"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
עם תחקיר לעוס על שרה נתניהו: "המקור" הפכה ל"ערב טוב עם גיא פינס"
הריאיון עם עדנה חלבני, לשעבר מתאמת הביקורים במשרד ראש הממשלה, היה מקבץ של טינופים מוכרים שהושמעו בעבר בפלטפורמות שונות – בעיקר מפיה שלה • מתוכנית שרשמה בעבר כל כך הרבה חשיפות היינו מצפים ליותר מרכילות זולה, אבל הייתה בה בכל זאת נקודת אור אחת
עדנה חלבני ב"מקור". צילום: ערוץ 13
עובר מסך

עם תחקיר לעוס על שרה נתניהו: "המקור" הפכה ל"ערב טוב עם גיא פינס"

הריאיון עם עדנה חלבני, לשעבר מתאמת הביקורים במשרד ראש הממשלה, היה מקבץ של טינופים מוכרים שהושמעו בעבר בפלטפורמות שונות – בעיקר מפיה שלה • מתוכנית שרשמה בעבר כל כך הרבה חשיפות היינו מצפים ליותר מרכילות זולה, אבל הייתה בה בכל זאת נקודת אור אחת

,עודכן
0השמעה
[object Object]

אחד המיתוסים המשעשעים על הכלא גורס שברגע שאתה נכנס, אתה מסמן את הפושע המסוכן ביותר ונותן לו אגרוף כדי שאף אחד לא יתעסק איתך. לא מומלץ לנסות את זה בבית (או בכלא), שכן המציאות עלולה לאכזב, אבל הדעה הרווחת היא שכדי להתעסק עם שיגעון צריך להיות משוגע בעצמך. הבמאי היפני אקירה קורוסאווה הגדיר זאת טוב מכולם כשאמר כי "בעולם מטורף רק המטורפים שפויים".

העולם סביב בנימין נתניהו, ראש ממשלת ישראל ב-16 השנים האחרונות בניכוי שנה, לא בדיוק מצטיין בנורמליות. מטבע הדברים, החיים במשרד הזה אינטנסיביים ומורטי שיער, וכשעושים זאת סביב משפחת נתניהו זה מאתגר עוד יותר. אין מי שתעיד על כך טוב יותר מעדנה חלבני, מתאמת הביקורים במשרד במשך חמישים שנה. מגולדה ועד לפיד, היא עברה הכול וראתה הכול. אמש, היא פתחה לרווחה את החלון לאפיזודה בת 30 השנים שלה (לסירוגין) אצל רביב דרוקר ב"המקור".

"המקור", רביב דרוקר,צילום: צילום מסך מתוך רשת 13

חלבני לא חסכה במילים, בתיאורים ובתקריות מביכות, מאירוע שבו החזיקה בכוח את יאיר כדי שלא יתפרץ באלימות לחדרו של אביו, דרך תיאור יחסיה עם ראש הממשלה וכמובן, הליבה – התפרצויות הזעם השונות של שרה. עובדים רבים במשרד נשברו, חלקם הגיעו לבית המשפט, אלא שלחלבני יש אופי קצת אחר. יובל שלם בבלפור לימד אותה להיות מחוספסת ולדבר בשפה של הגברת. במקרה שלה, המיתוס על הבריון והכלא התברר כנכון.

עשרות עדויות שנגבו, הן בתחנות המשטרה ובבתי המשפט והן בבמה הציבורית, תיארו את התנהלותה של שרה נתניהו לאורך השנים. קפיצת הכריש הייתה בינואר 2018, אז נחשפה בוואלה הקלטת הצרחות המפורסמת. התיאורים המדוברים והמופלגים לבשו כסות אנושית וקיבלו את הממד שהיה חסר להם. מכאן, כל עדות שמיעה הייתה בגדר ירידת מדרגה.

כל עדות שמיעה הייתה בגדר ירידת מדרגה, שרה נתניהו (ארכיון),צילום: אורן בן חקון

סיפורי שרה אינם מרגשים כבעבר. 90 אחוז מהדברים שנאמרו כבר שמענו, וגם הפרטים שלא ידענו נראים מוכרים. הבעיה הגדולה יותר היא שהם יצאו כבר מפיה של חלבני עצמה. הציטוטים שלה הופיעו ברשתות החברתיות, בפודקאסטים, בטלוויזיה, באתרי החדשות ובעיתונות המודפסת. התוכנית אמש הייתה בסך הכול סיכום האירועים למי שפספס, מה שהפך אותה לסיר גדול ותפל של אטריות מחוממות.

זה יכול לעבור בלא מעט תוכניות. הרי טלוויזיה, במיוחד בתחום האקטואליה, היא בליל של חומרים לעוסים, אבל "המקור" מתהדרת בנוצות אחרות - של חידושים ושל חשיפות, לא של רכילות ממוחזרת. כל כך ממוחזרת, עד שתגובת משרד ראש הממשלה, שכללה כמובן את המילה "שקרים", יכלה לא להיכתב כלל. גם היא הייתה מגה-צפויה. התוכנית הזאת, שהתהדרה בחשיפות יפות לאורך השנים, הפכה ל"ערב טוב עם גיא פינס" בגרסה הפוליטית, הרבה מתחת למידותיו של דרוקר.

זה לא היה רחוק משם, ערב טוב עם גיא פינס,צילום: מתוך קשת 12

ובכל זאת, אפילו ב"תחקיר" הרדוד הזה היה הישג מסוים. חלבני, עם כל הרצון לסגירת חשבון עם מקורבי המשפחה ואלה שתוקפים אותה ברשת ובמרחב הציבורי ("אני לא שוכחת ולא סולחת ואני אחזיר מלחמה בבוא העת"), עשתה את ההפרדה בין ביבי לשרה.

"חיבבתי אותו מאוד", אמרה במהלך התוכנית, ולאחר מכן, כשישבה באולפן, העצימה והדגישה: "הוא ידע להעריך עבודה, הוא ידע להעריך אותי, הוא דאג שאצא לפנסיה נורמלית". בעולם שמתחלק לרק ביבי ורק לא ביבי, הדברים הללו, דווקא מפי מי שמשמיעה את קולה השכם והערב במחאה ושהוציאה אמש החוצה את כל הכביסה המלוכלכת, נותנים לכל הסיפור הזה טוויסט קטן וקצת שונה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו