תחקיר המקור על מירי רגב. צילום: מתוך ערוץ 13

כשצולבים את רגב כולם מתיישרים: ככה זה כשהשמאל משתלט על סדר היום

למרות ש"קשת" ומהדורת החדשות שלה נתנו אינספור קרדיטים למתחרים מ-13, למחנה השמאל זה לא הספיק • הם רצו לדעת למה הקטע שבו נותר חשוף עמית סגל במערומיו העיתונאיים לא הוזכר במהדורת החדשות של ערוץ 12 • הערב יש שיעור אזרחות בטלוויזיה, מחר כבר נחזור ל"לרקוד עם כוכבים"

תחקיר "המקור", ערוץ 13

מחנה ה"רק לא ביבי" שוצף וקוצף. רביב דרוקר, שהפך לסמל של ערוץ 13 בעיני מבקריו, הביא בתוכנית "המקור" שני פרקים מעניינים למדי שסיימו ככל הנראה את הקריירה של מירי רגב. זה סיפור קלאסי על נערה מהפריפריה שעפה קרוב מדי לשמש ונשרפה. יש כל כך הרבה סיפורים כאלה בהיסטוריה של הפוליטיקה העולמית וכמובן הישראלית. אבל כשזה קורה, זו בהחלט טלוויזיה טובה.

תחקיר המקור%3A "כשהפגנות המחאה הגיעו לנתב"ג רגב הורתה להביא חוק שימנע גישה למי שאין לו כרטיס טיסה"%2F%2F רשת 13

עבור מחנה שלם היה זה ניצחון. עד כדי כך ששוב ראינו מה מתרחש כשצד אחד גובר על הצד השני בתוך המאבקים בתוכנו. דרישה בלתי מתפשרת של השמאל הישראלי מהמתחרים של ערוץ 13 לפרגן ולהדהד את התחקיר. "קשת" ומהדורת החדשות שלה נתנו אינספור קרדיטים, כמובן, בצעד נדיר, למתחרים הגוססים שלפתע הרימו את ראשם. מדובר בצעד מפתיע לגוף שחלק מההתמחות של מהדורת החדשות שלו היא לשכוח לחלק קרדיטים ולתת אותם רק בדיעבד.

אוי הצדקנות

אבל לא, לא - לחברים זה לא הספיק. הם רצו לדעת למה הקטע שבו נותר חשוף עמית סגל במערומיו העיתונאיים לא הוזכר במהדורת החדשות של ערוץ 12. אוי, הצדקנות והטהרנות. עתה הגיעה העת לקרקף ולחגוג בנפילתו של האויב. אם ערוץ 14 היה עושה את זה, או אפילו עמית סגל בעצמו, הם היו מדברים על שנאה ופילוג ואיבה. אבל בסוף הם מתנהגים אותו דבר. סגל נותר בפינה, וכולם מגיעים לחבוט בו מטאפורית. העיקר שהם נקראים גוש השינוי. איזה שינוי?

עמית סגל ורביב דרוקר. סגל נותר בפינה, וכולם מגיעים לחבוט בו מטאפורית, צילום: אריק סולטן וגדעון מרקוביץ'

איש פרסום אחד, מהעולם הישן, אפילו כתב בטוויטר: "ערוץ 12 היה צריך לשדר מול תוכנית 'המקור' לא את 'מאסטר שף' אלא תוכנית של הגבעטרון, כי יש ערבים שהם מעבר להתנגחות רייטינג. גם לצעירים מגיע לדעת מה קורה במדינה".

או, בואו-בואו ילדים ואלמד אתכם כיצד לצפות בטלוויזיה המסחרית שלכם. ברצותם ביבי רודן, ברצותם צריך להפקיע את כל המסכים בישראל לתחקיר נגד הממשלה. חלילה שיהיה פה חופש בחירה ואנשים יצפו באנשים אחרים מבשלים - כפי שהם מטמטמים את עצמם כבר שנים אחרי שנים, בהשפעה של אנשי הפרסום כמובן. לא לא, הערב יש שיעור אזרחות בטלוויזיה. מחר כבר נחזור ל"לרקוד עם כוכבים". היום צולבים את רגב וכולם צריכים להתיישר. זו בסך הכל דאגה לילדים שלכם.

נשוב למלחמה אחרי הפרסומות

שוב, הידד לערוץ 12 שפרגנו לקולגות, טוב מאוד ששידרו "מאסטר שף" במקביל לתחקיר, ובכלל כמה שיותר ערוצים - הרבה יותר טוב. מי שרוצה לסגור ערוצים, ולא משנה מאיזה צד של המתרס הוא, פוגע ישירות בדמוקרטיה הישראלית.

אילנה דיין, לדוגמה, בחרה ללכת ב"עובדה" במשך חודשים רק על החטופים שחוזרים, במטרה להביא מספרים יפים ברייטינג - ושכחה שהריקבון ממשיך גם עכשיו בשעה שהדמעות לא מפסיקות לזלוג. אז הציבור הצביע ברגליים, פגע גם ברייטינג של תוכנית הבישולים והזכיר שאסור להירדם בשמירה. 

מותר היה לקוות שהתחקיר הזה יעורר מחדש את החדווה לתחקירים חדים, אבל כבר השבוע נחזור לקרב המותח באמת בין הרייטינג של תוכנית הריקודים ל"אח הגדול". והמלחמה? נו, היא תחזור אלינו מייד אחרי הפרסומות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...