מתוך המים העכורים של הירקון הוא עלה אלינו - טיפס בנחישות על הגדה, חתך במצ'טה את השיחים היבשים שליד גינת השעשועים, ושלח למצלמה מבט של מינימום דורון קביליו או ג'ק באוור.
מי היה מאמין, אבל הודות למזימה הכושלת של חיזבאללה להתנקש בחייו של משה בוגי יעלון - הפך שר הביטחון לשעבר למרואיין המבוקש של הרגע והסתער לסבב ראיונות. כן, בוגי שלנו. ואז הוא החל לדבר, ונזכרנו שיש לו כריזמה של צב. זאת אומרת, צב נינג'ה.
עם עודד בן עמי, בערוץ 12, שוחח בוגי היישר מפארק הירקון. "חזרתי למקום הפשע", אמר, אחרי שאולץ להמתין כמעט שעה עד שיפנו אליו מהאולפן. "אני מניח שרוצים לחסל אותי", התגאה האיש שלא שרד את ניסיונות החיסול הפוליטיים שבסוף דחקו אותו החוצה מהמערכת הפרלמנטרית ומהתודעה הציבורית.
"ניסו לחסל אותי כמה פעמים בעבר, וגם הפעם לא הצליחו", התפאר הרמטכ"ל לשעבר, וסינן חיוך נבוך מאחורי המיקרופון. "לכן אני נוקט אמצעי זהירות עם שבירת שגרה", הוסיף.
"אבל אתה ממשיך להסתובב שם. הנה, עכשיו אתה מדבר איתנו משם", הקשה עליו בן עמי, ומייד פתח בניסיונות לסחוט מהמרואיין עוד מידע על החשיפה הביטחונית המסקרנת. אך יעלון, כמו חייל צהוב בסדנת שבי, שמר על עמימות, וכדי להעביר נושא נעזר באותה בדיחה שגם הצחיקה את לוסי אהריש, שעה קודם לכן בערוץ 13: "זה שאני פרנואיד זה לא אומר שלא רודפים אחריי".
אז מי רודף אחריו? במשך כמה רגעים קצרים בוגי היה צב נינג'ה של ממש, אבל הוא ישר ניצל את הפוקוס כדי להסיט את השיחה לכישלון של נתניהו, לסכנה שמביאים בן גביר וסמוטריץ', לפספוס הזדמנויות עם סינוואר, וסיים בהערכה קודרת כי "הם מובילים את המדינה לאבדון".
בזכות מטען חבלה שפספס אותנו בוגי יעלון היה אמור להיות הגיבור של אתמול. אם נסראללה משקיע מאמצים כדי לחסל את בוגי, אולי כדאי להסתכל אחרת על האיש? אבל בוגי הוא בוגי.
גם כשהתהילה נופלת עליו באמצע ריצת בוקר בפארק הוא לא יודע להשתמש בה נכון. בסוף המראיינים היו יותר להוטים לדבר איתו על ביבי מאשר על ניסיון החיסול, ועוד שיבצו אותו כאייטם אחרון של כל תוכנית. הראיון בפארק נגמר כשהשמש שקעה ועלטה פשטה בשטח הצילום. זה היה הרגע שבו התהילה הרגעית קפצה למי הירקון, ובוגי נעלם בחשכת הלילה. ולא בפעם הראשונה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
