כנסו, זו לא מתיחה: מבצעי ההאלווין במסעדות ברחבי הארץ

ליל כל הקדושים בפתח ועמו גם שלל אטרקציות קולינריות על טהרת הכתום, הספיישלים המוזרים והתפאורה המפחידה • ריכזנו עבורכם את כל מה שחשוב לדעת לקראתו

קינוחים של איה תמם להאלווין, צילום: יחצ

בדיינר של גוצ'ה (אבן גבירול 14, תל אביב) לא מסתפקים בערב האלווין אחד, אלא בשלושה. מ-30.10 ועד 1.11 תקושט המסעדה בתפאורה מפחידה ויוגשו בה ספיישלים בצבעי שחור-כתום שיגרמו לבלוטות הטעם שלכם לשקשק, אבל בקטע טוב.

בתפריט: מק אנד צ'יז דלעת (34 שקלים); שערות מכשפה (פסטה קרבונרה שחורה עם בייקון טלה, חלמון וסרירצ'ה - 75 שקלים); סטייק סינטה פרוס ליד סטייק דלעת מקורמל, ברוטב דלעת וציר בקר - 145 שקלים); ולקינוח: בלאדי סאנדיי (גלידה אמריקנית עם פרוסות עוגת שזיפים וקצפת - 45 שקלים); וקראמבל מדמם (שזיפים ותפוחים עם תבלינים, קראמבל חמאה ושקדים, לצד גלידה ופטל - 45 שקלים).

האלווין בדיינר של גוצ'ה, צילום: יניר תדמור

כתום עולה. בשוק הנמל (האנגר 12, נמל תל אביב) יחגגו ב-28.10 וב-4.11 את האלווין עם הסממן הכי מובהק של החג: דלועים (שהן צורת הרבים של דלעת, למי שטרם הפנים). עשרות דלועים במגוון צורות, טעמים ומרקמים יימכרו בדוכן של אורי רבינוביץ', ואילו בדוכן של הקונדיטוריה האמריקנית נולה, יציעו מאפים ועוגות על טהרת הדלעת (פנו מקום לרול קינמון דלעת, לקראק פאי על בסיס דלעת ולעוגת דלעת עם שוקולד צ'יפס). בדוכן שלישי, עליו תופקד יצרנית הממתקים רונית צין קרסנטי, יחכו לכם סוכריות קרמל דלעת, מרשמלו דלעת ותבלינים, ושלל מתוקים כתומים.

האלווין בשוק הנמל, צילום: שני בריל

ב"לה אוטרה" (הירקון 66), מבית האימפריאל, יקחו אתכם לחוויה קאריבית מקסיקנית הכוללת קוקטיילים על טהרת הרום, הטקילה והמזקל, לצד ארוחה מסורתית שתשקף כמו שצריך את הגרסה שלהם להאלווין - יום המתים. בין היתר נמצא שם "אסקטיס" (תירס גילי עם לפיניו כבוש, קרם פרש ועוד), "צילקילס" (פלאנק סטייק עם טורטיה צ'יפס, קטשופ מקסיקני ועוד).

לה אוטרה - יום המתים המקסיקני, צילום: גלעד לבנת

הבושוויק, בר הקוקטיילים מקבוצת אימפריאל (נחלת בנימין 28, תל אביב) חוגג את ליל כל הקדושים עם מסיבה ספוקית בטירוף, אז סמנו ביומנים את 31.10 וכוונו את השעונים המעורר ל-18:00.
אז מה שותים? קוקטיילים כמו Get Lost (רום בקרדי, מרטיני ביאנקו, ליקר חמאת קקאו, דבש ותה מאצ'ה) ו-Blackbeard’s Swizzle (ג'ק דניאלס, אנגוסטורה ביטרס, שארטרז צהוב, לימון, שקדים ואננס). 56 שקלים לדרינק.

ומה אוכלים? מנת דלעת טבעונית (גראטן דלעת ברולה, קראמבל לחם שחור, ציר ירקות וגינס - 45 שקלים); צ'ורוס בפמפקין ספייס (48 שקלים); קימצ'י טמפורה במיסו דלעת (גלייז דבש ושום מותסס, מיונז יפני - 38 שקלים) ומנות חגיגיות נוספות.

ליל כל הקדושים בבושוויק, צילום: גלעד לבנת

ממש לא צריך לפחד מהקאפקייקס המפחידים, מהעוגיות המקריפות, מהמקרונים המיוחדים ומהעוגות הספוקיות של אמנית הקינוחים איה תמם (Art of Dessert). הם בסך הכל כאן כדי לעשות לכם האלווין שמח, טעים ומתוק. זה שהם באים בעיצובים של מוח, רוח רפאים, כובע מכשפה, אצבעות מדממות, גלגלי עיניים, עכבישים, דלועים וכו' זה חלק מהקטע. להזמנות: 09-7407128

קינוחים של איה תמם להאלווין, צילום: יחצ

דיה דה לוס מרטוס, יום המתים המקסיקני שנחגג במקביל להאלווין, יצוין במסעדת דלאל (שבזי 10, תל אביב) כחלק משיתוף פעולה עם מותג הטקילה וולקן. ב-31.10, החל מ-18:00, תגיש המסעדה תפריט ספיישלים מהמטבח המקסיקני, לצד קוקטיילים על בסיס וולקן שרקח המיקסולוג אור אסולין. אז תגידו יפה איי, קרמבה! לטאקו אבוקדו, אספרגוס ובצל מוחמץ בצ'ילי ולטאקו בשר בבישול ארוך, תירס לבן ואבוקדו (48 שקלים לזוג, 136 שקלים לשישייה); לדג לבן מטוגן עם סלסה ורדה, איולי וולקן, צ'יפוטלה וקקטוס מוחמץ (98 שקלים); ולצלעות תירס (28 שקלים).
בגזרת הקוקטיילים הוולקניים: Peach Punch (וולקן רפוסאדו, אפרסק, רוזטה ואנגוסטורה - 62 שקלים); ל-Jay-V (וולקן בלאנקו, גרנד מרנייה, אגבה, ורמוט ולימון - 56 שקלים); ולמרגריטה (וולקן בלאנקו, לימון, ליקר תפוזים ומלח - 52 שקלים).

חגיגות יום המתים המקסיקני -שיתוף פעולה בין מותג הטקילה וולקן למסעדת דלאל, צילום: אוראל סברן

יבואנית בירות הפרימיום רדקס ממליצה שתחגגו את ליל כל הקדושים כשאתם אוחזים בבקבוק בירה מסדרת הובגובלין, בירה שמיוצרת על ידי מבשלת וויצ'ווד (Wychwood) האנגלית ונקראת על שם יער שנמצא סמוך ללונדון. ההובגובלין הוא יצור מסתורי שעל שמו נקראת הבירה (נכון, גם לספיידרמן יש אויב מושבע באותו שם, אבל הוא לא קשור), ושימו לב לזה: בירת קינג גובלין (אייל אנגלי כהה, 6.6 אחוזי אלכוהול), מבושלת רק בלילות ירח מלא. הכי האלווין שיש. עוד בסדרה: בירת הובגובלין רובי (אמבר אייל אנגלי, בין 4.5 ל-5.2 אחוזי אלכוהול); בירת הובגובלין גולד (אייל בהיר בסגנון אמריקני, בין 4.2 ל-4.5 אחוזי אלכוהול); וג'ינג'ר ביר (אייל מתובלן בטעמי ג'ינג'ר, 4.2 אחוזי אלכוהול).

בירת האלווין, צילום: יחצ

השוקרייה שבהוד השרון (דרך רמתיים 18) תקדיש את 31.10 ואת 1.11 להאלווין, וזה אומר מוזיקה מקפיצה, קישוטים, קוקטיילים ואיך לא - תפריט אמריקני מיוחד. בין הטריטים: Devil Wings & Fries חריפים אש; דיינר סטייק (סטייק טיבון והר של צ'יפס); "מקסיקני קבור" (סביצ'ה דג לבן, מנגו, כוסברה, צ'ילי חריף ובצל סגול קבורים בטאקו מקסיקני; ו-Trick or Treat (קונפי סטייק דלעת וקוסקוס שחור).

קונפי דלעת וקוסקוס, שוקרייה, צילום: אורטל גנות

האלווין בטעם צרפתי-יפני: הקונדיטורית נורית ציטיאת (The Pastry Box) מציגה קולקציית מתוקים מקריפה שמגיעה במארזי נושא. בין היתר תוכלו לנשנש פחזניות מכשפה (פחזניות מאצ'ה בציפוי שוקולד, קונוס שוקולד ומטאטא שוקולד), "מומיה" רייס קריספי (אורז תפוח עם מרשמלו, בציפוי שוקולד לבן ושוקולד חלב); ו"אבנים בוערות" (לחמניות גמבה במילוי גבינת גאודה כמהין ובציפוי אבקת פחם). טווח מחירי המארזים: 330-120 שקלים). להזמנות עד 31.10: www.thepastrybox.co.il

טריק או טריט? הרבה טריט, תודה. שואורום בייקהאוס וסוויטוויט משלבים כוחות ומשיקים מארז האלווין במהדורה מוגבלת, שתוצע עד 31.10. המארז כולל דונאט, קרונאט או ברלינר ברוח החג מבית שואורום (תתבקשו לבחור שניים מתוך השלושה, בהצלחה עם זה), וקופסת ממתקי האלווין של סוויטוויט. 109 שקלים. טיפ קטן: אל תפחדו מהגולגולת, היא מה זה מתוקה.

האלווין בשואורום, צילום: תמוז רחמן

מזללת ההמבורגרים פריז טקסס (כצנלסון 59, גבעתיים) תקיים ב-31.10 מסיבת תחפושות מגובה בדי.ג'יי, אלכוהול וספיישלים מושחתים כמו ביפבורגר עם גבינת בראס בלו, אורוגולה, בצל ואטריות אודון מטוגנות ברוטב דלעת פיקנטי (72 שקלים). החגיגה תתחיל ב-20:30 והכניסה בהזמנת מקום ובתחפושת בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר