מארק צוקרברג על מקל ואילון מאסק נוזל. קולקטיב האמנות האמריקני MSCHF, שידוע בהטרלות צרכניות עם טוויסט חברתי, משיק בימים אלה מיזם פופ אפ קולינרי קיצי במיוחד: קולקציית שלגונים בדמות כמה מהאנשים העשירים בתבל - ביל גייטס (מיקרוסופט), ג'ף בזוס (אמזון), ג'ק מא (עליבאבא), מארק צוקרברג (מטא) ואילון מאסק (טסלה, בין היתר).
הקינוחים הקפואים יוצעו השבוע למכירה בכמה לוקיישנים נבחרים בניו יורק (כיכר קולומבוס, פארק כיכר וושינגטון, פארק מקארן) ובלוס אנג'לס (שדרות הוליווד, מזח סנטה מוניקה, מרכז הקניות The Grove), וישונעו באמצעות אוטו-גלידה מעוצב הנושא את הכיתוב "תאכלו את העשירים" - Eat The Rich.
מדובר למעשה במחאה לא כל כך סמויה על כך שחמשת המגה-מיליארדרים הללו אוחזים בהון כה עצום, במקום לחלוק אותו עם העולם. החמישה אמנם מקפידים לתרום מכספם ועומדים מאחורי מיזמים פילנתרופיים שונים, אך יש שיגידו שזה לא מספיק, ובטח שלא הוגן.
מחירו של שלגון, אגב, ממש לא נמוך - 10 דולרים ליחידה, בתוספת מס ערך מוסף של 190 קלוריות. עם זאת, כל ההכנסות יועברו להמשך פעילות הקולקטיב ולמימון הטרלות נוספות. הארטיקים אף לא מתאימים לטבעונים, שכן הם מכילים חלב (וגם סויה).

ומה לגבי הטעם? קשה לדעת, שכן הביקורות הראשונות טרם עלו לרשת, אבל חייבים להודות שהעיצובים של השלגונים פשוט מקסימים, עד כדי כך שחבל לתת בהם ביס. מה, לא חראם על הלחיים של אילון? וזה עוד לפני שהזכרנו את הלוגואים שהצמידו לכל מיליארדר - קלטתם את הדיסלייקים של צוקרברג ואת פרצוף האמזון העצוב של בזוס? משעשע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו