עורך הג׳רוזלם פוסט, צביקה קליין, התראיין הערב (שבת) בתכניתם של בן כספית ועמית סגל "פגוש את העיתונות", בקשת 12.
״אני עם טלפון של הבת של השכנים״ סיפר קליין, לאחר שמכשירי האישי נותר בידי המשטרה. קליין גולל בפני צמד המגישים את גלגול הקשר לקטאר. ״ב-2022, מונדיאל, קטאר ואני כתב בעיתון, עוד לא עורך. כתבתי כתבה על זה שאסור להכניס בשר כשר לקטאר, אלה הסיפורים שאני אוהב לכתוב עליהם. קיבלתי שיחה מיונתן אוריך, הוא חבר שלי הרבה שנים, ואומר לי ׳שמע יש לי חבר, זה מפריע לו, זה בעייתי׳. ביקשתי תגובה, דברים אחרים כי אני רוצה את האמת".
ראיון מיוחד עם עורך ג'רוזלם פוסט, צביקה קליין, שסיפר את האמת מבחינתו.
אין ספק שהוא עשה עבודה עיתונאית נכונה ואמיתית וסוף סוף מבינים שאדון ישראל איינהורן הוא המוח! והוא חייב להגיע לחקירה!!!!
בנוסף, המדינה חייבת לספר לציבור מי הבעלים של החברה שמקבלת את הכסף מקטאר!!! קטאר שילמה… pic.twitter.com/7OHvUtCuxL— ran rahav (@RahavRan) April 5, 2025
המשיך קליין: "הוא הכיר לי את שרוליק איינהורן, בחור נורא מוכשר. ברגע שבן אדם מחבר לך את קנצלר אוסטריה לשעבר, ראשי ממשלות, נשיאים ומשיג לי ראיונות, חשבתי שהוא לגיטימי. כיוון שאני יודע שהם קשורים, במשך שנה וחצי רציתי קשר איתם כי זה מעניין אותי״. עמית סגל הסביר שמאותו רגע, איינהורן הפך לאיש הקשר לקטאר.
״ב-2023 קורה 7 באוקטובר ואני מעלה הילוך. כעבור 50 ימים מתחיל סבב שחרור החטופים הראשון - סיפור ענק, תאהב אותם או לא. איינהורן אמר לי שהוא לא קשור אליהם, יש לו חבר באנגלית בשם ראיין שעובד איתם. אני לא יודע אם הוא אמיתי״
לאחר מכן, מתקיים כנס של הג'רוזלם פוסט בגרמניה, אליו הגיע השגריר של קטאר "זה שאנחנו מביאים אותו, זה כבר אירוע. עיתון ישראלי ציוני, זה אירוע", מוסיף קליין, ומבהיר שהציב תנאי לשגריר שהוא יפעל להשבת כלל החטופים הבייתה, וכי התקיימה בין הגריר לבין מירב לשם גונן, אמה של החטופה רומי גונן, פגישה שתוכננה מראש, "מבחינתי, עשיתי פה מה שאנחנו קוראים לו קידוש השם. אני לא אוהב אותם, אבל אני מעצים אותם בשביל הדבר הזה".
בתחילת שנת 2024, איינהורן פנה לקליין, והציע לו לבוא לקטאר, הוא גם אמר שיפנה אליו ג'יי פוטליק. קליין פגש את פוטליק במלון בתל אביב, ואחר כך הם טסו יחד לקטאר, "הוא איש מקסים ונחמד, גדל באותה שכונה שאמא שלי גדלה, בסקוקי, מחוץ לשיקגו", סיפר קליין.
בהמשך ההתקשרות ביניהם, הציג איינהורן לקליין את אלי פלדשטיין, בתור מי שיכול לעזור לו. כאשר קליין תהה מי ישלם לפלדשטיין, איינהורן השיב - לפי מה שסיפר קליין: "תגיד לו שמישהו מארה"ב יתקשר אליו ויטפל בזה".
לטענת קליין, הפעם האחרונה שבה היה בקשר עם אוריך, הייתה ב-2022, הוא גם הגיב לטענת טובות ההנאה - ואמר שגם כאשר שולמה טיסתו לקטאר, הוא הקפיד לציין זאת בכתבות שלו.
מעבר לפרטי ההתקשרות עם איינהורן, פלדשטיין ואוריך, סיפר קליין גם על מעצרו. ביום המעצר, אשתו לא הייתה בארץ, בעקבות פטירת אמה. כאשר הגיעו השוטרים, הוא שאל אותם "מי יוציא את הילדים? אמרו שאני בא לתת איזו עדות כמה שעות", לבסוף הוא שוחרר רק בחצות וסיפר לילדיו שעזר למשטרה.
"אני רוצה שהאמת תצא לאור, ככל שהזמן עובר, אני מבין שאני ממש לא יודע את כל האמת", אמר קליין, והביע גם חשש מהעתיד, "שרפתי פה הרבה מאוד קשרים ברמה העיתונאית, וכנראה אשלם איזה מחיר ברמת אנשים שינסו להתנקם בי על זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו