בואו לטעום את טוקיו בלב תל אביב: פסטיבל אוכל ותרבות יפנית

בית ציוני אמריקה יארח אירוע שיכלול שוק אוכל יפני, הרצאות, סדנאות בישול ומופעים • בין האטרקציות: שלל דוכני אוכל יציעו מנות אותנטיות מארץ השמש העולה

מנאמי, מבשלת אוכל יפני ביתי, פסטיבל יפן, צילום: יח"צ

בסוף השבוע הקרוב יפתח בבית ציוני אמריקה בתל אביב פסטיבל הקיץ היפני שיכלול פעילויות, הרצאות, סדנאות וכן שוק אוכל יפני עם מגוון דוכנים שיגישו מנות שקשה למצוא בישראל ביום יום. 

האירוע, שיתקיים בימי שישי ושבת, 12-13 לאוגוסט, מהשעה עשר בבוקר עד השעה חמש אחר צהריים, הופק במסגרת מיזם Eating Asian TLV בשיתוף פעולה מיוחד עם מזרח ומערב, שגרירות יפן ולשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל-יפן (IJCC)

איטריות סובה, בוא ללמוד להכין, צילום: מנאמי

הפסטיבל מציע סדנאות בישול מעשיות של כיסונים, אטריות אודון ואטריות סובה. המשתתפים יכנו הכל מאפס, כולל מנה קייצית אותה הם יאכלו בסוף הסדנא.

להרשמה לסדנאות ולהרצאות

בנוסף לסדנאות, המבקרים יוכלו להשתתף בהרצאות אינטראקטיביות למי שמעדיף לא ללכלך את הידיים אבל כן רוצה להעמיק את הידע שלו.  קארה רייס, אצות, אטריות וגם הרצאה מיוחד על גידול ירקות יפניים בארץ. ההרצאות האלה ישלבו הסברים מעמיקים בנוסף לבישול בלייב כאשר הכל מצולם ומוקרן על גבי מסך.

בשוק האוכל ישתתפו:  מסעדת KAMADO – עם מנות כמו אוקונומיאקי (חביתת ירק המשלבת ירקות, איטריות ואת הטעמים המיוחדים של יפן) ומנת ראמן קייצית העונה לשם: היאשיצ'וקה, Hiyashi-Chuka, גרסה רעננה וקרה למרק הראמן המפורסם.

קאצוקארה של מנטנטן // צילום: אטולי מיכאלו, צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת מנטנטן – המסעדה האהובה על הקהילה היפנית בישראל, תציע מגוון מאכלי רחוב וקוקטיילים בהשראה יפנית כמו ג׳פניז שפריץ: צויה (ליקר שזיפים) וסודה ו-דלולוקס: אומפון (שוצ׳ו הדרים), ג’ין יפני וסודה. בגזרת האוכל תגיש האיזיקיה קאצוקארה - שניצל עוף יפני על מצע אורז לבן ותבשיל קארי יפני עם תפו״א, אדממה סטיק, כרוב גומא, קאראהגה וגיוזה.

גיוזה של מנטנטן, צילום: אנטולי מיכאלו

הדוכן של קיו-סאן – שבדיוק חזרה מחופשה ארוכה ביפן יציע קינוחים שבמרכזם מוצ'י וואפל בטעמים מסורתיים: סויה מתוקה ואצות נורי, מאצ'ה-אנקו (ממרח שעועית אזוקי)-בוטנים, מאצ'ה-שוקולד-קוקוס לחובבי הסוכר. 

מסעדת Okasan – שמתמקדת בבישול יפני ביתי ועממי כמו שסבתא שלה לימדה אותה. בפסטיבל היא תכין לחמניות מאודות עם 2 סוגים של מילויים: SHIGURE BAN – בשר בקר בבישול ארוך עם רוטב סויה מתקתק, TERIYAKI TOFU BAN – סטייק טופו ברוטב טריאקי.

טקס תה יפני מסורתי, צילום: מעיין דיסקין

בנוסף לחוויה הקולינארית מציע הפסטיבל גם סדנאות ומופעים תרבותיים. בין האירועים: מופעי טאיקו לייף - מופע תופי טאיקו יפני מרהיב, מופעי אמנויות לחימה (אייקידו, קנדו KENDO, איאיידו IAIDO, ג'ודו JODO ונגינטה), מתחם קימונו, קליגרפיה – תערוכה + מייצג חי של כתיבת הסימניות היפניות עם שימוש במכחולים אותנטיים, מתחם יצירה: אוריגמי וכתיבת שמות ביפנית, סדנת ריקוד יפני מסורתי והרצאות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר