חוויה קולינרית שמשאירה טעם של עוד

שף עד הבית: קולינריה פוטוגנית במינימום מאמץ ומקסימום טעם

freepik

בשיתוף טעם השף

תרבות ה"עכשיו ומיד, במינימום מאמץ וכמה שיותר פוטוגני" לא פסחה על העולם הקולינארי, ההפך הוא הנכון. מעולם לא היה האוכל שלנו כל כך מצולם ומעטות התקופות בהן אסתטיקת המזון קיבלה תשומת לב כה רבה.

אלא שאנחנו כבר לא מוכנים להסתפק רק באסתטיקה ואנחנו לגמרי צודקים. עולם המזון מאגד בתוכו מגוון תחומים שתופסים מקום של כבוד בשיח הציבורי סביב הרגלי החיים שלנו: הרכב המזון ופרוטוקול האכילה, איכות הרכיבים, יצירתיות המנות, ערכים תזונתיים, חומרים משמרים וצבעי מאכל, טריות המרכיבים ועוד. 

לכל אלה נוסף גם שינוי הרגלי הצריכה המהותי ביותר שאנו חווים מאז פרוץ הקורונה: אנחנו אוהבים להיות בבית. ביתנו הוא מבצרנו וגילינו שאנחנו די אוהבים להיות בבית, להרגיש בנוח אך לא רוצים לוותר על שלל האטרקציות והפינוקים שהתרגלנו אליהם. בגדול, אנחנו מעדיפים שהחוויות תגענה אלינו ולא ההפך.

שף פרטי עד הבית

כך פרץ בסערה לחיינו טרנד חדש : שף פרטי עד הבית. מדובר בשף שמגיע אלינו הביתה ומכין ארוחת גורמה על פי תפריט שסוכם מראש.

אנשים שעשו זאת מדווחים על חוויה ייחודית ושונה לחלוטין מאכילה במסעדה. הם מספרים שחשו נוחות ונינוחות, הנאה קולינארית ברמה גבוהה באווירה ביתית חמה ומפנקת. הם אומרים שהטעמים, הריחות והחוויות ליוו אותם ימים רבים לאחר מכן.

גיוון איכותי ושידרוג האימפקט

אנחנו אוהבים לחוות קולינריה טובה ויודעים שארוחה מוצלחת לוחצת אצלנו על עוד כפתורים, מעבר לכפתור של חוש הטעם. יצאנו למסעדות, נחשפנו לארוחות גורמה וכשאנחנו חוגגים אירוע במסגרת ביתית, אנו לא מעוניינים להסתפק בפחות מכך. כשמוסיפים לכך את האינטימיות הייחודית שנוצרת כאשר שף מקצועי נכנס אלינו ולטבח ומבשל במיוחד עבורנו, מתקבלת חוויה יוצאת דופן בכל כך הרבה רבדים, שתשאיר גם אתכם וגם את האורחים עם טעם של עוד ולא רק בגלל המזון.

אז איך זה עובד?

ארוחת שף פרטית הינה ארוחה בה השף בו בחרתם מגיע עד אליכם הביתה ומכין עבורכם ארוחה על פי התפריט שנסגר מראש ולמספר הסועדים עליו הוחלט. המנות מותאמות אישית והקשר הבלתי אמצעי שנוצר עם השף הופך את האירוע לחוויה מפנקת ועוצמתית.

מרק דלעת ערמונים ובטטה עם גריסיני  צילום : טעם השף,

אתם בוודאי שואלים את עצמכם מה ההבדל בין ארוחת שף ביתית לארוחת שף במסעדה ולהזמנת קייטרינג הביתה. הנה מספר יתרונות שמאפיינים ארוחת שף עד הבית:
• יחס אישי ובלתי אמצעי עם השף ( זו חוויה בפני עצמה)
• אירוע בעל אופי ייחודי ויוקרתי
• תפריט שמותאם אישית להעדפותיכם ולהעדפות האורחים
• אירוע אינטימי בחמימות ביתית וברמה קולינארית בלתי מתפשרת
• תשומת הלב גם לפרטים הקטנים ביותר
• התאמה מושלמת בין התפריט והתנהלות הארוחה לאופי האירוע

ספרו לנו עוד

הסתקרנו לשמוע עוד פרטים ופנינו אל חברת "טעם השף" בניצוחם של השפים גיא רוזן וחיים דהן, שפים מנוסים וותיקים שמבשלים באהבה, כבר מספר שנים, ארוחות גורמה בבתי לקוחותיהם בכל רחבי הארץ.

סלט עלי בייבי חסה עם ויניגרט אשכולית אדומה ובלסמי  צילום : טעם השף,

האם קיימת הגבלת מינימום למספר סועדים?

ממש לא. אנחנו מבשלים לעתים למספר רב של אנשים ולעיתים לשני סועדים בלבד. הכול בהתאמה לאירוע, לרצון הלקוח וצרכיו. הדבר החשוב הוא שבשל אופי הפורמט, האווירה תמיד אינטימית, נעימה וזורמת. יש משהו מאד חם ואישי בבישול עבור אנשים, במיוחד כאשר זה מתרחש אצלם בבית. זה משרה אווירה מיוחדת מאד ויוצר יחס בינאישי שתמיד עובד.

כיצד הלקוחות יכולים להיות בטוחים שהרכב הארוחה יתאים להם?

היופי בפורמט הזה הוא ההתאמה האישית. התפריט הוא אישי לגמרי ומותאם לכל אירוע ואירוע, על פי ההעדפות הקולינאריות של הלקוחות, פרוטוקול תפריט מועדף, אופי האירוע, מספר האנשים והאווירה הכוללת שירצו לייצר. כל תפריט הוא תוצאה של שיחה עם הלקוחות המזמינים, תיאום ציפיות מולם ונקבע בשיתוף איתם ולשביעות רצונם.

בנוסף, אנו מקפידים להשתמש בחומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר ורוכשים אותם רק מספקים איכותיים ואמינים, מהארץ ומחו"ל.

קרפצ'יו פילה בקר בלסמי מצומצם, אגסי נאשי סביצ'ה טונה אדומה מנגו אבוקדו וקוויאר שחור  צילום : טעם השף,

ומה לגבי תקציב?

עלות ארוחה כזו היא נתון משתנה המושפע מהרבה גורמים. הוא נגזר מהרכב החומרים הנדרש להכנתה, מורכבות תהליכי הבישול וההכנה המקדימה, מספר הסועדים, מספר המנות בארוחה, מיקום האירוע ועוד.

יחד עם זאת, אנו עורכים תיאום ציפיות מקדים עם הלקוחות, מוודאים בשלב מקדים את מסגרת התקציב ומבצעים הכול בהתאמה לכך.

חשוב לציין שאירוע גורמה שכזה שנערך בבית הלקוח יקר יותר מאשר ארוחה סטנדרטית במסעדה. יחד עם זאת, יש כאן ערך מוסף גדול יותר וחוויה חד פעמית ואישית לכל אירוע.

איך אתם מסכמים את הערך המוסף של הפורמט הזה?

היתרונות הם רבים, החל מהתאמה אישית וכלה באווירה אינטימית חד פעמית. אם הייתם מבקשים מאתנו לציין את הערך המוסף הבולט, היינו מציינים את תמהיל הערכים הייחודי שאנו מביאים איתנו לכל אירוע וארוחה כזו: מקצועיות רבת שנים, אהבה קולינארית, התייחסות לבישול כאל אמנות, אהבת אדם, השקעה רבה והקפדה על איכות בלתי מתפשרת.

freepik,

בשיתוף טעם השף

כדאי להכיר