הסדרה "אתי", יצירתו החדשה של היוצר הבינלאומי חגי לוי, ממשיכה לרשום הישגים בזירה הבינלאומית ונבחרה להשתתף בפסטיבל "סיריס מאניה" - פסטיבל הטלוויזיה היוקרתי והחשוב בעולם, שיתקיים בין ה-20 ל-27 במרץ בעיר ליל שבצרפת.
הסדרה תוקרן ב"סיריס מאניה" בהקרנת גאלה חגיגית בבכורה צרפתית, ובניגוד למקובל בפסטיבל - היא תוקרן במלואה על כל ששת פרקיה.
שותפות ותיקה עם הפסטיבל
חגי לוי, מהיוצרים הישראלים הבכירים והמשפיעים ביותר הפועלים כיום בעולם, הוא שותף ותיק של "סיריס מאניה". לוי השתתף כבר במהדורה הראשונה של הפסטיבל ב-2010 עם "בטיפול" ועם גרסתה האמריקאית "In Treatment", ובהמשך הוקרנו בפסטיבל גם "הרומן" שיצר לרשת שואוטיים, וגם "הנערים", שיצר ל-HBO (לצד יוסף סידר ותאופיק אבו ואיל).
ב-2021 לוי אף שימש כיו"ר חבר השופטים של הפסטיבל. בנוסף, גם הקרנת הבכורה של הגרסה הצרפתית של "בטיפול" (En Thérapie) הייתה במסגרת הפסטיבל.
הצלחה יוצאת דופן בישראל
הבחירה ב"אתי" מגיעה לאחר הקרנת הבכורה העולמית בפסטיבל ונציה, ובמקביל להצלחה יוצאת דופן בהקרנות בארץ - עוד לפני שעלתה לשידור.
בעקבות ההצלחה בארץ, הסדרה תצא להקרנות קולנועיות גם בפריז, ברלין, אמסטרדם וערים נוספות באירופה במהלך חודש אפריל.
על הסדרה
"אתי" היא קו-פרודוקציה צרפתית, גרמנית והולנדית של הערוץ הצרפתי ARTE, אשר מבוססת על יומניה של אתי הילסום ("השמיים שבתוכי") ועוקבת אחר המסע הפנימי יוצא הדופן של הצעירה ההולנדית בין השנים 1941 ו-1943. זהו סיפורה של אישה מודרנית ומבריקה, שבעקבות מפגש סוער עם הפסיכו-כירולוג יוליוס ספיר יוצאת למסע שיוביל אותה לשינוי פנימי עמוק.
כשהסכנה לחייה גוברת, כיהודייה באמסטרדם הכבושה, אתי מגלה כוחות נפשיים המגיעים לשיאם במעשה סולידריות יוצא דופן. הסדרה מציעה דיאלוג לא שגרתי בין עבר להווה ומעוררת את השאלה הרלוונטית מתמיד: איך מוצאים משמעות בעולם מלא ייאוש.
המפיקה הראשית של "אתי" היא יעל פוגל (Les Films du Poisson), ולצידה חברות ההפקה Komplizen ("ערך סנטימנטלי", "טוני ארדמן"), TopKapi ("להרוג את איב"), Quiddity (אילון רצ'קובסקי ואוסי נשרי ששימשה גם עורכת התסריט של הסדרה).
מפיצת הסדרה בישראל היא חברת SIPUR ("ילד רע", זוכת האמי "עוד נחזור לרקוד"). על המכירות הבינלאומיות אחראית חברת Studio TF1. בעשייה השתתפו עוד אנשי צוות ישראלים - העורכים יעל חרסונסקי, נטע דבורקיס ואסף קורמן והמפיקה האמנותית מעין עדן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו