ארוחות שף עד הבית: הטרנד שלא הולך לשום מקום

מגיפת הקורונה הביאה הרבה מאוד רעיונות חדשים לחיינו, את מרביתם נעדיף לשכוח בהקדם האפשרי. החל מסגרים ומסיכות ועד לתווים ירוקים ושיחות זום מעייפות. אבל יש טרנד אחד שתפס תאוצה בזמן התאוצה – ועשוי לעזור לחיי הפנאי של כולנו גם בעתיד. אלו הן ארוחות השף הפרטיות שכבר כבשו את ישראל בסערה – ולא הולכות לשום מקום.

, צילום: FREEPIK

מה שהיה פעם נחלתם של העשירים והמקושרים בלבד – הרי למי יש כסף לשכור שף לערב שלם – נהיה בשנה האחרונה נגיש מאי פעם. ארוחות השף הפרטיות עלו למודעות בזמן הסגרים הבלתי נגמרים, כאשר המסעדות עמדו סגורות – ואינספור שפים וטבחים חיפשו תעסוקה ופרנסה חדשה. אז התחילו רבים מהם להציע ארוחות ללקוחות פרטיים.

הרעיון הבסיסי נשמע מופלא: במקום לנסוע לעיר הגדולה, לעמוד בפקקים ולחכות שיושיבו אותנו בשולחן – השף מגיע אלינו לבית או למשרד ומבשל לנו ארוחה שנבחרה במיוחד עבורנו. השולחן שלנו הופך לערב אחד למסעדה של ממש. זה מתחיל בתפריט שנתפר בדיוק למידות ולהעדפות שלנו, ממשיך ביכולת לשלב את ארוחת השף בתפריט האומנותי – אבל מסתכם בעיקר באינספור טעמים יוצאי דופן.

צילום: UNSLPASH,

מאז עברו הרבה מים מתחת לגשר – ומרבית המסעדות הספיקו להיפתח מחדש. אבל ארוחות השף הפרטיות לא איבדו מהפופולריות שלהן – להפך. "ישראלים רבים נחשפו בתקופת הקורונה לאפשרות החדשה הזאת והתאהבו", מסביר השף גיא רוזן, בעלי חברת "טעם השף". "אנחנו עוסקים כבר יותר מעשור באספקת שירותי שף פרטי עד הבית – אולם השנה הזאת שברה את כל השיאים וממשיכה לשבור אותם עד היום".

מהפכת ארוחות השף הפרטיות לא מסתכמת רק באפשרות בילוי חדשה לימי הולדת או לאירועים מיוחדים. למעשה, הטרנד החדש הזה משנה את הצורה שבה רבים מאיתנו מתכננים אירועים עם קייטרינג. "במקום להסתפק בתפריטים מוכנים מראש ולהתפשר על חומרי גלם בינוניים", אומר רוזן, "חברות רבות בוחרות בשירותי שף פרטי לאירועים של עשרות או מאות אנשים. כך אפשר להעניק חוויה קולינרית עוצרת נשימה של אוכל גורמה גם לקהל גדול יותר".

צילום: UNSLPASH,

כך, ארוחות גורמה פרטיות מסוגלות להתאים לימי הולדת, למסיבת רווקות, לאירועים קטנים, לאירועי חברה – ולעוד מגוון רחב של אירועים שונים. לכך ניתן להוסיף גם את מופעי השף – שבהם הארוחה היא לא תוספת צדדית לאירוע, אלא "המנה העיקרית". במופעים אלו תהליך הבישול נעשה אל מול עיניהם של האורחים – והוא כולל אנקדוטות, סיפורים ועצות שונות ממטבח השף.

במובנים רבים, ארוחות השף הפרטיות הן ההמשך ההגיוני של המהפכה הקולינרית שעברה על ישראל בשנים האחרונות. מצד אחד נפתחו אינספור מסעדות גורמה יוקרתיות, מנגד רבים החלו לבשל תוך הקפדה רבה יותר על חומרי הגלם ועל הטכניקה – והנה שתי המגמות הללו משתלבות. עבור ישראלים רבים, הגורמה לא צריך להישאר במסעדה והמטבח הביתי לא צריך להתפשר: ארוחות שף מאפשרות להביא את הטעמים המפנקים והיוקרתיים ביותר כל הדרך עד הבית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר