בלי בבר, עם ביבי: כך נראית זגורי אימפריה של 2025

כשצפיתי החודש בשתי העונות המוקדמות של "זגורי אימפריה", מאוד בלט בעיניי כמה הצליחה הסדרה לקעקע על עצמה את רוח התקופה • עשור חלף מאז, מדינת ישראל השתנתה מקצה לקצה • משה איבגי מוחרם, ביבי נתניהו מוכתר לגיבור התקופה ואת הקיפוח החליפה ההצהרה: "מה לא שמעת? אני האליטה החדשה. האק!"

מתוך "זגורי אימפריה" . צילום: צילום מסך, הוט

כשצפיתי החודש בשתי העונות המוקדמות של "זגורי אימפריה", מאוד בלט בעיניי כמה הצליחה הסדרה לקעקע על עצמה את רוח התקופה. הדמויות דיברו זו עם זו בסלנג זמני כמו "מה אתה חש?", ארז טל הוזכר כגיבור תרבות, לא נגעו בפוליטיקה, למשה איבגי (אב המשפחה) היה כתר על הראש, ואילו העלילה הכללית התנגשה בקונפליקטים של זהויות, קיפוח ומסורת.

עשור חלף מאז, מדינת ישראל השתנתה מקצה לקצה, ובעונה החדשה של "זגורי" דמויות מדקלמות משפטים כמו "כל הטיקטוק הזה סוטים", משה איבגי מוחרם, ביבי נתניהו מוכתר לגיבור התקופה ואת הקיפוח החליפה ההצהרה: "מה לא שמעת? אני האליטה החדשה. האק!". בעונתה השלישית, "זגורי אימפריה" משקפת את רוח התקופה החדשה. האימפריה מכה שנית.

הפרימיירה החגיגית לסדרה ״זגורי אימפריה״ // אסף הדר, משה בן שמחון, שיר בבאי

עונת קאמבק של סדרה מצליחה היא מהאתגרים הגדולים בטלוויזיה. עשר שנים אחרי סופה, ל"זגורי אימפריה", שהתקאמבקה בסופ"ש ל-HOT, היה רק מה להפסיד משובה - בטח ללא השחקן הראשי שלה.

לא יודע אם זה חיובי או לא, אבל הזגורים לא התפתחו בעשר השנים הללו. אביאל (עוז זהבי) עדיין כבול לאמו הדומיננטית (שרה פון שוורצה), שוגי (חן אמסלם) מתנדנדת בין משפחתה לבין חיים עצמאיים, ולמען האמת גם שאר בני המשפחה שבויים באותם מציאות והרגלים שבהם עזבנו אותם.

מתוך "זגורי אימפריה", צילום: צילום מסך, הוט

זגורי היא אותה זגורי, אבל האמירות שלה התבגרו והתאימו עצמן לרוח התקופה. אלברט (בבר) זגורי הועלם, כי לא מעסיקים בימינו אחד כמו איבגי. אין ספק שחסרונו מורגש, הוא היה הדבק שליכד את המשפחה; עם זאת, בעונה החדשה היעדרותו מתקבלת בברכה על ידי כל הדמויות, אולי כי בבית הזגורים שולט מלך חדש. ההוא שתמונתו נתלתה בהתרסה על דלת הכניסה, מתחת לשלט של "זגורי אימפריה". במקום בבר - יש את ביבי.

פרק הפתיחה מקציף באמצעות ריב סוער בין בת הזוג השמאלנית של אביאל לבין בני משפחתו - ויכוח על זהויות וביביזם. "קצת קשה אז מזרחים?", "בגלל שאתם, שבאתם ממרוקו, חייבים מלך - אולי תתלו את התמונה שלו מעל המיטה ותשתחוו". "אתם, עד שהוא יהיה בקבר, לא תנוחו", "כאילו יש מישהו שיכול להחליף אותו", "חשבתי למדתם משהו אחרי 7.10". "רציתם מהפכה? אז תגידו לי, מי שולט פה עכשיו?" "אנחנו", "אז תתנהגו בהתאם".

מתוך "זגורי אימפריה" , צילום: צילום מסך, הוט

אפשר להתלונן, ובצדק, מה הכניסו פוליטיקה גם לזגורים. אבל האם ניתן בכלל לתאר את ישראל 2025 בלי זה? "זגורי אימפריה" עם ביבי במקום בבר/איבגי זו לגמרי רוח התקופה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר