"אז בקיצור". צילום: נטפליקס

היוצר של "בוג'אק הורסמן" חזר עם סדרה חדשה - האם הוא שחזר את ההצלחה?

סדרת האנימציה "אז בקיצור" שעלתה בנטפליקס, בנויה על טריק ששמור לסדרות מצוירות - והיא עושה את זה בצורה מושלמת • בין יגון לדביליות, נוסטלגיה להומור וקורטוב יהדות - רוצו לצפות

אז בקיצור - עונה 1 | נטפליקס

כשמסתכלים על סדרות אנימציה, התחושה היא שהזמן לא פועל בעולם שלהן. הרי בארט, ליסה ומג תקועים באותו גיל כבר 36 שנה, ומארג' סימפסון לא צריכה להזריק כדי לשמור על פרצוף מתוח וחלק. הילדים מ"סאות'פארק" לומדים בכיתה ד' קרוב ל־30 שנה, ולא משנה כמה פעמים הרגו את קני - הוא כל הזמן קם לתחייה. ככה זה במצויר.

מצד שני, לסדרות מצוירות יש יכולת מופלאה לנוע בקלות בין זמנים. לא צריך AI ולא איפור מתקדם, לא צריך להחליף שחקנים ולהיעזר בכפילים, אלא פשוט לצייר את הדמויות בגילים שונים ולזרוק אותן בתקופות שונות של החיים. וזה הטריק שעליו בנויה ״אז בקיצור" ("Long Story Short"), שמדלגת הלוך־חזור בין תקופות, מהפיפטיז ועד לימינו, ובאמצעות המסע הקופצני מרכיבה עבורנו בחוכמה פאזל רחב ומיוחד על משפחה יהודית־אמריקנית, קצת מוגזמת אבל חביבה להפליא.

על "אז בקיצור" חתום היוצר של "בוג׳ק הורסמן", מה שהקפיץ את רף הציפיות ממנה. עם אנימציה מינימלית וחיבורים מרובים ליהדות, הוא בנה קומדיה שנעה בין יגון לדביליות, בין נוסטלגיה להומור ובין סטריאוטיפים לשיחות נפש. אז בקיצור? כדאי לצפות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...