ויקי מ"חתונמי": פליטת ריאליטי סדרתית שמחפשת צומי

ויקי חלימי היא הליהוק שההפקה הימרה עליו הכל - ופסיכולוג התוכנית כבר הבטיח שהיא יצאה לעולם מלוע של תותח • השאלה אם הקהל עדיין קונה את זה

ויקי חלמי. עוד סיבוב ועוד ריאליטי. צילום: קשת 12

חתונה ממבט ראשון - הוריקן ויקי | קשת, 21:30

כבר בפרומו לפרק של "חתונמי", ששודר אמש, צבעו עבורנו את הכלה ויקי חלמי בתור מישהי שכדאי לשים עליה עין. לא מדובר בכלה שגרתית, רמזו לצופים, והצמידו לה את הכינוי "הוריקן ויקי". זאת אומרת, ליהוק עם כוכבית. ליהוק מהסוג שמפיקי ריאליטי אוהבים לאהוב.

"יש לי וודג' של מלאך ופה של אברבנאל", תיארה את עצמה הכלה הרועשת, והפסיכולוג של התוכנית הרחיב והוסיף: "ויקי יצאה מתעלת הלידה כמו מלוע של תותח. תמיד היא הרגישה שהמשפחה שלה והעיר רמלה קטנות מלהכיל אותה. היא מורה לריקוד, רוכבת סוסים מקום שני בארץ, היא הופיעה בפסטיגל, אצל עומר אדם וב'נינג'ה'". בקיצור, כוכבת שמאוהבת במצלמות.

ויקי היא ליהוק שההפקה שמה עליו את הז'יטונים. כי עם אחת כזאת - גם אם החיבור לחתן לא יעבוד, לפחות יהיו דרמות וצחוקים.

ואכן, כבר במונית בדרך לחופה ויקי החלה לפרוע את הציפיות ממנה. "אני לא מאמינה שאני מתחתנת בירושלים. אני שונאת את העיר הזאת ברמות", התמרמרה במהלך הנסיעה, ואז התריעה: "יש לי פיפי, אבל אני לא מורידה שמלת כלה בשירותים של תחנת דלק". טוב, אז נתאפק.

מדי פעם מאפשרת לנו הטלוויזיה לעקוב אחרי מסלול חייו של אדם דרך תוכניות הריאליטי שבהן הוא משתתף. ויקי חלמי היא מה שנקרא פליטת ריאליטי סדרתית - אחת שחוזרת למסך בכל גלגול של חייה.

הזוג הרביעי של העונה שהכיר כעת לראשונה מתחת לחופה - ויקי ועומר, צילום: Flow Photographers

ב־2014, כשהיתה בערך בת 18, ניסתה להגשים חלום והשתתפה בריאליטי "ישנן בנות", שהובילו בערוץ 24 דנה אינטרנשיונל וליאון רוזנברג. שם חיפשו את להקת הבנות הבאה של המדינה, וויקי נכנסה בתור צעירה רמלאית קופצנית. על אף הקרינג'יות והזיופים, להקתה של חלמי, "A ליסט", הגיעה עד גמר הריאליטי ומייד נשכחה ונמחקה מהתודעה.

במבט לאחור, אף אחת מהן לא הפכה ל־A ליסט. אבל חלמי לא ויתרה על החלום. לא החלום לשיר, אלא החלום להתפרסם.

לפני שלוש שנים עשתה סיבוב טלוויזיוני נוסף. הפעם ב"נינג'ה ישראל". במהלך הראיון המקדים עם צמד המנחים, אסי עזר ורותם סלע, הכניסו לה לחדר מתחרה נוספת, וחלמי הגיבה במרמור כבד על חלוקת המסך. "לא, שלא תגנוב לי את הפוקוס עכשיוֿ, שלא תיכנס. זה הזמן שלי - אז תנו לי אותו".

"חתונמי", "האח הגדול", "נינג'ה", "הכוכב הבא" - כל כך הרבה פליטי ריאליטי נופלים עלינו מכל הכיוונים, כמו גשם בחורף. אחרי עשרים שנה של ריאליטי נדמה כאילו לאן שתזרקו אבן במדינה תפגעו במישהו שהיה פעם באיזו תוכנית. אם פעם להיות בריאליטי היה מין סמל סטטוס ייחודי, הרי שכיום אף אחד לא באמת זוכר את יוצאי הריאליטי של אתמול. להיות בריאליטי לא מביא מעמד ולא הטבות חברתיות.

"חתונה ממבט ראשון", צילום: קשת 12

"יש בי מעבר למה שרואים, ואני מקווה שיגלו את זה", ביקשה אמש ויקי מול המצלמות. אבל אחרי כל כך הרבה הופעות בריאליטי נדמה שהיא כבר היתה אמורה להבין שהתוכניות האלו לא באמת חושפות את האדם האמיתי אלא את האדם שההפקה מעוניינת להראות. ויקי היא ההוריקן של העונה, גם אם היא תרצה וגם אם לא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר