"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שחקן "האנטומיה של גריי" חושף: "אני מרותק לכיסא גלגלים"

סטיבן וו. ביילי, השחקן שגילם את הברמן האהוב ג'ו במשך עונות רבות של הסדרה, גילה שהוא סובל מתסמונת גנטית נדירה הפוגעת ביכולת התנועה שלו • עם זאת, הוא לא מוותר ומבקש מהתעשייה לקבל אותו כפי שהוא, וללהק אותו לתפקידים שמשקפים את מצבו

,עודכן
0השמעה
היו זמנים בבר. "האנטומיה של גרי". צילום: יחצ

אחרי בית החולים עצמו, כמובן, לא נגזים אם נאמר שהלוקיישן השני הכי אייקוני ב"האנטומיה של גריי"הוא ה"בר של ג'ו", או בשמו הנכון יותר: "אמרלד סיטי בר". המעריצים הוותיקים יודעים היטב שמדובר במסבאה האינטימית שאותה נוהגים הרופאים לפקוד כבר מימי העונה השנייה, אי-אז לפני שני עשורים.

מה לא קרה בבר ההוא? דמויות הכירו זו את זו לראשונה, נרגעו אחרי יום עבודה מאתגר ומתיש בחדר הניתוח, שפכו את הלב, יצאו לדייטים, פלרטטו והתאהבו - וגם לא נשכח את הפרק האינטנסיבי מהעונה ה-16 שבו מכונית התרסקה לתוך הבר, פצעה כמה רופאים ויצרה כאוס.

אבל למרות שהבר של ג'ו עדיין מתפקד כמקום מפגש מרכזי ב"האנטומיה", דמות מסוימת אחת חסרה בו כבר לא מעט שנים: מדובר בג'ו עצמו, המנהל והבעלים טוב הלב של הבר, שגולם עד העונה התשיעית על ידי השחקן סטיבן וו. ביילי.

סטיבן וו. ביילי ב"האנטומיה של גריי",

מה באמת קרה עם הבחור? אף שביילי עזב את הסדרה לכאורה בגלל חילוקי דעות עם המפיקים לגבי החוזה שלו, בסוף השבוע חשף השחקן האמריקני בן ה-54 פרטים מדאיגים אודות בריאותו. מתברר שביילי לוקה בתסמונת התשישות הכרונית (CMS), מצב רפואי המאופיין בתשישות ממושכת שאינה חולפת גם לאחר מנוחה ומתגברת לאחר מאמצים, הן פיזיים והן מנטליים. מצבו של ביילי, שככל הנראה החמיר לאחרונה, מאלץ אותו להעביר חלק ניכר בכיסא גלגלים.

"אתם אולי מכירים אותי מ'האנטומיה של גריי' כברמן ג'ו, כתב השחקן בפוסט אישי במיוחד שהעלה ל-X. "אני רוצה לחלוק איתכם משהו חשוב על החיים והקריירה שלי. במשך שנים הקפדתי לשמור על פרטיות בקשר למשהו שעיצב את החיים והעבודה שלי. התקופה הזו הסתיימה. מה שאכתוב כעת הוא מכתב פתוח לכולכם, תקראו אותו בבקשה.

"חברים, מעריצים, קולגות, מלהקים, במאים, מפיקים... כולם: אני מקווה שכולכם בטוב, ושאינכם מתקשים לשאת את נטל הצרות של החיים, עם פתיחת השנה החדשה. אה, צרות... לכולנו יש כאלה, נכון?

"ואם כבר הזכרתי צרות, מתברר שאני סובל מתסמונת גנטית נדירה. מוזר, נכון? קוראים לה CMS. לא להתבלבל בינה לבין מיאסטניה גראביס - התסמונת האוטואימונית הנפוצה יותר שככל הנראה שמעתם עליה. אני חושב שהחבר של דוד שלכם לוקה בה.

And now that I think of it, I don’t need to leap to my feet to object to that judge I mentioned earlier. They’ll hear me. And I can derail any town meeting from my chair — no problem. And as far as loose cannons go — well, you get the point.

— Steven W. Bailey (@theStevenBailey)January 3, 2026

"הסתרתי את ההתמודדות שלי עם המחלה במשך יותר מחמש שנים. הגיע הזמן להפסיק עם זה. CMS היא מחלה גנטית שפוגעת בתקשורת בין המוח לשרירים, בצמתי העצב-שריר... או איך שהרופאים קוראים להם. זה מטריד וקצת משוגע, נכון? הנקודה שלי היא שהשרירים שלי לא מקבלים הוראות מהמוח לעשות את כל הדברים הנפלאים ששרירים אמורים לעשות. זה מבאס".

ביילי הוסיף כי המחלה גורמת לגפיים שלו "להתעייף הרבה יותר מהר מכפי שהם אמורים" ופוגעת ביכולת ההליכה שלו, ולפיכך הוא מרבה להיעזר בכיסא גלגלים. "מקצועית, זה משנה אותי כשחקן. אני עדיין יכול לעשות דברים פשוטים על הרגליים, כמו לקחת את הכלב לסיבוב או ללכת לחנות, אבל באופן מוגבל. אני עדיין מסוגל לקום כדי למחות בפני שופט, להפריע לאספה עירונית או לצעוק על שוטר סורר, אבל באופן מעשי, כשאני מביט קדימה, הגיע הזמן שהעבודה שלי, בדיוק כמו החיים שלי, ייטו יותר לכיוון כיסא הגלגלים, אם לא אכפת לכם.

"האמת היא שהזמן הזה כבר עבר", הוא חשף בהומור וסיכם: "אני מקווה שעדיין יש בשבילי מקום בתעשייה שאני אוהב. אני מצפה לגלם דמויות שחיות את חייהן עם כיסא וליצור עולם מכיל יותר בטלוויזיה ובקולנוע. אותו בחור. אותו אומן. עכשיו עם גלגלים". האמת? מרגש, ולגמרי נשמח לקבל אותו חזרה בבר המיתולוגי שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר