האזנה טעימה: הפודקאסטים הקולינריים שאסור לכם לפספס

עולם ההסכתים הישראלי חווה בשנים האחרונות עלייה מרשימה בדרך להגעה הבטוחה למיינסטרים, ולגמרי בצדק • אספנו עבורכם המלצות לפודקאסטים שיעשו לכם כיף בבטן - ושאתם חייבים להאזין להם

אורן לוקסנבורג ואפרת אנזל, צילום: אביב שקורי

כמה כתבות כבר נפתחו בשנתיים האחרונות במשפט "הקורונה שינתה את חיינו"? נכון, המון, אבל הנה עוד אחת. יש לא מעט תחומים או תחביבים שהיו נישתיים יחסית ו"התפוצצו" את דרכם היישר למיינסטרים. גם הפודקאסטים עברו דרך כזו, רק בגדול יותר. חלקם קיימים לא מעט שנים, אפילו מהעשור הקודם, אבל נראה שמאז מארס 2020 הם הפכו ממעין תחביב של "על הדרך" לתופעה של ממש ולאחת הדרכים הפופולריות ביותר לצריכת מידע.

יש לכך לא מעט סיבות, אך ניתן לשער שאחת העיקריות שבהן היא הנוחות. הסכתים אמנם נחשבים ל"אולד סקול", אבל זה גם היתרון הכי גדול שלהם. הם קצרים יותר, מונגשים בצורה הרבה יותר מתאימה ונעימה למאזינים, שיכולים להיחשף לתוכני "בוטיק" מעשירים בעודם במטבח, באמצע ריצה, בנהיגה, בהליכה, או סתם בעבודה, במקום לצרוך את הניוז שופע החרדות שמגיע מכלי התקשורת הרגילים.

כמו לא מעט תחומים, אנחנו באיחור אחרי שאר העולם. גם כשהתופעה בשיאה - עדיין יש מעט מאוד פודקאסטים בעברית, לפחות ביחס לשפע המטורף שיש באנגלית, אבל זה משתפר. אז בואו נחגוג את זה עם כמה המלצות לפודקאסטים מעולם הקולינריה והתזונה שאסור לכם לפספס.

אנזל ולוקסי - "לדבר זה לא משמין"

הפודקאסט של "אנזל ולוקסי" הוא הוותיק והפופולרי מקרב הסכתי הקולינריה בארצנו, כאשר בימים אלו משודרת עונתו השביעית (!). הוא עלה לאוויר במארס 2019, ומאז משודר ברציפות כשבכל יום שלישי ב-7 בבוקר עולה פרק חדש. עד כה עומד הפודקאסט על למעלה מ-2.7 מיליון האזנות.

בכל פרק בוחרים השניים נושא מרכזי או חומר גלם ומדברים על שלל היבטים הקשורים בו - היסטוריים, תרבותיים, לשוניים ואפילו פרקטיים, ברמה של איך לגדל אותו, אם בכלל, ואיפה.

לא תוכלו להפסיק להאזין (אילוסטרציה), צילום: Getty Images

 

בנוסף ישנו גם מרואיין אחד לפחות, בין אם מדובר בבלוגר, בשלן, שף או חקלאי, ובכל פרק יש גם המלצות על מסעדות, ברים, ועוד. פרקי התוכנית ארוכים יחסית, בין 50 ל-80 דקות, אך לדברי השניים "מעל 92% מסיימים את הפרק, וזה הנתון שהכי מחמם את ליבנו וגורם לנו להבין שאנשים באמת אוהבים ומבקשים תוכן עמוק על קולינריה".

אפרת אנזל היא אשת קולינריה ותיקה, מפתחת קונספטים ותוכן קולינרי, מרצה, ועוד. עיקר פעילותה היא בתחום הקיימות ועולם הצמצום ובזבוז מזון. שותפה להגשה, אורן לוקסנבורג, שימש בשנים האחרונות כמנכ"ל מסעדת "פרונטו", וכיום יועץ למסעדות בתחום הפיננסי וההתנהלות הכלכלית.

הפודקאסט של Yuvi Yam

יובל פפיר נחום (יובי יאם) היא בלוגרית ומבקרת מסעדות. באיזשהו שלב, בין כל הביקורים במסעדות והכתיבה עליהן, החליטה שהיא רוצה להכיר יותר לעומק את השפים שאצלם ואותם היא מבקרת, אך לא מצאה מספיק מידע, וכך נולד פודקאסט הקולינריה שלה והקונספט המעניין שלו.

בכל שבוע היא מראיינת שף או שפית בולטים ומוכרים, משוחחת איתם על קולינריה, על הדרך האישית שעברו, ובאופן כללי - על הענף והתחום. בין הפרקים שקיימים עד כה אפשר למצוא ראיונות עם השפים יונתן רושפלד, רז רהב, אורן אסידו, יחי זינו, גיל דהן, ישראל אהרוני, ועוד.

השף רז רהב בפודקאסט Yuvi Yam, צילום: פרטי

הפודקאסט מיועד לכל מי שמעוניינים להכיר את מה שקורה מאחורי הקלעים של המסעדות המצליחות ביותר בארץ, מה קורה בתוכניות ריאליטי אוכל מנקודת מבטם של השפים ושל המתמודדים, ומתעניין בקולינריה הישראלית.

קולינריה מקומית

הפודקאסט "קולינריה מקומית" מארח לשיחת עומק יצרנים מקומיים, חקלאים, שפים, חוקרים ואנשים שאוכל, על שלל נישותיו, זורם להם בוורידים. השיחה נותנת למאזינים הזדמנות יוצאת דופן להכיר את האנשים ולהבין את התהליכים, את המנוע הפנימי, את התשוקה והחלומות.

אוהד רוט עם יוחאי שניידר וארז רגב, צילום: פרטי

הפודקאסט מיועד בעיקר לפודיז, לא בהכרח מתחילים אלא כאלה שרוצים להתעמק. עד היום התפרסמו פרקים על שמן זית, תבלינים, לחם, בירה, קפה, גלידה אלכוהולית ועוד, לצד ראיונות עומק עם חקלאים כמו יוחאי שניידר ואריק מלמד.

היוצר והמנחה הוא אוהד רוט, מדריך ומפיק סיורים קולינריים, מנהל קבוצת "קולינריה מקומית" בפייסבוק ובעלי המעדנייה האינטרנטית "פודשופ".

שיח קפה

הפודקאסט של סער אברשי ושרון גולצמן "שיח קפה" נולד בצורה טבעית למדי. כטבחים לשעבר וכאנשי קפה בהווה, השניים ניהלו שיחות קפה עמוקות וקולחות לעיתים מאוד קרובות: על טעמים, על המקורות של הפרי, התססות, עיבודים, שיטות הכנה, שרשרת הייצור, מחירי קפה, ועוד. באיזשהו שלב הבינו שיש ואקום שצריך למלא, ומכאן הדרך להקמת הפודקאסט שלהם היתה מהירה ופשוטה.

סער אברשי ושרון גולצמן, צילום: רותי כספי

הפודקאסט חוקר ומתדיין בשלל תחומי קפה, לעיתים קרובות עם אורחים ומרואיינים מתעשיית הקפה המקומית. המטרה, לפי השניים, היא לקדם כמה שיותר את תרבות הקפה בארץ, ברמת השיח והמודעות: "קפה הוא עולם ומלואו, הוא פרי עם מורכבויות אדירות, ואין סיבה שאלפי ישראלים לא ייחשפו לקסם שמאחורי זה".

חטיפי בריאות

"חטיפי בריאות" הוא הפודקאסט השבועי של קרן אן גיימן, תזונאית מוסמכת מטעם משרד הבריאות, בוגרת מכללת תל חי ומאמנת כושר מוסמכת שהנחתה את "בוקר בריאות" ו"לחיות טוב" (ערוץ 13), בעלת קליניקה פרטית לייעוץ תזונה וכושר, פעילה בסביבת החדשנות הישראלית בתחום ה-‏MedTtech ומרצה בנושאי תזונה ובריאות. מטרת הפודקאסט היא למעשה לעורר מחשבה ולפתוח את הראש לגבי הרגלי החיים שלכם, הקולינריים אבל לא רק. מדי שבוע היא מארחת מומחים ממגוון תחומי הוולנס וחוקרת עימם דרכים שונות לשפר את איכות החיים שלנו. רצוי, ואף מומלץ, להאזין לזה גם אם אתם לא בדיאטה.

קרן אן גיימן, צילום: ערן לוי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר