שפחות מתאימה לליווי ארוחה אבל מושלמת בפני עצמה. בירות מתוקות הולכות מצוין עם פירות טריים, גבינות או בשרים קרים, וכמובן תמיד מתאימות גם לשפת הים ולבריכה. 


משתלב נהדר עם גבינותטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר