"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביקורת קשה בעולם הערבי בעקבות אירועי משאיות הסיוע בעזה: "ישראל פגעה בתושבים שהמתינו לקבל אוכל לילדיהם"

משרד החוץ של ירדן האשים את ישראל בפגיעה באזרחים • גם במצרים גינו את "הפגיעה באזרחים פלשתינים בכיכר א-נאבלסי" • משרד הבריאות של חמאס: "אנו דורשים מהעולם לעצור את מלחמת ההשמדה של הכיבוש על עמנו בעזה

,עודכן
0השמעה
share

תיעוד המבצע להכנסת סיוע הומניטארי לצפון רצועת עזה // דובר צה"ל

משרד החוץ הירדני גינה את "הפגיעה הברוטלית של כוחות הביטחון הישראלים בצפון הרצועה", במהלך האירוע שבו נמחצו למוות עזתים, והאשים את ישראל בפגיעה באזרחים.

دانت#وزارة_الخارجية_وشؤون_المغتربينالاستهداف الوحشي لقوات الاحتلال الإسرائيلي لتجمعٍ لمواطنين غزيين كانوا ينتظرون الحصول على مساعدات إنسانية على دوار النابلسي قرب#شارع_الرشيدفي قطاع#غزة، مما أسفر عن استشهاد العشرات وإصابة المئات.pic.twitter.com/NDPDVEzAeL

— وزارة الخارجية وشؤون المغتربين الأردنية (@ForeignMinistry)February 29, 2024

"טבח פת הלחם"

בצד הפלשתיני, מפרסמים את תמונות ההרוגים והפצועים מהתקרית כשהם מובלים לבתי חולים באמצעות עגלות חמורים, ומאשימים את ישראל "בהרעבה" של המוני בני אדם.

האירוע, שהתרחש ליד כיכר נבולסי במערב העיר עזה, מתואר בתקשורת הפלשתינית "טבח א-רשיד", על שם הציר שדרכו עוברות משאיות הסיוע.

ברשויות הממשלתיות, שנשלטות על ידי חמאס, האשימו את ישראל באחריות לאירוע וטענו כי "הכיבוש ידע שתושבים רבים זורמים לאזור זה כדי להשיג סיוע מהמשאיות, מה שמראה כי הייתה כוונה לפגוע בהם".

מנהל ביה"ח כמאל עדוואן בצפון הרצועה מסר כי "הפגיעות של פצועים רבים מתרכזות בפלג הגוף העליון".

דובר משרד הבריאות של חמאס בעזה אמר, "אנו דורשים מהעולם לעצור את מלחמת ההשמדה של הכיבוש על עמנו בעזה".

התנפלות ההמון על משאיות הסיוע בעזה,צילום: צילום מסך

בכיר חמאס, עזת רישק, האשים את ישראל "בהפרת החוק והאמנות הבינלאומיות כשפגעה בתושבים שהתקהלו בהמתנה לקבל אוכל לילדיהם הנמצאים תחת מלחמת הרעבה והשמדה". הוא כינה את התקרית "טבח פת הלחם" ואמר כי "זהו פשע מכוער וברברי". במסר לממשל האמריקני ולמתווכים ציין כי "לא נרשה שמסלול המשא ומתן יהיה כיסוי להמשך פשעי הכיבוש נגד עמנו ברצועה".

גם מצרים הצטרפה לירדן ופרסמה גינוי נגד ישראל על "הפגיעה באזרחים פלשתינים בכיכר א-נאבלסי ברצועת עזה". בקהיר קראו למדינות העולם ולמועצת הביטחון לפעול להפסקת אש באופן מיידי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר