האם הפתרון להאנגאובר היה כל הזמן הזה במטבח שלנו?

כולנו מכירים את התחושה שאחרי שתיית אלכוהול מרובה, ובואו נודה – זה לא בדיוק כיף גדול • על פי מחקר חדש, מסתבר שהתשובה לכך הייתה כל הזמן אצלנו בבית

בקרוב גם זה לא יקרה (אילוסטרציה), צילום: Thinkstock Photos

מי מאיתנו לא חווה איזה האנגאובר אחד או שניים בחייו? כולנו זוכרים את התחושה שאחרי, שאפשר להגיד עליה – בלשון המעטה – שהיא ממש לא כיפית. אך האם סוף סוף נמצא הפתרון להאנגאובר?

מחקר חדש שנעשה בארצות הברית על חולדות הראה כי אם נותנים לחולדות את החומר העיקרי במרכיב של משקה תפוחי אדמה, זה מנע מהן את תופעת ההאנגאובר – ופעל עליהן בתוך 30 דקות.

איך לא חשבנו על זה בעצמנו? (אילוסטרציה), צילום: דודי ועקנין

 

התגלית הנוכחית, שמצויה כעת במחקר מתקדם על בני אדם, נעשתה על ידי ממציאים שייצרו חלב העשוי ממי מעיינות, מיצוי תפוחי אדמה ואצות טחונות. מתברר כי הקטלאז, האנזים המופיע באופן טבעי בתפוחי אדמה, מפחית בחדות את רמת האלכוהול בדם, ומסייע לכבד להתאושש אחרי שתיית אלכוהול רבה.

כעת, מכון מחקר באיידהו בודק את התגלית על בני אדם, שמקבלים בירה בחינם – ומי לא ירצה להשתתף במקרה הזה, כשאחר כך מקבלים את החלב החדש כדי לראות את התוצאה גם על בני אדם.

ככלל, המחקר מתקשר עם גישה חדשה בעולם האוכל הרואה בחלב תפוחי האדמה את העתיד בתחום המשקאות דמויי החלב. מתברר כי תפוחי אדמה צורכים 56% פחות מים מאשר צורך הייצור של שאר סוגי החלב: חלב פרה, חלב שקדים, שיבולת שועל או סויה. זו הסיבה מדוע החלב הזה אטרקטיבי מאוד בקרב פעילים לאיכות סביבה ושימור כדור הארץ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר