"תפוס והרוג: קלטות הפודקאסט", yes ,HOT וסלקום tv
רונאן פארו רוצה שתדעו איזו עבודה קשה הוא עשה על מנת לפרסם את הסקופ של חייו. לרונאן פארו מאוד מאוד חשוב שהעולם כולו יזכור כי הוא האיש שהצליח להפיל את הארווי וויינשטיין.
אז ככה, פארו הוא העיתונאי שחשף בשנת 2017 את ההאשמות על אונס ותקיפות מיניות של מפיק הקולנוע העוצמתי, בכתבת תחקיר מעמיקה שנפסלה תחילה לשידור ב־NBC והתפרסמה לבסוף במגזין "ניו יורקר". אבל לא הספיק לו הפוליצר, ולכן פארו כתב ספר על החשיפה שלו, ולפני שנתיים הקליט גם פודקאסט מפורט באותו עניין.
כעת הוא ממחזר את הכל לסדרת דוקו בת שישה פרקים, "תפוס והרוג: קלטות הפודקאסט", וממש כמו שאפשר להבין מהשם של הסדרה - מדובר בעיבוד לטלוויזיה של ההקלטות המצולמות שלו לפודקאסטים. פארו צועד עם הצופה צעד אחר צעד, כאילו מנסה בו בזמן גם לבטל טענות שנשמעו נגדו לאחרונה על חיפוף בתחקיריו.
באמצעות ראיונות עם אנשי מפתח בפרשה, מסביר פארו כיצד עבד על התחקיר, איך מצא את המקורות וכיצד התגבר על מכשולים משפטיים. הוא חושף פעולות של וויינשטיין להשתקת תחקירים קודמים, מקדיש פרק לזוג בודקי עובדות במשרה מלאה, שאימתו לפני הפרסום כל טענה וכל מילה שנכתבה בתחקיר שלו, וגם מראיין חוקר פרטי שעקב אחריו במשך תקופה - עד שהתפכח ועבר צד.
מובן שפארו לא שוכח לטפוח לעצמו על השכם ולהזכיר כי הכתבה שפרסם על מעללי וויינשטיין, לא רק הכניסה את הפושע לכלא, אלא גם הפיצה לעולם את מחאת MeToo שהתפשטה כתוצאה מכך.
הסדרה מעניינת, אבל לא טלוויזיונית כלל. "תפוס והרוג" רק רוצה להפיץ את הבשורה, אך לא השקיעה שום מחשבה כיצד לשדרג ויזואלית את ההגשה. אם מסיטים את המבט מהמסך, לא מפסידים כלום, ולפיכך אין שום ערך מוסף שפארו מביא לטלוויזיה כשהוא ממחזר שוב את הספר והפודקאסט שלו.
לכן, לא נותר אלא להגיע למסקנה שהערך המוסף שפארו רואה לנגד עיניו ביצירת "תפוס והרוג" הוא הפצת הסיפור שלו וההישג האישי שלו בקרב קהלים נוספים, עם דגש על שווקים בינלאומיים (מדובר בהפקה של HBO, שמשודרת בישראל ב־HOT ,yes וסלקום). בעזרת הסדרה שלו, עוד ועוד אנשים ייחשפו לעומקה של הפרשה, יפנימו עד כמה וויינשטיין טיפוס כוחני, נכלולי ומקריפ, ועד כמה רונאן פארו הוא בעצם האביר עם הפוליצר ביד, שמכפר במעשיו על פשעי כל הגברים כלפי נשים לאורך ההיסטוריה, ובזכותו העולם יהיה מעכשיו קצת יותר טוב.
ולמרות גודל ההישג, הייתכן שמסתתרת כאן סיבה נוספת שבגינה פארו כל כך נחוש להיזכר בתור מי שהפיל את הארווי וויינשטיין? אולי זה קורה כי אנחנו לנצח נזכור אותו בתור הבן של וודי אלן ומיה פארו, שניתק קשר עם אביו אחרי שאחותו דילן חשפה שאביהם תקף אותה מינית בילדותה; או כי אחות אחרת שלו, סון יי, נשואה כיום לאבא שלו?
אין ספק שהעץ המשפחתי הפגום הנ"ל ימשיך להעיק על רונאן פארו במשך כל חייו, אבל אחרי שרונאן כבר הוכיח לעולם שהוא בצד של הטובים, ואחרי שוויינשטיין נמק בכלא ומעמדו נמחק, קורבנותיו הוכתרו כגיבורות שחוללו מהפכה, וכולנו נזכור את הסקופ של רונאן פארו, הגיע הזמן שהוא יתחיל לשחרר מזה וימשיך הלאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו