הדוגמנית תובעת את נטפליקס: "שקרים ועריכה מניפולטיבית"

טיירה בנקס שעומדת מאחורי "הטופ מודל הבאה" הגישה תביעה נגד ענקית הסטרימינג ויוצרי הדוקו "קרקע המציאות" • עורכי דינה טוענים שיוצרי התכנית גרמו לה עוול

טיירה בנקס ב"America's Next Top Model". צילום: צילום מסך
"קרקע המציאות: מאחורי הטופ מודל הבאה"
 
טיירה בנקס ב"קרקע המציאות", צילום: מתוך הסדרה
 
לפי כתב התביעה, שהגיע לידי מגזין "וראייטי", עורכי דינה של בנקס טוענים כי המנחה לשעבר של "הטופ מודל הבאה" העניקה לסדרה הדוקומנטרית ריאיון בן "שלוש וחצי שעות" - אך הוא קוצר לכדי "16 דקות בלבד". מה שנשאר, לפי התביעה, "נערך מחדש כדי לתמוך בנרטיב שקרי ומשמיץ שאינו קשור למה שהיא באמת אמרה". עוד נטען שקטעים בהם בנקס לקחה אחריות על מעשיה "נותרו על רצפת חדר העריכה".
 
“גרוע מכך, הנרטיב השקרי שהמפיקים בנו באמצעות עריכה סלקטיבית, השמטה מכוונת ומניפולציה מדויקת של חומר רציף, כלל טענה שמיס בנקס אפשרה ביודעין תקיפה מינית של מתמודדת בתוכנית שלה, ניצלה את הטראומה של אותה מתמודדת לרייטינג ולאחר מכן אפילו לא זכרה זאת כשנשאלה", נכתב בתביעה. "אותו נרטיב על גברת בנקס הוא המצאה מוחלטת, כזו שנטפליקס שידרה לקהל עולמי של מיליונים". 

התקיפה המינית במילאנו

מדובר במקרה של המתמודדת שנדי סאליבן, שדיברה על התקרית בפתיחות וסיפרה שעברה תקיפה מינית בזמן שהשתתפה בתכנית ולקחה חלק בצילומים שהתקיימו במילאנו.

"אחד הנושאים שזוכים לעניין סביב 'הטופ מודל הבאה' כבר 20 הוא ערב שבו מיס סאליבן הייתה שיכורה, קיימה יחסי מין עם גבר במילאנו, ומיד התוודתה בפני בן הזוג שלה".מסבירה התביעה. "בסדרה בנטפליקס, מיס סאליבן מוצגת כמי שמתארת את האירוע כתקיפה - דבר שהגברת בנקס מעולם לא שמעה עליו ולא נאמר לה במהלך הריאיון שלה. לאחר שהמידע הזה הושמט, בנקס נשאלת האם היא זוכרת את התקרית והיא מגיבה בגלגול עיניים, אז המסך משחיר. הרמיזה ברורה והרסנית: שטיירה בנקס אפילו לא מצליחה לזכור את הסיפור על האישה שהותקפה בתכנית שלה".

עורכי דינה של בנקס טוענים כי בחומר הווידאו המלא והלא ערוך היא נראית מהנהנת ואומרת: "כן, אני זוכרת את הסיפור שלה". בנקס, שהנחתה את "הטופ מודל הבאה של אמריקה" במשך 22 עונות החל מ־2003, מבקשת משפט בפני חבר מושבעים שיקבע סכום "מתאים" של פיצויים עונשיים בגין העבירה.

בסדרה "קרקע המציאות", היוצרים שוחחו עם בנקס עצמה, קולגותש לה ודוגמניות שלקחו חלק ב"הטופ מודל הבאה" - רבות מהן סיפרו על יחס מחפיר שחוו, גזענות, הערות סקסיסטיות, קריסה שהגיעה אחרי הצילומים ואף הטרדות מיניות על הסט מהן בנקס התעלמה, לדבריהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר