אחד השפים האהובים בישראל פתח מסעדה חדשה, זה מה שתאכלו בה

אחרי טיזינג מתמשך של כמה חודשים, בירוקרטיות ושאר דברים רגילים שקורים לפני כל פתיחת מסעדה, "רדלר" של מושיקו גמליאלי (בר 51, מונא) נפתחת באופן רשמי ברחוב המסעדות הטעימות, נחלת בנימין בתל אביב • צפוי תור, כדאי שתמהרו להזמין מקום

ברוקומיני מעושן, רדלר, צילום: דן פרץ

לא מעט פודי'ז, בדגש על אלו שכבר ביקרו פעם או עשר ב"בר 51" או ב"מונא" הירושלמית, חיכו לבשורה, והנה כעת זה קורה ומסעדת "רדלר", המסעדה השלישית של השף המוערך מושיקו גמליאלי, נפתחת באופן רשמי להזמנות אחרי כמה שבועות של הרצה.

המסעדה ממוקמת בנחלת בנימין פינת אחד העם, בבניין לשימור שכמו לא מעט כמותו, הפך למלון בוטיק (אלברטו). ללוקיישן הנבחר יש גם קשר לשם המסעדה, הקרויה על שמו של יהושע רדלר בנימין, ממייסדי העיר תל אביב ומקומות כמו אוניברסיטת ת"א, אחוזת בית וגם היה בעליו של הבניין כשזה נבנה במקור ב-1904.

השף מושיקו גמליאלי, צילום: אורית פניני

השותפים של גמליאלי בהקת המסעדה הם נדב לאור, שעומד מאחורי מסעדות כמו צ'יקטי, טאיזו וקפה פופולר, ועומר כצמן, שגם כן מחזיק מלא מעט בולטים בחיי הלילה בעיר.

"אנחנו פותחים עסקים שהיינו רוצים לבלות בהם", מספר לאור. "זה נשמע טריוויאלי אבל זה ממש לא. אנחנו אף פעם לא ניגשים לעסק כי הוא 'מסחרי' או 'נכון כלכלית'. זהו גם שלב חדש בהתפתחות המקצועית והאישית של כולנו - מקום בוגר יותר, שמתאים לנקודת הזמן בחיים בה אנחנו נמצאים היום"

חלל מסעדת רדלר, צילום: עמית גירון

מה אוכלים?

הארוחה בנויה ממספר סבבים של מנות שמוגשות למרכז שולחן: תחילה ביסים זריזים, אח"כ מנות ראשונות קלילות וההמשך – מבחר עשיר של מנות ביניים. בגזרת הביס נמצא דג לבן כבוש, פיקניה כבושה עם רקלט, בריוש קלוי עם חמאת מיסו, אבוקדו ודג ים וסשימי דג ים עם חציל שרוף.
קטגוריית הביניים כוללת מנות כמו טטאקי דג ים עם קישורים פסטו וצ'ילי ירוק, ברוקומיני מעושן עם ויניגרט מיסו חריף, ספגטיני סרטנים ועוד.

טטאקי דג ים לבן עם קישואים. רדלר, צילום: דן פרץ

למרות הפיתוי בקטגוריה הזו, אל תשבעו כדי שתוכלו להגיע לקטגוריה השלישית והאחרונה, הכוללת מנות כמו טורטליני לחי ועשבים בציר בקר פרסי, שקדי עגל עם קרם שעועית, לברק בפחמים, שורטריב טלה, שיפוד לוקוס וסינטה. בהצלחה.

https://radlertlv.com | טלפון להזמנות 03-7283830| להזמנת מקומות
נחלת בנימין 48 פינת אחד העם / ת"א

טורטליני לחי ועשבים בציר בקר. רדלר, צילום: דן פרץ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר