"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
עובר מסך

כבר לא טודו בום: אחרי שנתיים של שתיקה בן-אל תבורי קיבל ראיון מחבק בשאלות עם "הזמנה מראש"

בראיון רווי דמעות תיאר תבורי את מחלת המאניה-דפרסיה ממנה הא סובל, פוסט־טראומה, נטייה להרס עצמי ולהתפרצויות זעם, אבחון בחרדת נטישה, מחשבות אובדניות, וגם חשיפה כי היה קורבן לתקיפה מינית בגיל 8 • הוא הציג חשבון נפש על הפרשיות בהן שמו נקשר והשיב תשובות מוכנות לשאלות שנראה כי סוכמו מראש • בניסיון לברוח מתדמית הבעייתי - הוצג לנו בן-אל פגיע ומסכן

,עודכן
0השמעה
בן אל תבורי מתפרק מול המצלמות ושוטח את צרותיו. צילום: באדיבות קשת 12

על טעויות משלמים:אמש (שישי) הגיע זמן התשלום - והריבית הייתה גבוהה מהמקובל. בן־אל תבורי התיישב מול המצלמות כדי לסגור חשבון בראיון הלבנה מיוחד שקיבל בהזמנה מ"אולפן שישי". אולם אחרי שנתיים של היעלמות תקשורתית, מי בכלל זוכר איך ומתי בוטל בן־אל?

בראיון המחבק, שעשה איתו איתי סגל, קיבלנו רק תזכורת מעורפלת להקלטות ששלח לגרושתו (ובהן נאמרו דברים קשים על בנו תו) או לסיבות שבגינן התפרקה השותפות המקצועית שלו עם סטטיק והוא נזרק מתוכנית ריאליטי באותו ערוץ ממש. ואולי הדחקת עברו המפוקפק של תבורי לא משנה, כי הגענו עד הלום עבור הגאולה. וככה ניצל תבורי את הבמה והליטופים כדי לקחת אחריות פומבית על מעשיו ועל עצמו, להציג בפנינו חשבון נפש, מוזיקה חדשה שיצר בהשראת הצרות בחייו, סולחה משפחתית, חשבון באפליקציית היכרויות וגם טיול מצולם עם הבן לגינת השעשועים - כדי להראות איזה אבא משקיע הוא.

בן־אל תבורי ב"אולפן שישי". מה הוא רוצה,צילום: באדיבות קשת 12

26 דקות הקדישו ב"אולפן שישי" כדי להלבין מחדש את בן-אל תבורי, ש"שבר שתיקה", ועל הדרך מכרו לנו דואט חדש שהקליט עם אבא שימי על הקושי בלהיות "הבן של". סולחה מצולמת של התבוריס היא תמיד קרינג' גדול, וגם הפעם שימי ובן־אל שידרו חוסר אמינות משווע. הם צולמו מכונסים באולפן הקלטות, מנסים לשחק אותה כאילו הכל בסדר ואין משקעים ביניהם, אבל לא סיפקו מחוות מגע או רגש שיוכיחו אחרת. "אני נמצא כאן בגלל אמא שלי ובגללו", אמר בן־אל למצלמה, ואביו הוסיף: "אולי עשינו טעות". אבל "הטעות" הזו לא הייתה סתם בדיחה, אלא מוטיב חוזר בראיון, ואולי גם בראייה של תבורי כלפי עצמו. "אני מתחרט שנולדתי", אמר למצלמה במבט חודר ועיניו הדומעות האדימו. כי לראיון הזה התייצב תבורי מצויד בקלף ההתמסכנות ושפך את חופן צרותיו בזו אחר זו, כמו רוכל בשוק שמוכר הכל מכל; בסוף, מישהו יקנה משהו.

אז בין השאר הוזכרו: מחלת מאניה־דפרסיה, פוסט־טראומה, נטייה להרס עצמי ולהתפרצויות זעם, אבחון בחרדת נטישה, מחשבות אובדניות, וגם חשיפה כי היה קורבן לתקיפה מינית בגיל 8 - מבלי לפרט מעבר לכך. ואם אפשר להוסיף עוד משהו, אז גם נרקיסיזם מעורבב עם תסביך נחיתות.
ב"אולפן שישי" הבטיחו ראיון יוצא דופן עם בן־אל, אבל סיפקו לא יותר מכתבה תדמיתית, עם תשובות מוכנות מראש, שאלות בהזמנה ובכי קורע לב. "יש לי חלומות: להתחיל חיים חדשים, שיסלחו לי, שלא ינסו להתנכל לי על דברים שעשיתי, ולנסות להיוולד מחדש", הוא הצהיר, ונדמה כי תבורי אכן נולד מחדש.

בן אל תבורי בשיר חדש "דאדי כאן" // ללא

כדי להתנער מתדמית הזמר הברדקיסט שדבקה בו, הוצג בפנינו בן־אל חדש - אומלל ומסכן. אמן שנשרט מהיותו בן של אל, שקשה לו להיות אבא וקשה לו להיות בן אדם. מה רוצה בן־אל תבורי מאיתנו? חמלה? מחילה? אהבה? חיבוק? אולי הכל? ואולי סתם למכור לנו מוזיקה חדשה?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר