אנחנו מקווים שאתם רעבים, כי יש המון אירועים שווים השבוע

מדובר בסך הכל באייטם "חדשות האוכל" רגיל, אבל השבוע הזה מלא בכל כך הרבה אירועים קולינריים שווים ברחבי הארץ, שאנחנו באמת ממליצים לא לקבוע שום דבר אחר, ולבוא רעבים וצמאים כמובן

אושן בייטס - אונטופו וג'ין סיטדל, צילום: נועם פריסמן

כבר שלושה עשורים בדיוק שמכינים ביקב קסטל יין משובח. החגיגות יגיעו בשבוע הקרוב לשיאן, עם שתי ארוחות טעימות בניצוחו של שף גל בן משה, שיתקיימו במסעדת פאסטל (שדרות שאול המלך 27, תל אביב) ב-11 וב-18 ביולי. כל ארוחה תכלול תשע מנות, לצד טעימות יין שמייצגות את 30 שנות העשייה של היקב. 595 שקלים לסועד. מספר המקומות מוגבל, יש להזמין מקומות מראש בטלפון 03-6447441.

יקב קסטל חוגג 30, צילום: אלעד ברמי

אקסטרה גודל, אקסטרה טעם, אקסטרה פיצה. דומינו'ס משיקה לקראת הקיץ, ניחשתם נכון, את פיצה אקסטרה - פיצה גדולה במיוחד (16 אינץ' לעומת משפחתית בגודל 14 אינץ'), המתאימה לחלוקה ולטבילה בשני דיפים חדשים - איולי שיפקה ופסטו. 80 שקלים לפיצה אקסטרה אחת ושני דיפים.

פיצה דקה של דומינוס, צילום: דן פרץ

רשת בתי האירוח סלינה חוברת לרידיפיין מיט למיזם חוצה ארצות. שתי החברות משיקות תפריט על בסיס רכיבים מהצומח שיוצע החל מהחודש בלוקיישנים של סלינה בישראל ובאנגליה, ויתרחב בהמשך למיקומים ברחבי העולם. לרגל שיתוף הפעולה יקיימו החברות ב-12 ביולי אירוע השקה על גג סלינה ביץ' בתל אביב (אריה שנקר 2). במסיבה, שתתחיל בשעה 18:00, תוכלו ליהנות ממוזיקה טובה, ממרגריטות קפואות וכמובן ממבחר מנות רידיפיין, והכל באווירה מקסיקנית מקפיצה. לרגל החגיגות, יתארח השף המוערך מרקו פייר וויט בעל שלושה כוכבי המישלן שיגיע היישר מאנגליה לבשל מנות רידיפיין מיט באווירה מקסיקנית, לצד דרינקים, דיג'יי ועוד

300 שקלים לכרטיס לא כולל לינה; 1,150 שקלים לכרטיס כולל לילה ליחיד; 1,450 שקלים לכרטיס זוגי כולל לינה. להזמנות: https://www.eventer.co.il/selinaxredefine

מותג הג'ין הצרפתי Citadelle, מותג המיקסרים Fever Tree ואונטופו מציגים את Ocean Bites, פרויקט מיוחד לכבוד יום הבסטיליה הצרפתי, שבמסגרתו יגישו מסעדות נבחרות חמש מנות ביס לצד שני דרינקים מבוססי ג'ין וטוניק.

מחיר ארוחת טעימות מתחיל ב-150 שקלים, ובין המסעדות המשתתפות ניתן למצוא את רביבה וסיליה (שתציע מנות כמו אספרגוס וירוקים על קרם שקדים, קרפצ'יו דג ים וזעתר), קיצ'וקאי (שתגיש את הבלאק ממבה - טוויל בועות פריך, טרטר טונה קצוצה, ויניגרט ג'ינג'ר, איולי הבנרו ועלים), דלידה, אונזה, מסה, סר עבדול, ויקי כריסטינה ומנא. לכרטיסים: ontopo.co.il.

אושן בייטס - אונטופו וג'ין סיטדל, צילום: נועם פריסמן

חובבי קוקטיילים? סמנו ביומנים את יום רביעי, 13 ביולי, שבו יארח הג'ין קלאב סופרים (קינג ג'ורג' 83, תל אביב) את איש האלכוהול בר זגורי, לערב שכולו על טהרת ג'ין Citadelle (ולא, הסמיכות ליום הבסטיליה אינה מקרית גם הפעם). החל מ-18:00 תתקיים במקום סדנת ג'ין חינמית של בית התזקיקים Maison Ferrand, וב-20:00 בדיוק יתחיל זגורי לרקוח, לשקשק ולמזוג קוקטיילים מיוחדים לערב, נוסף על קוקטיילים האהובים של הג'ין קלאב.

ג'ין סופרים קלאב, צילום: רן בירן

Vinum TLV by American Express, פסטיבל היין עם הטוויסט האיטלקי, יתקיים השבוע בפעם החמישית, בפורמט גדול מתמיד. יותר מעשרים דוכני יין של מבחר יקבים, פסטות מבית ברילה, עמדות גלידה וצ'ורוס, גבינות מבית באשר פרומג'רי והופעות חיות ינעימו את הזמן ואת החך שלכם ב-13 ו-ב14 ביולי, מ-18:00 עד 23:00 בכיכר גבעון, תל אביב.הכניסה חופשית, אבל יהיה אפשר לרכוש במקום כרטיסיות טעימות: 4 טעימות יין ב-89 שקלים, ו-4 טעימות יין ומנת פסטה או צלחת גבינות ב-99 שקלים. לקוחות אמריקן אקספרס יוכלו לרכוש כרטיסיית טעימות ב-350 נקודות (150 נקודות ללקוחות פרימיום).

פסטיבל וינום, צילום: שי אלמוג

מלון וקפה אסמבלז' שבתל אביב (אלנבי 48) חוגגים יום הולדת שנה, וב-12 ביולי יתקיים במקום אירוע מיוחד עם קונצרט כלי מיתר. אבל אנחנו, כמו תמיד, קודם כל באים בשביל לאכול, ולכן התעניינו בתפריט שיוגש במסיבה. אז הנה ככה על קצה המזלג: טארט פלמבה, קרם פרש, בצל, מוצרלה, פרמזן ותרד (38 שקלים); תפוחי אדמה מבושלים, מעוכים וצלויים לצד קטשופ קארי (38 שקלים); סביצ'ה דג ים (48 שקלים); ורוסט שייטל פרוס עם עלים ירוקים וחרדל (48 שקלים). לא מגיעים לחגוג? לא נורא. בימים א'-ה' מ-12:00 עד 20:00 תקבלו 1+1 על כל הקוקטיילים ו-30% הנחה על היינות, אז אפשר לקפוץ כשמזדמן.

קפה אסמבלז', צילום: רן בירן

חנות הפופ-אפ של קפה טורקי עלית, הפועלת במסגרת פרויקט "טורקי בנמל", תהיה פתוחה בין 10 ל-14 ביולי בנמל תל אביב. תמצאו שם מתחמי קפה, עמדת צילום, חנות מוצרים ממותגים כמו כוסות חבק עם חריטה אישית, ושלל פעילויות לילדים - כולל בישול קפה וטעימות של ברד שוקולית (אפשר כזה גם למבוגרים?). כל הרווחים ייתרמו לעמותת עלם.

מוסד הבשרים התל-אביבי הטרקלין (היכל התלמוד 4) סוגר לכם פינה (או ארבע, בהתחשב בכמות האוכל) עם ארוחת טעימות בשר ויין ישראלית, הכוללת חמש מנות ראשונות (חציל קלוי עם טחינה, קרפצ'יו סינטה, פרנה בעבודת יד, פטה כבד עוף בריבת בצל ויין אדום, וארטישוק קלוי על מיקס עגבניות); מנה עיקרית לבחירה (סטייק רוקה מבשר וגיו, סינטה לצריבה או ספייריבס טלה); קינוח זוגי וכוס יין מיקב שאטו דה גליליי. כל זאת ב-500 שקלים לצמד סועדים. הארוחה מוגשת מדי ערב וגם בשבת בצהריים.

מסעדת Aberto שבגדרה (שכביץ 5) מתחדשת בתפריט קינוחים מעודכן, הכולל לא פחות מחמישה מתוקים מפנקים: ברד פודינג (בליווי גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח - 52 שקלים); אצבע שוקולד (קרמו שוקולד 70%, חמאה חומה, אגוזים ושבבי וופל - 48 שקלים); עוגת גבינה באסקית (בליווי רוטב פירות יער - 48 שקלים); פנקוטה קוקוס (עם אננס ברוטב פסיפלורה ושקדים מטוגנים, טבעוני - 48 שקלים); וטירמיסו (48 שקלים).

קיץ + סושי = מנות חדשות ומרעננות ברשת אושי אושי. מוכנות ומזומנות לצ'ופסטיקס שלכם: סלט בונזאי (המון ירקות, בצל מטוגן ורצועות עוף ברוטב שזיפים וחמאת בוטנים), סלט מלפפונים, ספרינג רול וייטנאמי (דפי אורז, קרם טופו או גבינת שמנת, סלמון נא, חסה ובטטה) ועוד. 64-46 שקלים.

שעות שמחות במיכלאנג'לו, הטבעונית היפואית (בן תרדיון 2, שוק הפשפשים). בכל יום בין 18:00 ל-21:00 מציעה המסעדה הנחה על כל תפריט האלכוהול, עם בירות ב-22 שקלים, שפריץ ב-26 שקלים וקוקטיילים ב-38 שקלים. אמרנו ששמח, לא?

האפי האוור טבעוני במיכאלנג'לו, צילום: יחצ

טרי בראסרי שברחובות (הרצל 194) עברה שיפוץ מקיף, הגדילה את המטבח והרחיבה את התפריט. במילים אחרות, מהיום אתם מוזמנים ליהנות מהרבה יותר מנות, והנה כמה דוגמאות: סביצ'ה דג ים על הסכין (בצל סגול, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שקדים קלויים ויוגורט יווני - 52 שקלים); סלט כרובית (נענע, עלים ירוקים, ויניגרט הדרים, פרי עונתי, פלפל חריף ואגוזי מלך - 53 שקלים); המבורגר ביין אדום (300 גרם בשר מיושן 21 יום, בצל מדורה ופירה - 82 שקלים); פילה דניס (טורטליני דלעת וגבינות בעבודת יד, חמאה, שרדונה וסחיטת עגבניות מגי ותרד טורקי - 109 שקלים); ופטוצ'יני אליו אוליו ארטישוק (שעועית ירוקה, קלמטה, פסטו אגוזים, עגבניות שרי מיובשות ושקדים קלויים - 64 שקלים).

מיקונוס פינת הכרמל. מסעדת זוס החיפאית (שדרות הנשיא 134, מתחם האודיטוריום) משיקה בראנץ' יווני זוגי, המוגש בימי שיש בין 9:30 ל-11:30. בתפריט: "פיתת" כרישה אפויה עם חלמון צלוי למחצה, לחם יווני מהטאבון ומזות יווניות, ובהן סקורדליה, זוקיני אפוי וגבינת פטה, פורל מעושן ושומר מוחמץ. להשלמת אווירת הטברנה: קוקטייל מימוזה וצלילי בוזוקי. 149 שקלים.

ספיישל זוגי חדש במסעדת שפי, שבמושב מנות בגליל המערבי: הסעודה מתחילה במבחר מנות ראשונות (פיתות, חציל בשלושה סוגי טחינות, סלטים ופטריות מוקפצות), וממשיכה לחגיגה של 750 גרם בשרים המונחים על מחבתות חמות (סטייק, פרגית, אסאדו מהמעשנה וירקות צרובים). בהצלחה עם לקום אחר כך מהכיסא.

מרימים לטוגנים. יום הצ'יפס הבינלאומי יצוין ב-13 ביולי, ולכבודו חוברת רשת לאגר אנד אייל לתפוצ'יפס ומציעה במשך חודש ימים שלוש מנות על טהרת חטיף תפוח האדמה: Corn Fries (תפוצ'יפס מקסיקני עם גבינה כחולה נמסה, אבוקדו, רוטב פלפלים, טבעות חלפיניו ויוגורט - 32 שקלים); Cheesy Dip Crunch (תפוצ'יפס בטעם שמנת בצל, לצד דיפ גבינות ותירס חם - 30 שקלים); ו-Caesar Chips (סלט עלי חסה, רוטב קיסר, חזה עוף צלוי ו"קרוטונצ'יפס" מתפוצ'יפס קראנץ' טבעי - 38 שקלים).

חברת הכרם, המשווקת בישראל את וודקה סטולי, יוצאת בשיתוף פעולה עם הבר התל-אביבי הרצל 16 (שברחוב הרצל 16, כן?), ומשיקה את מיזם "קוקטיילים למען אוקראינה". במהלך חודש יולי, חמישה שקלים ממחיר שני קוקטיילים (קייב מיול - 52 שקלים ואפלצ'יק - 56 שקלים) ייתרמו לעמותת World Central Kitchen, המספקת ארוחות לפליטים ולאזרחים באזורי הקרבות באוקראינה. בנוסף הוציאה סטולי בקבוק חדש המעוצב ברוח דגל אוקראינה, ובמרכזו יונה עם עלה של זית.

מיזם קופסת אוכל משתף פעולה עם בני בריגה מקפה לויסנקי, והתוצאה היא מארז עם ספר הגזוז של בריגה (המלמד איך להכין גזוז במטבח הביתי, כולל מתכונים, הנחיות להתססת פירות, שימוש בירקות ובתבלינים וכו'), שתי כוסות להכנת גזוז, צמד עציצי תבלין, ממרח פיסטוק ופירות יבשים. 285 שקלים. יאללה, תנו גז.

מארז קיץ של קופסת אוכל וקפה לוינסקי, צילום: דן לב

ויווה לה פטיסרי! עד 15 ביולי תציע רשת בוטיק סנטרל, בשיתוף חברת סוגת, סדרת קינוחים שמצדיעה לקלאסיקות צרפתיות, כי בכל זאת יום הבסטיליה. ממתינים לכם מאחורי הוויטרינות: אקלרים ממולאים בקרם פטיסייר (14 שקלים), מקרונים צבעוניים (6 שקלים ליחידה), מילפיי (29 שקלים), פריז ברסט (24 שקלים), פטיפורים (7 שקלים ליחידה), משולשי אופרה אישיים (29 שקלים) ומתוקים נוספים שיעשו לכם או-לה-לה בנשמה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר