"בהתחלה הלקוחות נבהלים, אחר כך הם מתמכרים"

עם תוספות מפתיעות, אווירה כיפית ואפילו פיצה-כנאפה שלא תבייש אף מסעדה שמוכרת את הקינוח המתוק, הסניף החדש של "סה טו" בשוק הפשפשים ביפו יעשה לכם שמח בבטן ובלב, וזה בדיוק מה שהאזור הזה צריך בימים אלו

פיצה כנאפה, צילום: גיל אבירם

כל עיר שרוצה לכבד את עצמה, צריכה שיהיו בה כמה פיצריות שישביעו את תאבונם של חובבי המאפה העגול. תושבי ראשון לציון והסביבה, למשל, יכולים להעיד על "סה טו" כאחת הפיצריות המוצלחות ביותר בעיר, וזה למרות שהיא הוקמה על ידי רון אלימלך רק לפני כשנה וחצי.

כעת, גם תושבי תל אביב והסביבה, שאיך נאמר זאת בעדינות? לא בדיוק סובלים ממחסור בפיצריות איכותיות, יוכלו ליהנות בעצמם מ-"סה טו", שחנכה סניף חדש בשוק הפשפשים ביפו – והפעם, אחרי שהגבלות הקורונה הוסרו ועם תום מבצע "שומר החומות", הם יוכלו לאכול אותן בכיף גדול ובאווירה המגניבה שהמקום מציע.

"אפשר להגיד שנכפה עלינו סגר נוסף בזמן המבצע, אבל עכשיו חזרנו בגדול", סיפר אלימלך ל"ישראל היום". "בזמן סגרי הקורונה, אנשים היו יכולים להגיע לסניף בראשל"צ כדי לאסוף פיצות או להזמין משלוח, אבל ב'שומר החומות' סגרנו את המקום לגמרי כדי לא לסכן את העובדים או את הלקוחות שלנו".

אחד הדברים שהופכים את "סה טו" למקום מיוחד הוא לא רק בעובדה שמגישים שם פיצות נפוליטניות שמוכנות בשיטה המסורתית שמחוממות בטאבון אבן איטלקי מיוחד, אלא גם בתוספות הלא שגרתיות שלו. כן, אפשר למצוא שם פיצות יותר קלאסיות (אחת מהן, למשל, כוללת רוטב עגבניות, מוצרלה, שום קונפי ובזיליקום ואחרת רוטב עגבניות, מוצרלה ואנשובי אורטיז), אבל עם פיצות "מטורפות" שכוללות רוטב קארי פיקנטי, מוצרלה, בטטה, פטריות ובצל ירוק או פיצת סלמון כבוש עם עגבניות ברוסקטה עם בצל ירוק, בצל סגול וגרידת לימון – אתם עשויים לסיים את האכילה בבית משוגעים.

"הבצק והקמח של הפיצות הם איטלקיים קלאסיים, אבל מה שנמצא עליהן הוא הדבר המעניין ביותר", הוסיף אלימלך, ואנחנו יכולים להעיד שהוא בהחלט צודק. "יש אצלנו דברים שלא מוצאים בכל פיצרייה, כי היה לי חשוב שכל מנה שאני עושה תהיה מיוחדת. יש לקוחות שבהתחלה נבהלים מהתוספות, אבל אז מתמכרים אליהן".

פיצה "סה טו",

אם העובדה ש"סה טו" הייתה (כמעט) הפיצה-בר היחידה בראשון לציון הפכה אותו לדבר חריג בנוף של העיר, בתל אביב המצב שונה: "זה אזור ממש מגניב והיצע הפיצריות בו לא גדול במיוחד ביחס למרכז תל אביב. הרי פיצה-בר זה לא רק אוכל, זו גם האווירה של האנשים, שתייה ואוכל, ויש לנו שילוב מוצלח שלהם".

התוספות הלא צפויות והיצירתיות עושות את כל ההבדל, והופכות את "סה טו" למקום קליל שכיף לשבת בו עם אוכל איכותי, ולא במנות גנריות של כל בר טיפוסי. אפשר לקחת כדוגמה את פיצת הפולנטה (רוטב עגבניות, מוצרלה, פטריות, שמן כמהין ופטריות), שהיא לא רק טרנדית אלא גם אשכרה טעימה, ולכן לא הופתענו שטרפנו אותה בתוך רגע וחצי.

פיצה מעניינת נוספת היא זו שכוללת את חמאת הבית, מוצרלה, פטה, גורגונזולה, עלי תרד ואגוזי מלך. כן, אגוזי מלך זה משהו שמעולם לא אכלנו עם פיצה – אבל אחרי ביס אחד, זה הרגיש כמו חיבור שלא ברור לנו למה לא הכרנו עוד קודם (אפילו הבן בן השנתיים וחצי שלי יעיד על כך, כי הוא פשוט חיסל אותה ובקושי נתן לאשתי ולי לגעת בה). השילוב של התוספות עם הבצק הטעים עובד מעולה, והמקוריות של המנה הזו ממש תורמת לכיפיות שלה.

פיצה "סה טו", גיל אבירם

דוגמה נוספת למקוריות של המקום היא בפיצת הכנאפה, כזו שלא הייתה מביישת אף מסעדה שמוכרת את המאפה המתוק באזור שוק הפשפשים – ויש לא מעט כאלה. עם קדאיף בחמאה, פיסטוקים גרוסים, מחית פיסטוק ורוטב שוקולד לבן לא פחות ממדהים וממכר במיוחד, כל ביס גרם לנו להבין שמדובר בחיבור שנוצר משמיים.

"סה טו" מציע מקום לאנשים שמוכנים להתנסות בפיצות שהם לא אוכלים בכל הזדמנות, ויחד עם מוזיקה טובה, מראה מרשים ואוכל שנותן טוויסטים מעניינים למנה שגרתית, הוא יכול להפוך לפיצה-בר הכי מוצלח של התקופה הקרובה.

"סה טו", רב חנינא 7, יפו, מדי יום החל מ-17:00 עד 00:00

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר