במשך שנותיי הארוכות בענף הקולינריה, למדתי עד כמה התחום בו בחרתי מעצב את דמותי האישית, לצד זו המקצועית. הכישרון לבשל ולאפות הוא מתנה שמאפשרת לי להמציא, ליצור, לחדש ולרגש כל יום מחדש. עם הזמן גם למדתי שהמתנה הזאת היא גם זכות שניתנה לי להעניק ולתרום לסביבה ולקהילה. לכן, כשרחלי קרוט, היזמית והמנוע שמאחורי המיזם ״אחתאחת״, הזמינה אותי להשתתף באירוע ההתרמה השנתי של הפרויקט שיתקיים מחר (יום שישי, 9.7.21, מתחם האירועים לוקא, משמר השרון), שמחתי והתרגשתי כאחד.
שמחתי, מפני שאני שמחה לתת, לתרום, להתגייס ולהירתם. לעשות טוב, עושה לי טוב ואני ששה אלי הזדמנות.
התרגשתי, מפני שזוהי הזדמנות לפגוש את חברותיי לעשייה - 40 נשות קולינריה המתמחות באפייה ובעשייה מתוקה, חברו להן יחדיו באירוע שכל כולו תמיכה, תרומה ונתינה.
בחדוות יצירה כרכתי סינר אדום למותניי ואפיתי 25 תבניות של בראוניז פאדג׳ שוקולד עם שיש ממכר של חמאת בוטנים קטיפתית, וכן 25 תבניות של חיתוכיות שוקולד, ריבה ושטרויזל קקאו וסוכר חום. ארזתי כל תבנית בצלופן שקוף מרשרש, קשרתי בסרט ורוד ונשי ואף חתמתי בפתק אישי, לכל תורמת ותורם.
בעודי עובדת שעות ארוכות במפעל האפייה הביתי שפתחתי, הצטרפו אליי שירה איסקוב, שותפתנו לדרך, אשר אמונה על חלוקת התרומות לידיים הנכונות, והבלוגרית בת חן דיאמנט, שלוקחת חלק באירוע.
הן מעולם לא נפגשו, עד היום, אך בין השתיים קשר מצמרר. שכן, שירה סיפרה בעדותה כי בזמן התקיפה האכזרית, היתה בעיצומה של הכנת חלות לכבוד ערב החג. המתכון אותו בחרה להכין הוא המתכון של בת חן דיאמנט.
שירה מעידה על עצמה כי תמיד אהבה לאפות, אך לאחרונה היא מוצאת את עצמה מחוץ למטבח. החיבור האמיץ שנוצר בין שירה לבין נשות האוכל, במהלך השבועות האחרונים, עת אנו עובדות במלוא המרץ על הפקת האירוע – הניב מתכון מיוחד לאירוע בשם ״העוגיות של שירה״, בשיתוף מאפיית ביסקוטי.
עוד ישתתפו וימכרו באירוע את תוצרת ידן: תמרה אהרוני, שרית נובק, שקמה יעקבי, שי לי ליפא, רינת צדוק, רחלי קרוט, רות אופק, רות אוליבר, רונית צין קרסנטי, קרן קדוש, עדן דוד, עדי קלינגהופר, עדי כהן, נטלי לוין, נועה עינת, מור כהן, מאיה דרין, לידר שקד, ליאור משיח, יהודית כהן מורחיים, חסי סגל, חן שוקרון, זוהר לוסטיגר בשן, דניאל וגנר, בתיה סורק, אריאל ברי בן חמו, אפרת ליכטנשטט, אורלי פלאי בורנשטיין, אולגה טוכשר, מיתר חומסקי, שוקוליטרי גליצקי, מוקאיה שוקולד, איקה כהן, ברונו שוקולד, ג׳וליקה שוקולד, יער הקקאו.
אני מזמינה אתכן ואתכם באופן אישי להגיע וליהנות מכל הדברים הנפלאים שיוצעו למכירה, אבל גם מי שלא יוכל להגיע יוכל להכין את המתכונים שלי ושל בת חן בכוחות עצמו. בהצלחה!
האירוע יתקיים במתחם האירועים לוקא, משמר השרון, בשעות 10:00-13:00. לפרטים נוספים לחצו כאן.
בראוניז פאדג' שוקולד וחמאת בוטנים | מאיה דרין
רשימת חומרים ל-20 יח':
150 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
1/4 כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום דחוס
3 ביצים
3/4 כוס קמח תופח מאליו
4 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
אופן ההכנה:
ממיסים בקערה אחת במיקרו חמאה, שוקולד מריר, ושני סוגי סוכר (יש לשים לב להפעיל את המיקרו ל-30 שניות בכל פעם כדי לא להלהיט את החומרים יתר על המידה).
מערבבים היטב לעיסה אחידה.
מוסיפים ביצים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח תופח ומערבבים היטב.
יוצקים לתבנית מרובעת 30 ס"מ X 20 ס"מ משומנת.
מחממים מעט את חמאת הבוטנים כך שתהפך דלילה (כ-10 שניות במיקרו). יוצקים מעל העוגה ויוצרים דוגמת שייש בעזרת חוד של סכין.
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-35/30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
מצננים וחותכים לריבועים.
עוגיות שוקולד צ’יפס | בת חן דיאמנט
חומרים ל- 30 עוגיות בינוניות:
100 גרם חמאה רכה מעט חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
50 גרם סוכר חום כהה
כפית תמצית וניל
1 ביצה
165 גרם קמח לבן מנופה (אפשר גם עם כוסמין מלא)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
100 גר’ שוקולד צ'יפס לבן
100 גר’ שוקולד צ’יפס חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 190 מעלות (לא טורבו).
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים שני סוגי סוכר עם החמאה כשתי דקות, עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
מוסיפים לתערובת תמצית וניל וביצה.
מוסיפים קמח, סודה לשתייה, מלח ומעבדים כדקה עד שהבצק מתאחד (עיבוד יתר פוגם במרקם העוגייה)
מוסיפים את השוקולד ומערבלים מעט עד להטמעת השוקולד ויצירת גוש בצק
עוטפים את קערת המיקסר ומקררים את מסת העוגיות לשעה במקרר (ניתן גם ליממה), פעולה זו תבטיח לנו שהעוגיות לא יצאו שטוחות.
בעזרת כף מדידה קורצים מהבצק עיגולים, מגלגלים לצורת כדור, מניחים במרווחים גדולים ע”ג תבנית עם נייר אפייה.
אופים כ-10 דק’ עד שהעוגיות זהובות, העוגיות יוצאות מהתנור רכות מעט והן מתקשות כשהן מתקררות.
מצננים, שומרים בצנצנת אטומה לחמישה ימים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו