"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנשיא הרצוג ספד לדן מרגלית: "לפני כמה ימים התקשרתי להיפרד ממנו"

פוליטיקאים ואנשי תקשורת ספדו למרגלית, שהלך לעולמו בגיל 87 • נפתלי בנט: "היה חלק מנוף ילדותנו, הוא גילם את אהבת הארץ והמדינה"

,עודכן
0השמעה
דן מרגלית. צילום: דודי ועקנין

אנשי תקשורת ופוליטיקאים רבים ספדו לדן מרגלית,שהלך לעולמוהיום (חמישי) בגיל 87. ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט כתב: "דן מרגלית היה חלק מנוף ילדותנו והוא גילם אהבת הארץ והמדינה, לצד הגינות עיתונאית. כנער קראתי את ספרו 'יחידת קומנדו 101' ובזמן מלחמת לבנון הראשונה כשרבים גויסו (כולל אבא שלי ז"ל), הוא עלה עם תכנית חדשה, "שלום הגליל" שהפכה ל"ערב חדש" וכולנו היינו דבוקים למסך כדי לדעת דרכו מה קורה במלחמה. גם בגיל מבוגר המשיך להיות סקרן, פתוח, וציוני בכל רמ"ח אבריו. יהי זכרו ברוך".

דן מרגלית היה חלק מנוף ילדותנו והוא גילם אהבת הארץ והמדינה, לצד הגינות עיתונאית.

כנער קראתי את ספרו ״יחידת קומנדו 101״ ובזמן מלחמת לבנון הראשונה כשרבים גויסו (כולל אבא שלי ז״ל) הוא עלה עם תכנית חדשה ״שלום הגליל״ שהפכה ל״ערב חדש״ וכולנו היינו דבוקים למסך כדי לדעת דרכו מה קורה…pic.twitter.com/NlgRVofJsH

— Naftali Bennett נפתלי בנט (@naftalibennett)August 28, 2025

יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, ספד גם כן למרגלית: "‏לאורך השנים היו בינינו רגעים של קרבה וגם מחלוקות, אך תמיד נשמר קשר כן ואמיתי. הענקתי לו את ספרי, ומעת לעת נפגשנו ושוחחנו. ‏הוא היה עיתונאי מקצועי ומוכשר. ‏אני נפרד ממנו בכאב ובתודה על תרומתו רבת השנים, ומשתתף בצער משפחתו. ‏יהי זכרו ברוך".

פרספקטיבה היסטורית

לזכרו של דן מרגלית שהלך לעולמו היוםpic.twitter.com/H0xrEZ1UfW

— עמית סגל (@amit_segal)August 28, 2025

העיתונאי עמית סגל חלק קטע מתוך ראיון שקיים לאחרונה עם מרגלית: "פרספקטיבה היסטורית. לזכרו של דן מרגלית, שהלך לעולמו".

בצער רב קיבלתי את הבשורה על פטירתו של דן מרגלית, מהבולטים בעיתונאי ישראל משך עשרות שנים.

בקורותיה של התקשורת הישראלית יישמר לדן מרגלית מקום של כבוד. לצד האהבה הגדולה למקצוע העיתונאי, דן תמיד התבלט כאינטלקטואל המבקש לאתגר את כל מושאי סיקורו.

לפני מספר ימים התקשרתי להיפרד ממנו.…

— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog)August 28, 2025

נשיא המדינה יצחק (בוז'י) הרצוג כתב על השיחה האחרונה שניהל עם מרגלית: "בצער רב קיבלתי את הבשורה על פטירתו של דן מרגלית, מהבולטים בעיתונאי ישראל משך עשרות שנים. בקורותיה של התקשורת הישראלית יישמר לדן מרגלית מקום של כבוד. לצד האהבה הגדולה למקצוע העיתונאי, דן תמיד התבלט כאינטלקטואל המבקש לאתגר את כל מושאי סיקורו.

"לפני מספר ימים התקשרתי להיפרד ממנו. הוא התרגש עד דמעות כשהזכרתי לו שספרו 'שדר מהבית הלבן' הצביע על הסיכוי שהוחמץ למנוע את מלחמת יום הכיפורים. בשיחותינו תמיד דאג להדגיש שהוא קודם כל פטריוט ישראלי. כך היה. תנחומיי הכנים למשפחתו ולכל אוהביו. יהי זכרו ברוך".

נפרדנו היום מדן מרגלית שהיה עיתונאי של פעם, שחשף אמת ואמר אמת, שינה מציאות ורצה להפוך את המדינה שכל כך אהב למקום טוב יותר.

אני שולח תנחומים מעומק הלב למשפחתו.

(צילום: רועי כ״ץ, מתוך ויקיפדיה)pic.twitter.com/a0fGnrsSWg

— Yair Golan - יאיר גולן (@YairGolan1)August 28, 2025

יאיר גולן כתב: "נפרדנו היום מדן מרגלית שהיה עיתונאי של פעם, שחשף אמת ואמר אמת, שינה מציאות ורצה להפוך את המדינה שכל כך אהב למקום טוב יותר. אני שולח תנחומים מעומק הלב למשפחתו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר