אני אוהב להכיר אנשים חדשים ותמיד מוסיף אותם לקבוצות החברים שלי, לא משנה כמה קבוצות כבר יש לי.
עם השנים נוצרה לנו חבורה של מבוגרים וילדים שמסתדרים טוב ביחד, וגם אם יש תקופות שבהן לא נפגשנו הרבה זמן מסיבה זו או אחרת - כשיש מפגש, אני אף פעם לא מרגיש שהזמן שבו לא התראינו השפיע על הקשר שלנו.
כמו שהבנתם, אנחנו אוהבים לבלות במפגשים עם החברים ומשתדלים לארגן רבים כאלה. מיקום המפגש לא ממש משנה, מספיק שיש אווירה - שאותה מספקים בין היתר האלכוהול והמוזיקה - ומובן שאין מפגש בלי אוכל שעושה שמח.
בחבורה שלנו יש תפקידים שונים לכל אחד ואחת: זו שמתכננת וזה שמוציא לפועל, זאת שתמיד מביאה הפתעות וזה שמביא מלא ציוד, שלא יחסר לאף אחד; זאת שדואגת לארגון הילדים וזה שעושה על האש, הבדרן שמצחיק את כולם וההיא שיש לה תמיד פלסטרים בתיק. לא משנה מה התפקיד או התואר של כל אחד או אחת, בסוף יש את הדבר שמייחד והופך אותו או אותה לחלק בלתי נפרד, ויוצר קבוצה שלמה של חברים אמיתיים שמשלימים זה את זה.
לפעמים המפגש הוא ארוחת שישי בבית של מישהו, לפעמים טיול ולפעמים פיקניק בחצר, אבל תמיד צריך להביא משהו לאכול. לכן, חשבתי על כמה מתכונים שיהיו המענה המושלם לכל סוג של מפגש. לא משנה איזה חברים יש לכם או מה התפקיד שלכם בחבורה, הכי חשוב - תיהנו, תבלו ושיהיה לכם תמיד איפה ועם מי להיפגש.
כרעיים עם בייבי שומר
החומרים:
- 6 כרעי עוף
- 1 חבילת בייבי שומר
- 8 שיני שום קלופות או 3 ראשי שום ירוק
- מעט מלח גס
- פלפל לבן
- 1/2 כפית כורכום ו־1 כפית כמון
- שמן זית לשימון תבנית
- ציר עוף או מים (עד מחצית גובה העוף)
מנקים את השומר, חותכים את הגבעולים הירוקים, קוצצים את העלים ושמים בצד.
משמנים תבנית במעט שמן זית, מסדרים בתוכה את כרעי העוף, השומר והשום, מפזרים מעל מעט מלח גס ואת יתר התבלינים ויוצקים את ציר העוף עד מחצית מגובה הכרעיים.
אוטמים את התבנית בנייר כסף, ואופים בתנור 30 דקות בחום של 180 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומשאירים בתנור במשך 15 דקות נוספות, להשחמה. בהגשה, מפזרים מעל הכל את עלי השומר הקצוצים.
עוגת עוף ואורז שנוח לקחת לפיקניק
החומרים לבצק:
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות שטוחות שמרים
- 2 ביצים
- 2 כפות שטוחות סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 8 כפות שמן זית
- 50 גר' מחמאה, חתוכה לקוביות קטנות
- 120 מ"ל מים קרים
למלית:
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס אורז בסמטי
- 1 ו־1/2 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות חומוס מושרה ומבושל (אפשר קפוא)
- 1/2 כפית כורכום
- חופן שמיר קצוץ דק
- 1 כפית מלח
- 3 כרעי עוף מבושלות וללא עצמות
מתחילים בהכנת הבצק. במיקסר מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח, ממשיכים לערבב, ואחרי שתי דקות מוסיפים גם את המלח. אחרי שהבצק גמיש ויפה, מניחים לו לתפוח במשך שעה בטמפרטורת החדר.
כעת, למילוי. מטגנים בסיר את הבצל עם שמן הזית במשך כחמש דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את האורז, ומערבבים שתי דקות נוספות. מוסיפים את החומוס, המים הרותחים, השמיר ויתר התבלינים וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה. מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה ומבשלים במשך כ־12 דקות, כשהסיר מכוסה. מורידים מהאש וממתינים עוד 10 דקות לקירור. מכניסים לסיר את כרעי העוף המפורקות ומערבבים עם האורז.
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ, משמנים בשמן זית סיר שמתאים לאפייה בתנור, מרפדים אותו בבצק ומשאירים שוליים. ממלאים את הבצק במלית העוף והאורז וסוגרים מעל המילוי את שולי הבצק שהשארנו.
מכניסים את הסיר לתנור ואופים במשך שעה, בחום של 180 מעלות. לאחר האפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס.
סלט אורז ותפוז
החומרים:
- 1 כוס אורז מבושל
- 1 תפוז דם קצוץ דק, עם הקליפה
- 1 חבילת בצל ירוק קצוץ דק
- 150 גרם אגוזי ברזיל קצוצים גס
- 100 גרם צימוקים שחורים קטנים
- 1 חבילת רוקט קצוץ דק
- 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
- 2 כפות שמן זית
- מיץ סחוט טרי מחצי לימון
- מלח
- פלפל לבן
קל, פשוט וטעים - מערבבים היטב את כל המרכיבים ומגישים. אפשר ואפילו עדיף להכין את הסלט הזה מראש, כדי שהאורז יספוג את הטעמים.
מוס שוקולד עם קרמבל אגוזים (ללא גלוטן)
החומרים לקרמבל אגוזים:
- 160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 160 גרם סוכר חום
- 160 גרם אבקת שקדים
- 2 גרם מלח
- 135 גרם קמח אורז
- 30 גרם פקאן קלוי שבור
- 30 גרם פיסטוק גרוס
- 30 גרם צנוברים קלויים
למוס שוקולד:
- 350 מ"ל חלב
- 570 גר' שוקולד מריר
- 75 גר' חלמונים
- 530 גר' חלבונים
מתחילים בהכנת הקרמבל. מערבבים את כל חומרי הגלם, למעט האגוזים, בקערת מיקסר עם וו גיטרה. כשמתקבלת תערובת חולית (דומה לקוסקוס), מוסיפים פנימה את האגוזים עד לקבלת גושי בצק קטנים. מפזרים את הקרמבל על מגש עם נייר אפייה ואופים במשך 20 דקות בחום של 160 מעלות.
כעת, למוס השוקולד. מרתיחים חלב, מכניסים את החלמונים, מבשלים במשך שתי דקות עד הסמכה ומוזגים על השוקולד.
טוחנים הכל בבלנדר מוט או מערבבים בעזרת מטרפה, עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מקציפים חלבונים למרקם יציב ומקפלים לתוך מסת השוקולד. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את קרמבל האגוזים מעל המוס.