"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
18 שעות שידור, במשך יומיים: "הזהב" של נטפליקס מגיע לרגע השיא
השידורים ההיסטוריים הפכו לנכס הדיגיטלי החם בעולם הספורט • 75 אלף שעות של היסטוריית היאבקות שווות יותר מהקרבות של היום
כוכבי הרסלמאניה. הארכיון זוכר. צילום: מתוך נטפליקס
עובר מסך

18 שעות שידור, במשך יומיים: "הזהב" של נטפליקס מגיע לרגע השיא

השידורים ההיסטוריים הפכו לנכס הדיגיטלי החם בעולם הספורט • 75 אלף שעות של היסטוריית היאבקות שווות יותר מהקרבות של היום

עדי רובינשטיין
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

שידורי WWE בנטפליקס

בסוף השבוע הקרוב ייערך בפעם ה־41 אירוע ההיאבקות הגדול ביותר בעולם - הרסלמאניה. גם אם חייתם על הירח, ובפעם האחרונה שבה צפיתם בתחרות ההיאבקות המבוימת זה קרה כשהיא שודרה בערוץ הלבנוני עם שלושת עצי הארז בשבת אחר הצהריים - בוודאי שמעתם על כך שענקית הסטרימינג נטפליקס קנתה את הזכויות לשידור התחרויות, כולל הארכיון הבלתי נגמר של החברה.

עד כמה זה ביזארי? על פי הדיווחים, האירוע הקרוב עומד להימשך על פני 18 שעות שידור, ויומיים של תחרויות. נטפליקס השקיעה הרבה כסף, והיא רוצה לראות אותו חוזר. מי זוכר שפעם מדובר היה באירוע של שעתיים וחצי שגם לו התקשו לגייס כסף? מי זוכר? הארכיון זוכר.

עם כל הכבוד לדור הנוכחי, ועם כל האהבה לדור הצעיר שמתכוון לצפות בתחרויות בשידור חי באמצע הלילה, נטפליקס קנתה את הזכויות גם עבור הארכיון העצום של האירועים. בשבילי, ובשביל הרבה ילדי אייטיז וניינטיז, השיא של ההיאבקות המבוימת היה באותה התקופה, עם כוכבי־העל האנדרטייקר, ברט דה היטמן ושון מייקלס האליל.

שון מייקלס, צילום: אי.פי

לכן, כשמסתכלים על הארכיון, נראה שהוא מעניין יותר לצפייה מאשר מה שמתרחש עכשיו. ואכן - נטפליקס כמובן העלתה סדרה עוצרת נשימה על הבעלים של הטירוף הזה, וינס מקמהן, שעזב את התפקיד בעקבות תלונות חוזרות ונשנות על הטרדות מיניות, רגע לפני שהחלה לשדר את התחרויות והסדרה הפכה מיידית להצלחה ענקית, אף על פי שהיא באוויר כבר הרבה מאוד זמן.

אבל נטפליקס לא לבד בהבנה שארכיון שווה רייטינג. בתחילת השבוע רשת הסטרימינג פיקוק, שנמצאת בבעלות NBCUniversal, העלתה סרט דוקומנטרי בן שעתיים על אירוע הרסלמאניה התשיעי, שנערך בלאס וגאס והיה הרגע שבו העסק הפך מתאגיד נחמד ולא מאיים לאחת ממפלצות הבידור הגדולות ביותר בהיסטוריה של ארה"ב.

ראוי להזכיר שגם נשיא ארה"ב, אחד דונלד טראמפ, לקח חלק באירועים של ה־WWE יותר מפעם אחת. רשת VICE, שאת תכניה ניתן למצוא במרשתת, מציגה כבר שש שנים סדרה בשם "הצד האפל של הזירה", עם כל הסיפורים הטרגיים של הגיבורים הגדולים שנטפליקס לא תשדר בחיים. וכולם עוסקים בעבר, מתוך הבנה שזה מה שאנשים מחפשים.

רק כדי להמחיש את גודל הארכיון המצולם של החברה, כפי שנחשף לאחרונה לא פחות מ־75 אלף שעות מצולמות נמצאות בכספות שלה. בחישוב מהיר מדובר באפשרות לשדר קרבות ואירועים היסטוריים במשך חצי שנה ברציפות, 24 שעות ביום. נראה שיום אחד זה גם יקרה. והיום הזה קרוב מתמיד, לנוכח הפופולריות של השידורים ההיסטוריים. רק כדי להבין את הרייטינג, מדי שבוע צופים בשידורים השונים של נטפליקס 6 מיליון צופים במצטבר ברחבי העולם.

התופעה הזאת לא פסחה גם על ישראל. אם מסתכלים על מספר האנשים שצופים בשידורי הארכיון הספורטיביים שהתאגיד מאפשר באפליקציה שלו, מגלים שלא רק הכדורגל הישראלי הפרימיטיבי, התמים ועמוס הכוכבים מושך אותנו לצפות בשידורים ההיסטוריים. כנראה מפני שנוסטלגיה - בטח בספורט - היא משהו שקשה לעמוד בפניו. יעידו על כך גם ערוצי ה"גולד" השונים שיש בישראל, כמו בשאר העולם. ואולי ההסבר פשוט למדי: אנשים בכל מקום חושבים שפעם היה טוב יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...