ארוחת חג זה טוב ויפה, אבל מה לגבי הבראנץ' למחרת? מסעדת תמנע התל-אביבית (לילינבלום 24) מציעה מארזי בראנץ' זוגי עם ריבות, מטבלים וממרחים, סלטים, מאפים מלוחים ומתוקים (קובנה / דולצ'ה קובנה) ומיצים טריים. רק להיכנס לאתר המסעדה (https://timnatlv.co.i), לבנות את המארז הפרטי שלכם ולהזמין. 240 שקלים. המארזים יסופקו במשלוח בתוך תל אביב בין 26 ל-29 בספטמבר.
עוד בנושא:
כל מבצעי המארזים לראש השנה
כל הקינוחים הכי שווים בקונדיטוריות לקראת ראש השנה
גפילטע בנגקוק סטייל, מישהו? מעדניית מסלוב דלי התל-אביבית (הברזל 4, רמת החייל) הרימה תפריט מגה-ספיישל לקראת החג, עם חבילה לארבעה סועדים במחיר 250 שקלים לסועד. זה מה שתקבלו: מבחר ראשונות (מרק עוף צח, כבד קצוץ, סלט סלקים, סלט שורשים, חציל שרוף בטחינה שחורה, וכן - גם גפילטע פיש בסגנון תאילנדי, עם ג'ינג'ר, שום, צ'ילי ולמון גראס בציר טום-יאם); צמד מנות ביניים לבחירה (פילה דג ים תיכוני, פילה סלמון צלוי או מאפה פילו ממולא בעוף מפורק); ושתי עיקריות לבחירה (בריסקט מעושן, עוף שלם מהמעשנה או צוואר טלה ממולא בתמרים, בפריקה ובשזיפים). בונוס: בקבוק יין רוזה על כל הזמנה לארבעה סועדים.
גם מתוק, גם טבעוני, גם חגיגי. מסעדת מיכלאנג'לו היפואית (בן תרדיון, 2) סוגרת לכם את פינת הקינוחים לראש השנה בקולקציית מתוקים טבעונית שנאפו לכבוד החג. בהיצע: עוגת גבינה בסקית על בסיס קרם קשיו (200 שקלים); עוגת "דבש" בחושה על בסיס תמרים, מייפל, תבלינים ותאנים מקורמלות (50 שקלים); וטארט תפוחים וקרם שקדים (160 שקלים).
מסעדת J17 (ירמיהו 17, תל אביב) מעניקה לשולחן החג טוויסט טבעוני, עם שפע מנות על טהרת הצומח שאפשר לקחת הביתה. כמה דוגמאות: קבב עדשים ברוטב רימונים וסילאן (15 שקלים ליחידה); סלט עדשים שחורות (רימונים עם בוטנים, פיסטוקים ועשבי תיבול בוויניגרט מייפל ליים (14 שקלים ל-100 גרם); ארטישוק ממולא בבשר רידיפיין (15 שקלים ל-100 גרם); וגפילטע טופו חגיגי (עם סויה ואצות, מוגש עם חזרת - 14 שקלים ליחידה).
מסעדת קיטון המיתולוגית (דיזנגוף 145, תל אביב) מציעה תפריט ראש השנה מגוון שכולו אוכל יהודי מנחם. יגיעו אליכם עד הבית: כבד קצוץ, סלט ביצים מסורתי, גפילטע פיש עם חזרת אדומה, ראש דג ממולא, רגל קרושה, מרק עוף קלאסי, קרפלעך, קניידלעך, קנישס, שוק אווז, לשון עגל, חמין וגם קוגל אטריות ושטרודל תפוחי עץ לקינוח. וכל זה רק על קצה הקומפוט. להזמנות
שנה חדשה ישר מהטנדור. אינדירה ההודית התל-אביבית (שאול המלך 4) תקיים ב-25.9, ערב ראש השנה, סעודת קונספט עם מנות ברוח החג בשילוב המטבח ההודי. מה אוכלים? מטעמי גריל מתנור הטנדור; עוף מנצ'ורי (כדורי עוף טחון ברוטב שום); אלו גובי (פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודיים ובג'ינג'ר); אורז מטוגן; מרק עגבניות; פני פורי, ועוד. לקינוח: עוגת דבש וגלידה, ולא לשכוח תפוח בדבש בקבלת הפנים. 290 שקלים למבוגר, 150 שקלים לילד עד גיל 12.
שטרודל החיפאית (שדרות בן גוריון 39) מציעה בערב החג ארוחת ערב מפוארת בת חמש מנות, לאלה שמעדיפים לוותר על הסירים ו/או על הפקקים. לפתיחה ולראשונות: לחם מהטאבון עם מטבלים, סלט טאבולה, חציל מעושן בטאבון ופרחי כרובית בציפוי פריך. מנת ביניים: אצבעות סלמון אפויות ברוטב חמאת לימון. עיקרית לבחירה: שיש טאווק (עוף במרינדה עם קרם תפוח אדמה וירוקים), סינייה בטאבון, דג לברק שלם, פילה דניס, פאייה דגים, נתח אנטרקוט או מדליוני פילה עגל. קינוח: פאי תפוח בדבש עם רכז רימונים לצד גלידת וניל. 280 שקלים לסועד, 125 שקלים לילד. הארוחה כוללת שתייה.
מסעדת אלנה שבמלון נורמן, תל אביב (נחמני 25-23), מקבלת את השנה החדשה בארוחת ערב ייחודית שמעניקה פרשנות חדשה למנות חג קלאסיות. בראשונות: כבד קצוץ, סלט תפוחי עץ ותרד בוויניגרט דבש, וסיגר דג ים באיולי כבוש. מנת ביניים: טורטליני כבד עוף בקונסומה עוף או טורטליני צמחוני. עיקרית לבחירה: לחי עגל ביין אדום וירקות שורש לצד גראטן תפוח אדמה; פילה לוקוס בחמאת לימון ורכז רימונים; צלעות טלה (פריקה, תבשיל מנגולד) או ריזוטו דלעת. קינוחים למרכז השולחן: עוגת גבינה, צלחת פירות, שטרודל תפוחים וגלידת יוגורט ודבש. 890 שקלים לסועד, כולל יין ללא הגבלה ושתייה. יש גם תפריטי ילדים.
פיצריית דה ליטל סיסטר, שמתחזקת סניפים באבן יהודה (המייסדים 62) ובהוד השרון (דרך רמתיים 96), משלבת כוחות עם מחלבות עברי ומשיקה מנות ספיישל ברוח ראש השנה, שיוגשו בין 26.9 ל-1.10. שימו לב לזה: פיצת Oh Honey! עם רוטב עגבניות, בזיליקום, פקורינו, פורצ'יני כמהין, ארוגולה, סטראצ'יאטלה, תאנים טריות ודבש אבוקדו (78 שקלים); סלט דבורים (חסה צבעונית, עלי בייבי חרדל, גרעיני רימון, שקדים קלויים, פולן דבורים, גבינת סנט מור, ויניגרט תמרים צהובים ודבש - 52 שקלים); וקינוח תפוח וליים (מאפה בצק מחמצת עם תפוחים מקורמלים, גרידת ליים, ריקוטה, מסקרפונה וזיגוג דבש - 46 שקלים).
ראש השנה בטעם גלילי. מסעדת ארמון סהרה של השף נשאת עבאס (בכניסה לקיבוץ דוברת) מציעה מבחר מנות אותנטיות לשולחן החג במשלוח עד הבית: צוואר כבש ממולא עם חמישה סוגי סלטים לבחירה (250 שקלים, מתאים לשלושה סועדים); מדפונה של אוסובוקו טלה על מצע אורז ופריקה עם שלושה סלטים לבחירה (180 שקלים, מתאים לזוג), ועוד. עלות משלוח: 50 שקלים.
קפה אסיף שבמרכז לתרבות אוכל בישראל (לילינבלום 28, תל אביב) פותח את השנה החדשה עם תפריט חגיגי שיוגש ב-20 וב-21 בספטמבר תחת השם "ביס תשרי", בניצוחה של הקונדיטורית רינת צדוק. קחו מספר: "ביס תשרי 1" כולל תבשיל שבע ברכות (בשר ראש/לחי, כרשה, חבושים, דלעת, חומוס, מנגולד, סלרי ולוביה), ברוסקטה מנגולד ושבלולי לוביה צלויה - 54 שקלים; "ביס תשרי 2" מתהדר בדג בסלק ורימון, שעועית בובעס וקוביות דלעת, סלט תמרים צהובים וגבינה צ'רקסית - 54 שקלים; ואתם יותר ממוזמנים לקנח ביוגורט יווני עם תמרים, פיסטוקים ואגוזים מסוכרים ובעוגת הדבש הצרפתית של "ביס תשרי מתוק" - 42 שקלים. מומלץ להזמין מקומות מראש.
מסעדת סיטארה (רוזנבלום הרצל 8, תל אביב) של שף מוסעב אבו הדוואן מציגה שלוש מנות ספיישל בהשראת שולחן החג: סשימי פלמידה (ויניגרט הדרים ודבש, פרוסות צ'ילי, סלסת רימונים ועלי כוסברה - 76 שקלים); אניאלוטי בטטה (כרשה מאודה, ציר יין לבן ודבש וקונפי תאנים - 86 שקלים); ולוקוס חריימה (נתחי לוקוס ברוטב חריימה ומנגולד על בסיס ציר דגים - 156 שקלים).
הברים והמסעדות של קבוצת נוקס מתארגנים לחגים עם מבחר קוקטיילים בהשראת השנה החדשה. בבר הקפלה (הארבעה 28, תל אביב), למשל, רוקחים קוקטיילים בחסות מותג הוויסקי מקאלן, ותוכלו ללגום Daily Hustle (מקאלן 12, טריפל סק, אמרטו דיסארונו, אמארו מונטנגרו וליים - 69 שקלים) ו-Mean Fiddler (מקאלן 12, לפרויג, מרטיני ביטר בנידיקטין ומרטיני רוסו - 71 שקלים).
בלולי (הירקון 121, טיילת חוף גורדון, תל אביב), לעומת זאת, ימזגו לכם קוקטייל "שנהיה לראש" (וויסקי שיפון בולט ריי, חומץ תפוחים, דבש הדרים וסיידר תפוחים - 59 שקלים); ו"לקפוץ על רימון" (קטל וואן, צינזאנו ביאנקו, רכז רימונים וליים - 57 שקלים).
שף יפתח קורן מפאפי פיצה התל-אביבית (דוד המלך 1) הרכיב תפריט חגים מיוחד שבו מחכים לכם פיצת ספיישל ראש השנה (רוטב בצל שמנת, מוצרלה, פטה, רוזמרין, תפוח ורכז רימונים); סלט תשרי (ארוגולה, תפוח, רימון ובצל סגול ברוטב דבש מעודן - 49 שקלים); קראמבל תפוח בדבש (קינמון וקרם וניל - 44 שקלים); וקוקטייל פאפי מיול (וודקה רימונים, מיץ רימון, דבש וג'ינג'ר ביר - 52 שקלים).
סרפינה האיטלקית (איינשטיין 10, תל אביב) מקבלת את ראש השנה במנה ובקוקטייל בהשראת החג: קרודו סלמון על קרפצ'ו תפוחים (תפוח סו וויד בדבש ושמן זית, רימונים, תפוחים, פטרוזיליה, ג'לי רימונים וטוויל תפוח - 70 שקלים); וקוקטייל תפוח בדבש (בסיס וודקה, מיקס של דבש ורימונים ותפוח מיובש - 55 שקלים).